Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 12.05.2018 o 07:31, emil234 napisał:

Witam. Ile trzeba zapłacić za kg za byczka hf w mazowieckim?

Myślę że od 11 złotych w górę zależy od kondycji itp

Opublikowano
Dnia 12.05.2018 o 07:31, emil234 napisał:

Witam. Ile trzeba zapłacić za kg za byczka hf w mazowieckim?

2 tygodniowe sasiad na doplaty po 800zl sprzedawal. Teraz po 600zl widzialem kilka ogloszen. Hf 2 tyg wazy 40-50kg

Opublikowano

Koledzy wazna wiadomość dla sprzedajacych zła dla kupujacych dobra. po 15 maja przecena za cielaki sie zaczyna, hehehe

Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

Koledzy wazna wiadomość dla sprzedajacych zła dla kupujacych dobra. po 15 maja przecena za cielaki sie zaczyna, hehehe

G*wno prawda, ładne cielaki zawsze mają dobrą cene.

Opublikowano
1 godzinę temu, fartom napisał:

G*wno prawda, ładne cielaki zawsze mają dobrą cene.

Cene oczywiscie mają tylko realizacja tranzakcji jest na innym poziomie. To za co obecnie wołasz 1200 zł to w lipcu wołasz 1200 ale sprzedasz za 900-950

Opublikowano
13 minut temu, ubogiwladek napisał:

Zależy ile cielat w okolicy;d i nas jest mało to zawsze biorę ile chce. Czy na dopłaty czy nie. Wczoraj sprzedałem hf za 800 a miesiąc temu za 900 bo trochę większy był.  

wiadomo ze zalerzy od regionu ja kupuje na podlasu to normalnie ok 600 zł a jak czas taki jak teraz to 800-900 a i wiecej krzyczą. zresztą wczoraj handlarz przywózł maluchy sąsiadowi za 1250 zł za 3 tygodnie bedzie za takie same chciał 200 zł mniej

Opublikowano
Dnia 13.05.2018 o 17:01, tyran3 napisał:

Cene oczywiscie mają tylko realizacja tranzakcji jest na innym poziomie. To za co obecnie wołasz 1200 zł to w lipcu wołasz 1200 ale sprzedasz za 900-950

Od mojego dostawcy cały rok płacę tą samą cenę

Opublikowano

U mnie w okolicy cielaki miesne z gospodarstwa od ,,chlopa,, w cenie bardzo wysokiej,za dobrego byczka 7_14 dniowego w wadze 50_70 kg cena 1300-1500 i jak sie cos pojawi na internecie to kilka godzin i nie ma

Opublikowano
48 minut temu, MariuszDe napisał:

U mnie w okolicy cielaki miesne z gospodarstwa od ,,chlopa,, w cenie bardzo wysokiej,za dobrego byczka 7_14 dniowego w wadze 50_70 kg cena 1300-1500 i jak sie cos pojawi na internecie to kilka godzin i nie ma

A jałówki po ile?

Opublikowano
41 minut temu, slawek74 napisał:

15 maj miną a ssanie na cielęta dalej ....

heheh pogadamy 15 czerwca a najlepiej 15 lipca lipiec to najtańsze cielaki

Opublikowano

Nie w kazdej okolicy.U mnie od 1,5 roku nie ma róznicy kiedy.Według mnie to sezon po dopłatach to jedynie wzrasta podaż(chociarz tego u mnie nie zobaczyłem)Popyt jest cały rok ten sam.A co do cen -zero tendencji malejącej,wręcz przeciwnie........Ten ,,szał''na cielaki mam nadzieje że minie.Moze nie ta cheć kupowania ,o ile te ceny z kosmosu za cielaki.Szkoda że tak unormowanej i wysokiej ceny nie ma za dorosłe bydło.Ciekawe ile tacy narwancy mają zarobku na takiej chodowli.Ale ,,Chu... z pieniedzmi,aby robota była......''

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v