Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy któryś z uzytkownikow posiada siewnik kongskilde variosem z posiewaczem nawozu? Mam kilka pytań odnośnie napędu podsiewacza oraz ustawień wysiewu w kukurydzy oraz w rozstawie 6x45cm

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kamcio15
      Tak jak w temacie jaki siewnik byście polecili do c-360 ? Tak do 7k rok nie starszy niż '95 3m w zamian za konny liczę na wasze wypowiedzi być może niedługo coś zawita :rolleyes:
    • Przez boo45
      Witam
      Czy w siewniku Monosem pnu z plastikowymi dozownikami do nawozów pod A coś się wkłada? Pod B wpina się przewód do nawozów, a pod A zatyka się korkiem? >Co tam się wkłada, czy też nic.

Edited:
      Sprawa rozwi@zana... zwykły korek....otwór jest gdy nawóz się zapcha od np wilgoci do przepchania.

• Przez damian8070
      cześć! Mam do sprzedania parę "złomów" zalegających u mnie w garażu. A więc tak klepisko do kukurydzy do new hollanda 8070, 8060- dostałem je razem z kombajnem, kukurydzy nie uprawiam więc chętnie komuś je odsprzedam. jest w bardzo dobrym stanie! następnie mam do sprzedania sito do new hollanda 8060 8070 z tych samych przyczyn co klepisko z tym ze sito jest do zboża- drugiego nie potrzebuje. i jako ostatnie mam do sprzedania cześć (połowę) podsiewacza do claasa chyba 105, nie jestem pewien- również dostałem je do kombajnu gdyż miałem naprawiać podsiewacz u NH a ze kupiłem nowy to chętnie sprzedam ten. Pozdrawiam i zachęcam zainteresowanych do kontaktu ze mną !

• Przez smokus1234
      Witam jak w temacie, stoje przed trudnym wyborem nowego siewnika 3m talerzowego z komputerem, ścieżkami technologicznymi, rolkami dogniatającymi, znacznikami przedwschodowymi, podestem załadowczym. Jeśli macie któryś z siewników lub dokonywaliście ostatnio takiego wyboru proszę o jakieś rady.

• Przez PiotrMurgrabia
      Siemka.
      Mam pytanka odnośnie pługu i siewnika. Przymierzam sie do zakupu pługu Akpil km 80 3+1 i nie wiem czy wybrać kołek czy dopłacić do resora. A może coś innego polecicie?
      I to samo dotyczy sie siewnika Agromaszu 3m redlica stopkowa ściezki elektryczne i znaczniki hydrauliczne lub Kongskilde w tym samym wyposażeniu wiadomo, że troche droższe, ale czy warto doplacic. Do siewnika planuje dobrac agregat uprawowo- siewny z wałem packera przedstawiciel poleca firme Rolex, jaka opinia o tej firmie.
      Jak sie kształtuja ceny w waszym rejonie tych maszyn?
  • Dodaj nową pozycję...
v