Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, wiko napisał:

To takie gadanie,jak masz dobry towar to i tak przyrówna Ci do lepszego. 

Masz hf będzie gadał że chociaż jakby to ho było, to już mógłbym coś dorzucić. Masz mm to tłumaczy że jakby to czysty był to inny temat. Masz czystego Lm to powie że u niego nie ma różnicy ze czysty, oby wagę miał duża..  Masz starszego to płacze że ma już powyżej 24 mies ,A jak masz młodsze i się upominasz żeby dorzucił parę groszy to tłumaczy że u niego na wiek się nie patrzy 

ot urok handlarzy 

zapomniałeś dodać jak narzeka ze go wszyscy oszukują  bo rolnik opasie za duzo i w ubojni go okradna a moje ulubione zdanie

" nieraz to ja muszę do interesu dokładać"  albo hit przeboju od jednego handlarza "nieraz człowiek niezarobi na zus"

a spytaj sie go o wage kazdy mega udciwy :D normalnie czasami jak słucham handlarza to mi sie wydaje ze on wiecej dla mnie robi kupujać odemnie bydło niz miejscowy proboszcz odprawiajać mszexD

Opublikowano (edytowane)

Panowie pod koniec marca będę sprzedawał byki mieszance na WBC. Niektórzy tu na agrofoto użytkownicy  chwalą ze w ubojni GETMOR Chrzanowo pod Różanem nie oszukują są uczciwi.Proszę niech ktoś sie wypowie jakie mają opinie a do ubojni mam blisko to poco mam dać zarobić pośrednikowi.

Edytowane przez Honda
Opublikowano
12 minut temu, Honda napisał:

Panowie pod koniec marca będę sprzedawał byki mieszance na WBC. Niektórzy tu na agrofoto użytkownicy  chwalą ze w ubojni GETMOR Chrzanowo pod Różanem nie oszukują są uczciwi.Proszę niech ktoś sie wypowie jakie mają opinie a do ubojni mam blisko to poco mam dać zarobić pośrednikowi.

Honda co do ubojni to sie niewypowiem, ale to nie tak działa ze ubojnia da wiecej niz pośrednik nieraz ty do ubojni wieziesz to dostaniesz o 50 gr mniej niz pośrednik co od ciebie kupił. Ja jesienią sprzedawałem byki i był u mnie przedstawiciel biernackiego i dawał średnio za byki 7,3 netto za 15 mininut podjachał klasyfikator z zm kobylin i za to samo bydło dawał mi 7,6  netto . zapytałem sie go gdzie oni te byki by odstawili a ten mi mówi..... ZM Biernacki!!!!  pośrednik dawał wiecej niż ubojnia .( zaznaczam ze mam własną wage przed  obora stoji wiec pośrednik wiedział ze mnie na wadzenie nie stuknie.) W końcu  poszły do innego pośrednika za 7,8 netto.

ubojnie nie szanuja rolników  którzy im minimum 10 sztuk nie odstawią odrazu. wola pośrednikowi nadłorzyć za kg niz jachać samemu np. do 3 rolników

Opublikowano
25 minut temu, Honda napisał:

'' Niektórzy tu na agrofoto użytkownicy chwalą że w ubojni GETMOR Chrzanowo pod Różanem nie oszukują są uczciwi '' :8_laughing::8_laughing: z tego co wiem bajki to Andersen pisał . Wiedz o tym że chytry dwa razy traci , liczysz na to że dostaniesz lepiej niż od pośrednika ? nie bądź śmieszny i naiwny . ubojnia na rolnika przez grzeczność nie powiem co kładzie . nie masz pojęcia ile byk może się wybić i jaką ma klasę . skroi cię ubojnia w białych rękawiczkach , zabitego byczka nie zabierzesz a z pośrednikiem nie będzie ci pasował jeden to przyjedzie drugi . tej ceny co pośrednicy zapomnij żebyś dostał 

Opublikowano

Na temat Biernackiego dużo osób wypowiadało sie ze to najgorszy płatnik. Dwa lata temu sprzedałem do ubojni Węgrzynowo eco beef to wyszło z kozy d*py.Dlatego szukam uczciwej ubojni.

