Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, wiecejkoparek napisał:

dostałem propozycje 7.7 brutto za 9 sztuk hf byki ładne okrągłe niskie na nogach, chowane luzem co do wagi to się okaże  ale  jak zawsze liczę na minimum 700 kg minus skitka.

Od kogo ta propozycja?

Opublikowano
6 godzin temu, wiecejkoparek napisał:

dostałem propozycje 7.7 brutto za 9 sztuk hf byki ładne okrągłe niskie na nogach, chowane luzem co do wagi to się okaże  ale  jak zawsze liczę na minimum 700 kg minus skitka.

Coś mi tu rysopis do HF nie pasuje :22_stuck_out_tongue_winking_eye:

Opublikowano

Ja w środę sprzedałem jalowke bb x hf 560kg  po 7,5 brutto  8% potrącenia i sam już nie wiem czy mój odbiorca z wagi skroił (chociaż  dwa razy ważyłem i się zgadzała waga ) czy po prostu  z racji ,że 8% potrącenia dał bo widzę i po  6%  dostajecie.

Opublikowano

No dobra w kwietniu  będę miał dwa byki czerwone SM myślę ,że 800kg bez problemu jeden będzie miał drugi koło 700 i co ja mu mam powiedzieć? szukałem i nawet zbytnio nigdzie nie ma jasno napisane ile % w zależności od płci wieku itp powinni potrącić , od kiedy pamiętam to u mnie w Lubelskim dawali po 8% na skitke

Opublikowano

byk 700 kg x 6 % = 42kg x 8zł = 336zł 

tyle na dzien dobry handlarz jest do przodu  

Opublikowano

dlatego trzeba szukac uczciwych ubojni i oddawac na wbc

Opublikowano

skoro tylu posredników wozi i nie bankrutuje to chyba są ...

Opublikowano
3 minuty temu, bobienko napisał:

A takie istnieją?

Dla nas maluczkich ciężko jest takich znaleźć.

Znajomi którzy oddają po dwa auta na miesiąc do Biernackich nie mogą się ich nachwalić za uczciwe rozliczenie wbc:$i terminową kasę:7_sweat_smile:

Opublikowano

bo to nie jest firma dla maluczkich :) 

maluczkie musza szukac niedużych firm, takie sa bardziej uczciwe, tak mi sie zdaje ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, mateusz44 napisał:

No dobra w kwietniu  będę miał dwa byki czerwone SM myślę ,że 800kg bez problemu jeden będzie miał drugi koło 700 i co ja mu mam powiedzieć? szukałem i nawet zbytnio nigdzie nie ma jasno napisane ile % w zależności od płci wieku itp powinni potrącić , od kiedy pamiętam to u mnie w Lubelskim dawali po 8% na skitke

też jestem z Lubelskiego i o takiej skitce nie słyszałem.6-7 procent to tak ale 8 to nie

Opublikowano

Sprzedam 7 byczków 170-300+ ok Radomia więcej pw 

Rozliczenie z 03.01.18

HF 870 433 O-  

hf 595 297 O-

mm (lmxho) 670 375 U

MM (lmxmm) 690 397 U

ARxHH 700 368 R +

SIM 670 374 U

U 14,3 o_ 13,3 r+ 14 ceny netoo wag żywe brutto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v