Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z mercatorem. Posiadam w nim silnik perkins 6.354 sprawa dotyczy takiego tyrkotania na pelnych obrotach czy ktos mial taki problem. Do tej pory regenerowalem pompe wtryski ,kupilem droga pompe, skasowalem loz na przekladni katowej. I nic to nie dalo. Mam w planie wyslac jeszcze pompe i wtryski so hoffmana do rzeszowa co  sadzicie o tym serwisie. A morze  ma ktos pomysl co to morze byc. Prosze o pomoc

Opublikowano
Podejrzewam ze jak by grzebal to być może by i sobie jakoś z tym poradził ale zostawił tak i tak chyba tak go sprzedał. pierwsza myśl jaką przychodzi to pompa wtryskowa. nie dymi?
Opublikowano
nie wiem skąd jesteś ale w moim rejonie to W Wierzchowiskach kolo Lublina dobrze pompy robili wirówki i wszystkie inne. można zawsze zadzwonić i spytać się czy takie objawy daje źle ustawiona pompa
Opublikowano
te pyrkotanie jak to okreslasz to z tego co pamiętam to wrażenie słuchowe jest takie jakby korbowot zaraz miał bokiem wylecieć prawda? A wtrysk no nie sądzę ale jak siebie sprawdzałem u znajomego to wszystkie ładnie pylily i przy dobrym ciśnieniu się otwierały.
Opublikowano

Wszoraj zawiozlem wtryski do znajomego co ma pompke do testowania wtryskow. Okazalo sie ze jeden cisnienie utrzymuje ale dziwnie pyli i nie slychac go dobrze tak jak reszte. Odkrecil koncowke i nie mogl wyciagnac iglicy . A co naj ciekawsze to wtryski wrucily od pompiarza z buska.

Opublikowano
W takiej sytuacji pasowało by go zmienić bo moze ten jeden cylinder nie dostaje dawki jakiej trzeba i w postaci jakiej by smakowało i pryka? nie wiem może i to ale coś to zbyt proste by było
Opublikowano
faktem jest ze wszystkie powinny idealnie pylic aby silnik prawidłowo pracował. A pompiasz cóż tak to już z nimi jest jak z lekarzami a o reklamacji nawet nie ma co mówić bo zaraz zgoni na Ciebie ze gowniane paliwo lejesz
Opublikowano (edytowane)

Luz na kołach rozrządu a szczególnie na wałku królewskim ( przekładnia kątowa która napędza pompę ) . 

Było o tym wiele razy 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
15 minut temu, krzysiek130287 napisał:

Z pompiazami ciezko wojne wygrac 

Z druciarzami i częściami z ryżu .

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrz17xd
      Witam wszystkich tutaj na forum. Piszę tutaj bo chciałbym się was poradzić w pewnej sprawie, a szczególnie chodzi mi o użytkowników którzy posiadają kombajn claas dominator 85. Chciałbym się dowiedzieć od czego służy lampka zaznaczona w kółeczko na zdjęciu. Domyślam się, że służy ona do retromatu, ale chciałbym się dowiedzieć co dokładnie ona sygnalizuje?

• Przez Seba7341
      Witam 
      Mam jedno pytanie.
      Posiadam prasę rolujaca class variant 180 i dzieje mi się następującą sytuacja. 
      Podczas podawania siatki siatka nie leci na dol do komory beli tylko zaczyna się kotlowac tuż pod wałkiem gumowym co napędza siatke i gdy zrobi się wiecie tej siatki ta Zaczyna nawijac się na ten gumowy lub metalowy wałek.

Mial ktoś może taki przypadek lub wie co może być winne??, 
      Z góry dzięki 
    • Przez Seba7341
      Witam serdecznie 
      Mam jedno pytanie.
      Podczas podawania siatki siatka nie leci na dol do komory beli tylko zaczyna się kotlowac tuż pod wałkiem gumowym co napędza siatke i gdy zrobi się wiecie tej siatki ta Zaczyna nawijac się na ten gumowy lub metalowy wałek.

Z góry dzięki 
    • Przez Seba7341
      Witam serdecznie 
      Mam jedno pytanie.

Z góry dzięki 
    • Przez tomek9514
      Witam ponownie, 
      Jeden problem zniknął pojawił się następny
      Otóż, balot się bardzo szybko zwija, nie pojawia się sygnał że już jest gotowy gdy wskazówka od średnicy balota zejdzie się z drugą wskazówka, gdy się trochę naiwnie więcej to zaczynają stawać pasy. Gdy uda się owinąć go siatka to wychodzi wgl nie zbity. Wskazówka od ciśnienia na zegarze spada na zera a początkowo ma około 12 bar. 
      Natomiast, gdy otwieram klapę, blokuje jej zamknięcie i luznie pasy to na Nanometrze pojawia się ciśnienie około 200 bar, a gdy naciągane je śpowrotem spada na 0.
      Mial ktoś podobny problem? Dla mnie to magia. Może być winny sterownik który znajduje się po prawej stronie prasy pod półka na dodatkową siatkę? 
      Dziękuję z góry za pomoc
  • Dodaj nową pozycję...
v