-
Podobna zawartość
-
Przez malyradzio
Witam,
Proszę o pomoc ,mam problem z podnośnikiem ,mianowicie niema kompletnie zasilania w panelu EHR. Zgasł nagle podczas pracy ,nie świecą się żadne diody ,nie reaguje na przełączanie pozycji góra /dół ,nie reagują przełączniki na błotnikach.
-
Przez grzybekkee
Witam. Mam problem z nowo nabytym ciągnikiem Case 5130. Problem polega na tym, iż nie ma możliwości sterowania podnośnikiem, ani przyciskami na błotnikach, ani dźwignią na panelu. Sterować można jedynie joystickiem, lecz te sterowanie również jest zepsute, ponieważ na 5 z 6 pozycji podnosi, a w jednej pozycji opuszcza. Do tego pokrętło z trybami pracy można przekręcić o 360°. Aha, i ta kontrolka (N) ciągle mruga.
Poprzedni właściciel twierdzi, że problem pojawił się podczas regeneracji pompy, więc jest taka możliwość, że coś źle podczepił.
-
Przez lukbold
Naraz przestał działać podnośnik. Na panelu diody świecą się jak należy choć dostrzegam przygasanie a ładowanie koło 13.6V. Próbowałem też wciskać elektrozawory i nie ma reakcji podnośnika. Hydraulika zewnętrzna działa. Podejrzewam zawór podnośnika bo nie działa ręczne sterowanie. Rozbierał to ktoś? coś się przycięło? Jest tam parę śrub ale nie chce od razu wszystkiego rozkręcać bo tez nie wiem czego się spodziewać. Odkręciłem elektrozawory i znalazłem tam trochę mułu ale nie przycinały się. Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł gdzie szukać?
-
Przez GoodRamQ
Witam, problem polega na tym że półbiegi podczas jazdy się nie zmieniają [nawet kontrolki nie przeskakują] ale jak się zatrzymam to zmieniają.
Może się czujnik uszkodził jakiś tylko nawet nie wiem od którego zacząć sprawdzać
-
Przez przemek4534
Witam wszystkich, nie dawno kupiłem forda 7840 sle, z 93 r, jako uszkodzony, niestety nie działają biegi nieparzyste, wyskakuje błąd E13, a podczas kalibracji skrzyni na zającu działa kalibracja co prawda dochodzi do 234, natomiast na żółwiu dochodzi do 300 jednostek i wyskakuje U 30, przy ponownej próbie nie można skalibrować ponieważ pokazuje się błąd U 26, skrzynia 2E22B, jeśli wie ktoś jak można to rozwiązać, proszę o porady.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Hydraulika Zetor 7340