Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, TelefonyRadom napisał:

ta i 2 byczki gratis ...

kurcze widze ze handel z Tobą to sama przyjemnośc jak byczki gratis dajesz lepiej jak w bm kobylin:D

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, tyran3 napisał:

kurcze widze ze handel z Tobą to sama przyjemnośc jak byczki gratis dajesz lepiej jak w bm kobylin:D

zerknij kto napisał ogłoszenie i naucz się człowieku znaczenie słowa ironia ;)

Edytowane przez TelefonyRadom
Opublikowano
6 godzin temu, rolnik34 napisał:

ja wole kupic sima do 100kg po 15 zl od rolnika niz  malego cielaczka z wirusem i potem dla weta z 500 zl poplynonc

To kupuj bez wirusa . Mały to koniecznie z wirusem , duży to już niby nie może być ?

Opublikowano
1 minutę temu, TelefonyRadom napisał:

zerknij kto napisał ogłoszenie i naucz się człowieku znaczenie słowa ironia ;)

no ja cały czas ironizuje przecież, hehehe szymek sprzedaje 4 jałówki po 1300 a ty sprzedajesz również 4 jałówki po 1300 i dajesz jeszcze 2 byczki gratis

Opublikowano

Sam kiedyś miałem takich amatorów i teraz co jakiś czas dalej we temacie ktoś się odzywa. Byczki masz, sprzedajesz, ja to bym tylko "bycki wzion", jałoski to nie. Takim to od razu dziękowałem za rozmowę. Posprzedaj im byczki a z jałówkami się bujaj. Kto to ma potem kupować? Kto przyjedzie 100-200 km po jałówki? Kto ma głowę to i z jałówki zrobi sztukę a cenę dostanie jak za byka hf.

Opublikowano
8 godzin temu, logan3512 napisał:

Ja wolę sprzedać handlarzowi za 100 taniej bo jak się sprzeda chytremu h*jowi to potem się nie szykuje ostatnio rolników sprzedałem i krowa poroniła i nie chce się zacielic i pewnie pójdzie na rzeź a tak jak sprzeda się handlarzowi  to takich problemow niema  

Dokładnie popieram Cię   , handlarzowi nie zależy jaka matka cielaka ? , nie chodzi nie ogląda  .Rolnik z reguły   się dopytuje,  chce zobaczyć matkę   a gdzie   a na co  a i po co?, mało tego, daj mu  słomy  jakiś sznureczek . Już się przejechałem    na takich i faktycznie się nie darzy  i niech wy*ją .

Jak ktoś nie chce to niech nie wierzy

• Like 1
Opublikowano

Następny zaboboniarz . :DPrzyjedź kupować ode mnie , całą furę gnoju dorzucę do zwierzaka .:D

Opublikowano

Taaa , młody . Też trafiłeś jak i z zabobonami .:D

Opublikowano

A to już zależy od tego co w duszy gra , a nie od tego co na karku .;):D

Opublikowano

Ja dam pinset pindziesiąt ,ale i sznureczek dołożysz . :D

Opublikowano

koledzy co do chytrusów to faktycznie się nie szykuje  ale to łatwo sprawdzić  bo chytrus cyka , wybrzydza, zbija cene itd.  my jak kupujemy od rolnika to jak nam cena odpowiada to dla zasady zawsze 50 zł urywamy bo wtedy nam sie zwierzak nie chowa. A jak cielak dla nas  za drogi to mówimy włascicielowi ze za tyle to byśmy kupili  jak sie nie godzi to nie wymuszamy tylko slicznie dziekujemy i jadziemy  dalej i zagladamy do tego gospodarza przy nastepnym kursie. Nieraz ludzie mądzeją i z chodzą z ceny nieraz nie. \

Co do jałówek to jak sie kupuje od kogoś byczki to i trzeba jałówki wziąść. Nie kupujemy tylko samych jałówek oraz jałówek typowo HF

Opublikowano

Ja w tamtym roku sprzedałem byczka takiemu typowi a brat cioteczny mówi do mnie nie sprzedaj mu bo nie będzie Ci się wiodło;d śmiałem się co on bredzi za głupoty.  A za tydzień po tym handlu jedna dobra krowa mi wyleciala z obory bo srala jelitami a za dwa tygodnie druga się poslizgnela i coś se zerwała bo nie mogła wstawać.  Nie wierzę w zabobony ale jakby ktoś wierzył to powiedział że przez to że sprzedałem tamtemu:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v