Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 26.11.2018 o 18:23, AdamRo napisał:

Jakie te krowy , z mięsnych ? 5,5 - 6,5 netto. Skąd jesteś ?

krowy hf ale dobrze upasione i tłuste. Ostatnio sprzedałem mu po 6,5 netto ale to było parę miesięcy temu. Obciął 7%. Jakby dobrze zapłacił to razem byki by pojechały

Edytowane przez jacekkombajnista
Opublikowano

Zachodnia część Mazowieckiego.

2 godziny temu, Gringo1 napisał:

Zaraz będzie że tym co mają wagi to agencja powinna rekompensate wypłacać za wyrządzone krzywdy przez handlarzy z powodu mniejszej ceny

Cene w momencie sprzedaży znasz, albo ją akceptujesz albo nie. Ale jeśli sprzedajesz w ciemno nie znając wagi to nie masz pewności czy nie zostałeś oszukany. Bywa czasem tak że handlarz z uśmiechem na ustach skubnie Ci kilka tysięcy złotych.

Opublikowano
28 minut temu, plapla123 napisał:

Panowie czy wiecie coś o obniżce ceny bydła od piątku .Czy handlował ktoś z firmą BAJAR.

Dwóch młodych handlarzyków z Łagowa.

Obniżka na byku całkiem możliwa.

Opublikowano (edytowane)

Byki +0.20 zł w górę tak jak i krowy od poniedziałku .  Nie ma obniżek wszystko do góry poszło . Podlasie sie wyprzedało już na pastwiskach same mamki wiec  towaru juz brak .

Edytowane przez zkordalski
Opublikowano

AdamRo napisał:

28 minut temu, plapla123 napisał:

Panowie czy wiecie coś o obniżce ceny bydła od piątku .Czy handlował ktoś z firmą BAJAR.

Dwóch młodych handlarzyków z Łagowa.

Obniżka na byku całkiem możliwa.

Tu skupujacy twierdzi inaczej😉

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Adam jaka cena na żywa dla krów? Bo mi ostatnio handlarz za krowę 700+ oferował 5,8 brutto

Jak na handlarza normalna cena.

Podlasie to nie cała Europa.

Tania świnia, tani kurczak.

Nie zajmuje się handlem żywym bydłem.

Opublikowano
2 godziny temu, zkordalski napisał:

Byki +0.20 zł w górę tak jak i krowy od poniedziałku .  Nie ma obniżek wszystko do góry poszło . Podlasie sie wyprzedało już na pastwiskach same mamki wiec  towaru juz brak .

No myślę że po nowy roku jeszcze wysyp krów będzie bo nie jeden się przeliczył z pasza 

Opublikowano (edytowane)

Powiem tak suszy zbytnio nie odczuła ani ta, ani ta wiec dałbym remis. Hulk bardziej ulistniony jest wiec wiecej  mysle ze wiecej masy i kolba tez troszke wieszka. Kardona troszke wyższa była. Ja bym powiedział że Hulk wygrywa ale to zalezy jaka masz glebe i jak zadbana. Ja miałem robione głeboszem i co roku idzie obornik plus po scieciu gnojowica idzie do tego nawozy i odżywki wiec moze tez tak suszy dlatego nie odczuła. Ja w tym roku chyba bede siał Hulka, Brigado, DM 2517 plus ziarnówke MAS22.R lub Ms 11.K

Edytowane przez JarekBazydlo
Opublikowano

Zawsze cena na zimie leciala do dolu .Bo ludzie z pastwisk zganiaja I nie maja gdzie tego Bydla pochowac albo mowia ze schudna ..a z roku na rok sezon pastwiskowy coraz dluzszy . I temu takie wahania cenowe. Fakt jest taki ze towaru ladnego jest malo I handlarze pomalu troche wiecej placa. .. Nie dlugo znow zacznie sie bum na male Cielaki. Hehe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v