Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam kupilem mtz 82 .i mam problem z ciśnieniem oleju na ciepłym 2 na zimnym 2.5 czy na takim ciśnieniu pracuja te ciagniki .czy jest juz do remontu .dodam ze gdy go kupilem to nie działał zegar i był. Wezyk pęknięty.

Opublikowano

Katalogowo jeśli się nie mylę to ciśnienie minimalne może wynosić 0,9 atm na rozgrzanym tak też mi mówił serwisant z Białegostoku natomiast lepiej by było gdyby było trochę wyższe 

Optymalne ciśnienie dla belarusa 820 powinno wynosić 2,5 - 3,5 atm 

Jeżeli uważasz że masz za niskie to możesz sobie wyregulować na baku chyba klucz 24 i śrubokręt dolna prawa śruba 

Opublikowano
a jezeli na zimnym u mnie wynosi 2.5 do 3 teraz w "zimie" a jak dostanie konkretne obciazenie i rozgrzeje sie to na niskich obrotach spada do 0.5 a przy 1200 obr 1. prubowac regulować czy prosi sie o remont
Opublikowano
47 minut temu, robi57362 napisał:

a jezeli na zimnym u mnie wynosi 2.5 do 3 teraz w "zimie" a jak dostanie konkretne obciazenie i rozgrzeje sie to na niskich obrotach spada do 0.5 a przy 1200 obr 1. prubowac regulować czy prosi sie o remont

tu już raczej remont albo wymiana oleju bo regulacja zaworem pomaga jeśli pompa jest wstanie wytworzyć odpowiednie ciśnienie

• Like 1