Opublikowano
2 godziny temu, tyran3 napisał:

zapomniałeś dodać jak narzeka ze go wszyscy oszukują  bo rolnik opasie za duzo i w ubojni go okradna a moje ulubione zdanie

" nieraz to ja muszę do interesu dokładać"  albo hit przeboju od jednego handlarza "nieraz człowiek niezarobi na zus"

a spytaj sie go o wage kazdy mega udciwy :D normalnie czasami jak słucham handlarza to mi sie wydaje ze on wiecej dla mnie robi kupujać odemnie bydło niz miejscowy proboszcz odprawiajać mszexD

co do narzekania to jedni drugich są warci , jeden narzeka na drugiego a nie mogą żyć bez siebie jak pies bez pcheł . z uczciwością jest po równo u rolnika jak i u handlarza , i jeszcze dorzuciłeś do kompletu równie uczciwego gościa który też żyje z miłosierdzia i za darmo wszystko zrobi ,,,,, chyba jak sie pomyli

Opublikowano

uczciwej to pojecie wzgledne w tym temacie, w miare uczciwej.. juz lepiej brzmi,o Wegrzynowie sie nie wypowiem,a o Chrzanowie podpowiadam ze koniecznie trzeba wazyc bydlo u siebie. ostatni raz oddawalem im 2 lata temu,moze sie cos pozmienialo przez ten czas co do tego ich wazenia..

Opublikowano
2 minuty temu, Honda napisał:

Na temat Biernackiego dużo osób wypowiadało sie ze to najgorszy płatnik. Dwa lata temu sprzedałem do ubojni Węgrzynowo eco beef to wyszło z kozy d*py.Dlatego szukam uczciwej ubojni.

Biernacki płaci dobrze tylko jest niewypłacalny a to róznica, hehehe

a co do udciwej ubojni  to tak jakbyś szukał  dziewicy w burdelu:D

Opublikowano
6 minut temu, Honda napisał:

olej ubojnie , sprzedaj w domu 

Opublikowano

Piszecie o obnizkach a ja miałem tel czy nie ma co sprzedać bo nie ma bydła i chętnie by coś kupili... 

Ale jak Handlarz puści plote o obnizkach to zaraz się znajdzie bydło a jak dużo bydła to i cena spadnie i koło się zamyka... 

Opublikowano

Handlarz podaje przez telefon od do a gdy przyjedzie od razu cena niższa od tej najwyższej i consjmniej 50 groszy nie zależnie czy piękne czy nie zawsze tak robili i robią a potem albo wynegocjujesz albo nie bo zawsze powie cena max Ale to za innego

Opublikowano

to jak ma ci powiedzieć cenę przez telefon , z twojego opisu ? ty mówisz mniej więcej jak wygląda , on ci mówi cene od do , reszta gadki jak się towar widzi . nie jednokrotnie z opisu to sie tylko kolor zgadza . była taka sytuacja ,, zatrzymuje klientka kupującego i pyta się ile płaci za simentale, na co ten odpowiada że dobrze by było zobaczyć , zachodzą do obory i ten mówi  7zł , na co kobieta w krzyk że on och,jał i za sima tylko tyle daje , transakcji nie było . tylko był jeden szkopuł , z simentala tylko łeb się zgadzał bo był biały , reszta wierutny chaefisko , nawet nie dobry hf  . Zakłady też nie robią inaczej , mówią cenę z górnej półki , potem jak zachodzisz z i mówisz że jest inna cena niż oni twierdzili to wyjmuja ci cennik i pokazują , proszę jest ?jest  . tylko że jest to cena za klasę R lub U , a twój dostał O . podkulasz ogon i wychodzisz bez dyskusji , a handlarza to by się obgadało na dziesięć wsi jaki to oszukaniec , mówił co innego a zrobił co innego . ŻYCIE 

Opublikowano

Do Węgrzynowa sprzedałem raz  i już mnie tam więcej nie zobaczą. Teraz sprzedaje do Getmor i narazie nie jest najgorzej klase najlepiej ustalić w oborze a wybicie to wiadomo nie ma sie  wpływu. Na wstępie współpracy powiedziałem że jak przegną to tylko raz. Ostatnio sprzedane   po 13,9 klasa R- po przeliczeniu  7,9 netto z mojej wagi.

Opublikowano

ja sprzedaję do ubojni osifoodworks poland według mnie całkiem uczciwe wybicia cena bez rewelacji ale mało kto raczy dać więcej, aha i zawsze można negocjować cenę.Kasa na 3 dzień. Nawet po jedną sztukę podeślą auto. A mam porównanie bo sprzedawałem handlarzowi na żywą wagę a teraz wszystko idzie na WBC i średnio na każdej szt. jestem 200-300 zł do przodu. Pomijam też fakt, że taki pośrednik ma raz że wyższą cene bo zawozi odrazu całe auto a dwa że mają umowy z ubojniami przez co jeszcze bardziej są na + więc taki handlarz w uczciwy sposób nie oszukując cie na wadze zarobić na tobie ładnych pare stów na sztuce. I ja już nigdy nie sprzedam handlarzowi choćby obiecywał złote góry, ja nikogo nie będe dorabiał.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v