problem z pługiem
-
Podobna zawartość
-
Przez Grzesiek11
Jak sadzicie? Czy Agrotron 150 da sobie rade z 5-skibowym pługiem (zawieszanym),o odkładnicach xxl oczywiście.
Nie mam ciężkich ziemi (no moze z 8 ha) a reszta to średniej klasy,
Mam teraz 1224 i 4 skibowym vogel-nott em na ciezkich nawet daje rade.
-
Przez mysza12w
witam mój sąsiad ma problem z niemieckim pługiem 5 skibowym a mianowicie jak obraca pług to dźwignie w jedną stronę ale pług się obróci do połowy i dalej nie chce a żeby się obrócił do końca to dźwignie musi w drugą stronę pociągnąć wie ktoś dlaczego tak jest i czy można jakoś to naprawić
-
Przez MatiTM
Witam ponownie. Sprzedałem Akpila i kupiłem pług firmy Kołaszewski. Nie wiem czemu ale cały czas mam problem z jedną rzeczą, mianowicie pług nie idzie w osi z ciągnikiem. Jak nie zapnę odciągu to pcha się w lewo że odciąg aż po oponie idzie. Ciągnik idzie lekko i równo nie ściąga go. Przypomną że ciągnik kupiłem od sąsiada i on też ma pług firmy kołaszewski i nie miał żadnych problemów z orką. Nie miał wg odciągów i pług szedł równiutko za ciągnikiem. Po kupnie ciągnika wymieniałem uszczelniacze na mierniku impulsów i może tam coś przestawiłem? Wspawałem też nowe końcówki ramion dolnych by zminimalizować luzy.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Opryskiwacz hardi silnik sekcji
Owies Lion