Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z załączeniem wom przy swoim świeżo zakupionym same laser 110 z 1989roku. Chciałbym się dowiedzieć czy jest tam jakaś blokadą bo w żaden sposób nie mogę ruszyć dźwigni od wom... Mam jeszcze jeden problem,mianowicie nie wiem co to za kontrolka ta po prawo niżej...

IMG_20180204_164804.jpg

Opublikowano

Dzięki za info postaram się przesmarowac te dźwignie pod kabiną... A jaki olej silnikowy proponujecie? I ile litrów mieści się do tego silnika? Mam olej texaco 10w40 stosowany w ciężarówkach ale nie wiem czy nie będzie zbyt rzadki...

Opublikowano

Sorry kolego że tak Cię męczę tymi pytaniami Ale jestem zielony jeżeli chodzi o ten ciągnik... wiesz czy jest tam kontrolka od temperatury, bo zegara żadnego nie ma i się martwię że jak pójdzie w pole to się będzie grzał

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Czerk20sdz
      Wwitam czy laser posiada oddzielnie olej do hydrauliki I skrzyni biegów czy razem na jednym oleju chodzi.
    • Przez Arek
      Wymieniłem simering na nowy silikonowy i niestety olej nadal przecieka, wałek ma już wyżłobienie pod uszczelniaczem. Da się jakoś temu zaradzić oprócz wymiany całego wałka ?
    • Przez Freek
      Chciałbym wymienić końcówkę womu ale boję się że jak go wyciągnę to coś w skrzyni spadnie. Może ktoś coś takiego robił i może pomóc.
    • Przez qurde123
      Witam
      Kupiłem ciągnik Same Mercury i chciałbym zrobić serwis olejowo filtrowy i tu moje pytanie. Czy jest ktoś na forum kto posiada instrukcje obsługi lub katalog części do tego traktora, a może ktoś posiada wiedze gdzie, ile i jaki olej zalać. Z tego co udało mi się znaleźć i dowiedzieć o tym ciagniku to tyle, że olej do hydrauliki i skrzyni jest oddzielny. Bardzo proszę o pomoc.
      Pozdrawiam
    • Przez Sadownikx2
      Witam mam problem mianowicie w ciągniku Landini Mistral 55 pod obciążeniem wyje WOM,głównie wyje przy ślęzie i rozdrabniaczu przy innych maszynach nie wyje.
      Co może być tego przyczyną?
      WOM załańczany mechanicznie i ma oddzielne sprzęgło.
  • Dodaj nową pozycję...
v