Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mój sąsiad ma problem z niemieckim pługiem 5 skibowym a mianowicie jak obraca pług to dźwignie w jedną stronę ale pług się obróci do połowy i dalej nie chce a żeby się obrócił do końca to dźwignie musi w drugą stronę pociągnąć wie ktoś dlaczego tak jest i czy można jakoś to naprawić 

Opublikowano

Tego się nie dan naprawić, ponieważ to nie jest wada ani usterka techniczna. Pług ma na pewno w tym przypadku tylko jeden wąż od hydrauliki przez który najpierw musi zostać wtłoczony olej do siłownika w pługu i tłok się wysuwa robiąc przy tym pół obrotu a następnie tłok musi się  z powrotem wsunąć aby pług obrócił się do końca i w tym czasie musi olej spłynąć z powrotem do traktora.  

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Grzesiek11
      Jak sadzicie? Czy Agrotron 150 da sobie rade z 5-skibowym pługiem (zawieszanym),o odkładnicach xxl oczywiście.
      Nie mam ciężkich ziemi (no moze z 8 ha) a reszta to średniej klasy,
      Mam teraz 1224 i 4 skibowym vogel-nott em na ciezkich nawet daje rade.
    • Przez KrzysztofZabro
      Witam posiadam pług obrotowy 3 skibowy firmy huard i ursus szóstka nie chce go obrócić, znaczy czasami weźmie do połowy a czasami nawet obróci ale to wolno co może być przyczyną i czy to wina ciągnika czy pługa ?
    • Przez MatiTM
      Witam ponownie. Sprzedałem Akpila i kupiłem pług firmy Kołaszewski. Nie wiem czemu ale cały czas mam problem z jedną rzeczą, mianowicie pług nie idzie w osi z ciągnikiem. Jak  nie zapnę odciągu to pcha się w lewo że odciąg aż po oponie idzie. Ciągnik idzie lekko i równo nie ściąga go. Przypomną że ciągnik kupiłem od sąsiada i on też ma pług firmy kołaszewski i nie miał żadnych problemów z orką. Nie miał wg odciągów i pług szedł równiutko za ciągnikiem. Po kupnie ciągnika wymieniałem uszczelniacze na mierniku impulsów i może tam coś przestawiłem? Wspawałem też nowe końcówki ramion dolnych by zminimalizować luzy. 
  • Dodaj nową pozycję...
v