Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam sie nad zakupem ciagnika.

Ciagnik miłby pracować z wozem asenizacyjnym 4300l. Czasami do opryskiwacza czy tez kosiarki.

Opinie o nich mile widziane.

Farmtrac

https://www.otomoto.pl/oferta/farmtrac-farmtrac-6060-dtn-60km-4cylindry-naped-4x4-polska-jakosc-swietny-ciagnik-piekny-styl-wyprzedaz-rocznika-kabina-tanio-farmtrac-6060-dtn-60km-naped-4x4-kabina-dostepny-od-reki-ID6yDjUW.html

Belarus

https://www.otomoto.pl/oferta/belarus-mtz-820-ciagnik-rolniczy-mtz-belarus-820-o-mocy-81km-most-stozkowy-ID6zmgir.html

Posiadam juz jednego Belarusa 6 cyl ale ciekawi mnie ten Farmtrac.

Opublikowano
Farmtrac to jest ulep także w większości to buble, czasami sie trafi egzemplarz który trochę pochodzi, w okolicy jest jeden co sie rozpolowil w czasie orki (śruby z bloku sie po wykrecaly) ciągnik na gwarancji był... i roboty narobił...
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ciągnik będzie brany na młodego rolnika (2015r) zbliża się końcówka realizacji więc musze dokonać jakiegoś wyboru. Chciałbym wydać w sumie te 70 % i nie wiecej. Farmtac by się załapał a Belarusa bym musiał trochę dopłacić. Dlatego szukam jakiś opini na temat tego ,,składaka" ;)

Chyba że za 70 tys brutto jestem w stanie wyrwać jakiś inny nowy ciągnik o małej mocy który by nadawał sie do wozu asenizacyjnego. - To główna jego robota.

Edytowane przez Papier
Opublikowano
10 godzin temu, ENDRIUROL napisał:

tak, jak cie na fenda stac to bys nie tknal

napęd do c360 jest ekonomicznie nieuzasadniony nietrwały i w ogóle nie warte inwestować w ten ciągnik takie jest moje zdanie i mam do tego prawo sorry

co do tematu, to jaki w końcu famtrack to ma być jaki model? bo z farmtracka jedyny i słuszny wybór tego ciagnika to model od dt675 wzwyż jeśli chcesz jakieś mniejsze to bierz bielarusa jak masz dołozyć do blearusa to dołóż do tego dt675 i będzie to lepszy ciągnik do wszystkiego

Opublikowano

ja mam inne sorry. jest to jak najbardziej uzasadnione gdyz spala tyle samo a ciagnie duzo lepiej, tyl przodu nie pcha a nawet sam sie ciagnie. ciagnik ciezszy- leppsza trakcja. spytaj ludzi ktorzy sobie zalozyli- na pewna sa zadowoleni(nie slyszalem nie czytalem zeby sie komus rozlecial). ze prawdopodobie jest to manewr nie oplacalnay- zgadzam sie. zawsze zakladanie przodu jest finansowo nie oplacalne. ale cena 60tki wzrasta dwukrotnie haha

w tych pieniadzach cos fajnego ciezko bedzie kupic, a moze deutz fahr agrolux 310 410? nie dawno cena do 100tys zl byla osiagalna. teraz nie wiem.

Opublikowano
Dnia 8.02.2018 o 21:16, kitowiak napisał:

Farmtrac to jest ulep także w większości to buble, czasami sie trafi egzemplarz który trochę pochodzi, w okolicy jest jeden co sie rozpolowil w czasie orki (śruby z bloku sie po wykrecaly) ciągnik na gwarancji był... i roboty narobił...

Akurat rodzina 6050- 6075 nie jest ulepem tak jak sadzisz. Farmtrack jest przywieziona do polski caly korpus (skrzynia -silnik. Reszte montowane jest w Mrągowie . Mam 6075 i sprawuje sie niezle malo pali zwinny i wszystko prawie mechaniczne .wiec zastanow sie zanim cos powiesz .pozdrawiam

Opublikowano
Dnia 12.02.2018 o 20:55, MF675ursus napisał:

@wiktoreo możesz coś więcej o nim napisać? Prawda to że jest kopią jakiegoś starszego Forda?

tak to jest kopia forda ale nw jakiego  Biegów ma 8x2 .czesci np filtry itdl pasuja od 80tki Jedynie co bym załozył to klimatyzacje i zeby miał troche wiecej koni to ciagnik idealny jak dla mnie