Skocz do zawartości

Ceny usług 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile za robotę prasoowijarką claas ciągnikiem około 200km z folią moją lub gospodarza.

Opublikowano
8 godzin temu, TraktortoZetor napisał:

Witam. Chciałbym się dowiedzieć ile brać za koszenie nieużytków bijakiem 2m i JD 6200. Chodzi mi o stawkę za godzinę 

200-250 za godzinę...zależy od tego jaki teren bo nieużytek nie równy jeden drugiemu. Jak są kamienie, pnie i co tam jeszcze to czasem lepiej sobie odpuścić i nie kosić bo nie zarobisz nawet na części.

Opublikowano

Ile skasować za skoszenie łąki, przetrzasanie,zgrabianie na walki, prasowanie, zwozenie,   owijanie folia,  układanie balotow.  Z moja siatka i folia. Uslugobiorca  nie robi  nic tylko siedzi w cieniu pod drzewem i patrzy. 

Opublikowano
9 godzin temu, KrowieBieszczady napisał:

Za koszenie, przetrząsanie i grabienie najlepiej byłoby wziąć od ha, a prasownie transport i owijanie od sztuki. Ogólnie to pewnie za całość tak koło 60zł/balot  ;) 

Wszystko zależy od regionu a czasem nawet gminy. U mnie za samo belowanie chcą 40 i to słaby ciągnik plus słaba prasa. Owijanie 8-12. Do tego siatka oraz folia i z tych 60 nie byłoby za co kosić przetrząsać i grabić.

Opublikowano
8 godzin temu, extrabyk napisał:

Wszystko zależy od regionu a czasem nawet gminy. U mnie za samo belowanie chcą 40 i to słaby ciągnik plus słaba prasa. Owijanie 8-12. Do tego siatka oraz folia i z tych 60 nie byłoby za co kosić przetrząsać i grabić.

Nie no wiadomo sprawa, że każdy region "ma swoje ceny" ;) Tylko jeśli by rzucić więcej niż te nawet 70zł to nie wiem czy jest sens w bawić się w te wszystkie usługi jak ludzie po tyle śmiało gotowe sprzedają

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze może nie być co belować :S

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
3 godziny temu, Patryk1222 napisał:

12 zł belka 120cm

150 cm belka 15zl takie ceny są od dawna różnice znikome... 

To przy takiej stawce za 150 jak ktoś ma gdzie i jak je zagospodarować to tylko takie bele

Opublikowano

A ile bierzecie za sianie zboża.agregat uprawowe siewny+siewnik

Opublikowano (edytowane)

Kurła i u siebie musiałem mieszankę przesiewać bo ch*jowo powschodziła,a jęczmień siany tydzień temu be poniedziałek dziś na wierzchu i gęsty jak szczota.a mieszanką miałem 4 pola,na każdym siane tak samo i na każdym polu co innego.

i tak u znajomych też odsiewam

Edytowane przez bobienko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v