Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Łój tez sprzedawali ale mięsa ile pod spodem,jak byś salceson obrał a został ci kabanos.A co do wujka to i na weselu widać i las skorzystał.....Dobre wesele😊

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

@Azor07 czemu na wbc nie oddasz?

Brzegowy -przynajmniej MÓJ nie bardzo chce na WBC

1 godzinę temu, Azor07 napisał:

Nie powiedział ile cena mniejsza jak przekroczy 500kg ,ciekawe czy tylko Sokołów ma takie durne wymysły ?

Nie tylko sokołów, ale jako ciekawostka to tylko na byku taki wymysł na krowie nikt tego nie powie

5 minut temu, adam87p napisał:

byki MM 750 i 830 kg po 9 zł wszystko brutto 7 % potracenie

Coraz to lepsze ceny , a na ubojni wbc w dół......

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, Baks00 napisał:

Łój tez sprzedawali ale mięsa ile pod spodem,jak byś salceson obrał a został ci kabanos.A co do wujka to i na weselu widać i las skorzystał.....Dobre wesele😊

Dobrze,że wódki do lasu nie wy***ał😂

Opublikowano

Masz racje , z piątku hamburgerowe bydło szło

O+ 10,5

O 10,4

P+ 8,6

R 11,2

Półtusze o wadze pow 250kg , póltusze w niższej wadze -0,4 na każdej klasie

Za byki rozliczenie przyszło dopiero dziś i R 13,8

Ceny dla duzego dostawcy

a od wczoraj lekka korekta w dół , dziś jechała kolejna partia rozliczenie zapewne jutro

Opublikowano

W ubiegłym roku też zaczęły się spadki gdzieś w tych dniach grudnia

Opublikowano

Jutro mają po krowę zajechaćz wagą. Zobaczymy jak Warmia płaci. Jarek oddajesz im jutro te byki. Ode mnie już prosto na zakład.

Opublikowano

Thomas2135 napisał:

Jutro mają po krowę zajechaćz wagą. Zobaczymy jak Warmia płaci. Jarek oddajesz im jutro te byki. Ode mnie już prosto na zakład.

Jeszcze nie jutro dopiero ma mi dać cenę za byka CH i MM. Dopiero cenę za LM podał pewną.

Opublikowano
15 minut temu, AdamRo napisał:

Sołtys. Ktoś wyżej pisał o cenach krów 6,5 netto. Jak to się ma do twoich cenników dla dużych dostawców do największej ubojni w kraju ?

Patrzac na dwa cenniki dla posrednikow oddajacych po okolo 100 sztuk tygodniowo... NIEMOZLIWE. :P

I rowniez na tych dwoch zakladach byki leca w doł.

Opublikowano (edytowane)

@JarekBazydlo

NIe zadzwonię  bo

po pierwsze nie mam 8 szt LM

po drugie mam do nich 350km i raczej nie przyjadą

po wtóre z pewnego źródła wiem ,ze chieli czy też kiedyś handlowali z moim odbiorcą a on takich cen nawet za najlepsze ciężkie sztuki nie płacił chyba,że z QMP

a i nr do Pana G to nie problem:D

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

soltys48 napisał:

NIe zadzwonię  bo

po wtóre z pewnego źródła wiem ,ze chieli czy też kiedyś handlowali z moim odbiorcą a on takich cen nawet za najlepsze ciężkie sztuki nie płacił chyba,że z QMP

Zadzwoń spytaj a później się śmiej.

Opublikowano

soltys48 napisał:

NIe zadzwonię  bo

Zadzwoń spytaj a później się śmiej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v