Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zabierali krowy ode mnie to zapytałem kierowcy czy ludzie wypychają bydło. Powiedział, że tak i to sporo. Mieli 2 tyg przestoju to się kocioł zrobił zanim wszystko pozbierali.

Opublikowano

Gdzie słabo z pasza to wypychają.i jest okazja owalić cenę.

Opublikowano

Pierwszym razem mieli sporo krów. Był samochód i przyczepa. Teraz samochód piętrowy z przyczepą. Nie przyglądałem się co dokładnie było, ale na dole stały byki także nie tylko krowy. 

Opublikowano

Na skupie sama trupiarnia. I to głównie idzie do Turcji.towaru lux mało.

Opublikowano

Akurat jeden i drugi kurs jechał spod Kętrzyna a gdzie i co zbierali to nie wiem. 

Opublikowano

Do Chorzel mam 30 km a tam już inne ziemie się zaczynają. U mnie się trzyma w wpół zielona, ale co z tego jak kolby marne, często do połowy puste, szczerbate. Ujoza.

Opublikowano
1 godzinę temu, bobienko napisał:

Na skupie sama trupiarnia. I to głównie idzie do Turcji.towaru lux mało.

Przeważnie teraz jak Turek mało co bierze.

Dobry towar będzie w cenie.Towaru coraz mniej gdyż coraz więcej osób rezygnuje z hodowli .

Opublikowano

byki

MM(z AN) waga żywa 915kg WBC 531kg  kl U 2+ cena netto 14,7

MM (z SM) waga żywa 841kg WBC 479kg kl R 3- cena netto 14,5

MM(z LM) waga żywa 793kg WBC 460kg  kl R 3+ cena netto 14,5

SM waga żywa 722kg WBC 397kg kl R 1- cena netto 14,4

HO(nie hf) waga żywa 669 WBC 362kg kl R 0 cena netto 14,5

jałówki

HF(kobylin)waga żywa 670kg wbc 329 kg kl O 1+ cena netto 12,8

HF(?????? kundel) waga żywa 560kg wbc 286kg kl O 2- cena netto 12,8

wagi z ważenia na mojej wadze bez odejmowania okarmienia.

Odbiorca biernaccy , dostarczone przez znajomych

Opublikowano

A płacą w terminie? Nieźle je wypasłeś. SM coś słabo rósł?

Opublikowano (edytowane)

Znajomym płacą.....

Słabo?? On 2 lata skończyłby jakoś początkiem 2019, z nim był inny problem........podobnie jak z HO

Reszta sporo starsza, u mnie teraz wybitnych sztuk niema-takich jak kiedyś, może coś się pojawi po swoich krowach

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

bydlaki normalnie karmione jak co dzień żadnych wydziwiań ani opasania czy głodzenia

@Thomas2135 SM  to był taki prawie cały biały dziad co reszta jego kolegów nie chciała rosnąć, kupiłem go w wadze ok 90kg😉

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
mi ostatnio narzekali na ho że za chude bo wszystkie około 2
Opublikowano

Oni sami nie wiedzą co chcą.jeden pieprzy ze ma być 5 drugi ze 3 bo to niby świadczy i prawidłowym żywieniu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v