Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

tak Linne wielkopolska, lekko dostałem po d*pie ale dobrze że sprzedane były tylko dwie sztuki na próbę, sokołów ma za klase E 13,80 więc jak widać w wlkp bydło tańsze, nic nie pomyliłem podstawa u nich za O 12,70, dodam że bydło ważone dopiero na żywą wage na zakładzie a troche pojeździło zanim dotarło na rzeźnie

Opublikowano

Jeśli chodzi o Linne to jakiś czas temu sprzedawalem dwa byki powyżej 900 kg. Wybily się w U + i oba miały po 520 kg na WBC . Cena wyjściowa za E-U była 14,10 ale ze miały mięsa za dużo to zostalem Ukarany i chcieli dac po 12,50 ale ostatecznie miłościwie podnieśli na 13,00...

Opublikowano
Przed chwilą, zbitom793 napisał:

Jeśli chodzi o Linne to jakiś czas temu sprzedawalem dwa byki powyżej 900 kg. Wybily się w U + i oba miały po 520 kg na WBC . Cena wyjściowa za E-U była 14,10 ale ze miały mięsa za dużo to zostalem Ukarany i chcieli dac po 12,50 ale ostatecznie miłościwie podnieśli na 13,00...

złodzieje.

Opublikowano

bez przesady aż tak dużo nie straciłem, ważyłem sztuki u siebie dzień wcześniej i po przeliczeniu na żywą wyszło mi 7,95 netto byk i 7,5 netto jałowka ale z tym procentowym wybiciem faktycznie coś nie tak, choć byk lekki brzuch też miał  

Opublikowano
34 minuty temu, mikcom20 napisał:

A podobno ceny wszędzie takie same. 

A nie ? Biorąc pod uwagę realne wyboje, realne wagi, realne potrącenia, są mniej więcej jednakowe. Wiadomo ilość, częstotliwość dostaw jest w jakiś sposób premiowana.

Opublikowano
49 minut temu, Ursus11 napisał:

Ceny bydła spadły 2 tyg temu chyba deszczowa pogoda zmusiła gospodarzy do sprzedaży. Krowa pow 360kg wbc 11.80 klasa R

u byków normalne ceny w ubojni, tylko kierowca mówił że krowy poszły w dół bo niema popytu na nie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v