Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, soltys48 napisał:

suszowe mam i za zeszły rok całość

za ten mam podobno kontrolę i z zaliczki dooopa

Już sie do tego przyzwyczaiłem

suszowe masz z de minmis czy publiczna  ile procrent straty

Edytowane przez fabio
Opublikowano

Zrewanżujesz się dzwoniąc na 112 lub 998 widząc w sobotę słup dymu z rozpalanego grilla

Opublikowano

Nie musisz wiedzieć że grilla pali.

Ogniska nie ma prawa zapalić.

Jak po 22- giej pijaną mordę będzie darł to też o zakłócenie ciszy pozwać go możesz. Psa puści bez smyczy i kagańca też kłopot.

Trzeba po prostu takiemu delikwentowi wcześniej wytłumaczyć że kij ma dwa końce.

Opublikowano

Ja w ubiegłym roku miałem kontrolę obszarową to zaliczkę (30%)dostałem w grudniu 2017 a resztę dopłaty pod koniec lipca 2018. Ale uwaga najlepsza była decyzja z protokołem pokontrolnym w którym stwierdzono przekroczenie powierzchni o 3,05% i nałożono 150 zł kary i kazano w wniosku 2018 poprawę powierzchni na taką jaką wykazała kontrola. I tu pytanie jak dokonać zmiany skoro decyzja przyszła w drugiej połowie lipca a zmiany w e-wniosku można było robić do końca czerwca. Brawo Arimr Poznań

• Like 1
Opublikowano

Panowie Panie myślę że kontrole nie mają tu nic do wypłaty zaliczek miałem trzy kontrole z ARiM obszarową ,Powiatowy lekarz wetyrynarji i srodki ochrony roślin 

przetelepali wszystko a zaliczkę już mam

Opublikowano

dziś weszła zaliczka jakieś 35%, można powiedzieć że połowa zaliczki którą otrzymałem rok temu a nic się w gospodarstwie od tego czasu się nie zmieniło, pewnie kasy już im brakuje w budżecie  

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj byłem w agencji i chciałem dostać decyzje o wysokości naliczonej dopłaty to mi powiedziano, że mój wniosek nie został jeszcze naliczony i dopiero od grudnia zaczną to robić... Nie rozumiem, jeśli nie został naliczony to na jakiej podstawie przelali mi zaliczkę?

Edytowane przez KlimekPL
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, adamn999 napisał:

Ja w ubiegłym roku miałem kontrolę obszarową to zaliczkę (30%)dostałem w grudniu 2017 a resztę dopłaty pod koniec lipca 2018. Ale uwaga najlepsza była decyzja z protokołem pokontrolnym w którym stwierdzono przekroczenie powierzchni o 3,05% i nałożono 150 zł kary i kazano w wniosku 2018 poprawę powierzchni na taką jaką wykazała kontrola. I tu pytanie jak dokonać zmiany skoro decyzja przyszła w drugiej połowie lipca a zmiany w e-wniosku można było robić do końca czerwca. Brawo Arimr Poznań

a dlaczego masz zmienić - może w roku 2018 jest tyle ile ma być ;)

Opublikowano
3 minuty temu, fabio napisał:

dlugo czekales od zlozenia  ja mam 56% sredniorocznej i zaraz bedzie 2 miechy i zabraklo kasy na wyplaty kto pierwszy sie zalapal to szczesliwy

NIe za długo ze 2 tygodnie, kolega po tygodniu miał, składaliśmy końcem października

Opublikowano
1 godzinę temu, adamn999 napisał:

Raczej brawo Ty, tyle lat dopłat i dalej podstawowe rzeczy nie ogarnięte. Do ostatniego dnia składania wniosków możesz składać zmiany dodające powierzchnię. Wycofać część wniosku możesz do dnia wydania decyzji. Możesz oczywiście marudzić na forum i czekać na to aż przysolą Ci karę za ten rok.

26 minut temu, KlimekPL napisał:

Wczoraj byłem w agencji i chciałem dostać decyzje o wysokości naliczonej dopłaty to mi powiedziano, że mój wniosek nie został jeszcze naliczony i dopiero od grudnia zaczną to robić... Nie rozumiem, jeśli nie został naliczony to na jakiej podstawie przelali mi zaliczkę?

Na potrzeby zaliczek wnioski są często zatwierdzane tymczasowo. Jeśli są jakieś niejasności wykluczana jest np. jakaś działka albo zwierzę i na podstawie tego co jest zatwierdzone leci zaliczka. Nie oznacza to że, wniosek jest zrobiony na gotowo, dopiero jak będzie zrobiony na czysto to będzie ostatecznie naliczony.

Robi się tak dlatego, że jeśli są jakieś niejasności lepiej nie wypłacić całości zaliczki, niż później kogoś windykować (gdyby się np. okazało że ostatecznie ma dostać mniej niż 70% tego co wnioskował, czyli mniej niż maksymalna wysokość zaliczki). Stąd mniejsze zaliczki, nie potrzeba tu jakichś specjalnych teorii spiskowych.

Opublikowano
1 minutę temu, fabio napisał:

chyba nie miales korekt z gminy do wojewody albo w twojej agecji sprawniej pracuja  mi powiedzieli ,ze maja do konca roku

miałem z województwa korekty wniosek 2 razy tam wędrował do arimr pojechałem z poprawnym protokołem i tam już nie było problemów poszło i już, problem jest u ojca bo on ma z de minimis.....

Opublikowano

bo ma pewno do 30% umnie wszystkim robili w agecji pomoc publiczna wlkp kolo poznania a ty z jakiego woj

19 minut temu, Freeman napisał:

Raczej brawo Ty, tyle lat dopłat i dalej podstawowe rzeczy nie ogarnięte. Do ostatniego dnia składania wniosków możesz składać zmiany dodające powierzchnię. Wycofać część wniosku możesz do dnia wydania decyzji. Możesz oczywiście marudzić na forum i czekać na to aż przysolą Ci karę za ten rok.

Na potrzeby zaliczek wnioski są często zatwierdzane tymczasowo. Jeśli są jakieś niejasności wykluczana jest np. jakaś działka albo zwierzę i na podstawie tego co jest zatwierdzone leci zaliczka. Nie oznacza to że, wniosek jest zrobiony na gotowo, dopiero jak będzie zrobiony na czysto to będzie ostatecznie naliczony.

Robi się tak dlatego, że jeśli są jakieś niejasności lepiej nie wypłacić całości zaliczki, niż później kogoś windykować (gdyby się np. okazało że ostatecznie ma dostać mniej niż 70% tego co wnioskował, czyli mniej niż maksymalna wysokość zaliczki). Stąd mniejsze zaliczki, nie potrzeba tu jakichś specjalnych teorii spiskowych.

Freeman widze ,ze wyjasniles to precyzyjnie ,ja dostalem ok 55% tez mam jakoms dzialke do wyjasnienia zaznaczam niemam zwierzad w zeszlym roku bylo 70%