Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Gringo1 napisał:

Adam ty znas tych wszystkich handlirzy znajomy mówił ze przyjeżdzają do nich okolice belchatowa gdzieś z pod kielc tylko nie wiedział nazwy orientujesz sie kto tam moze byc i czy rzetelny

ja wiem bo to mój powiat...wszyscy tacy rzetelni ze strach

Opublikowano
20 godzin temu, AdamRo napisał:

A kto Cię oszukiwał do tej pory ?

Handlowalem z rakowem ceny slabe trzymają się tylko tabeli. Teraz odbiorca jest Terelak kolo Kielc płacą za jalowki mięsne do 8 brutto i 8 brutto za buhaja mięsnego strączke biorą 7%... co do wagi to nie mam i tak średnio mi się podoba ich waga 

Opublikowano

sprzedałem ostatnio 2 krowy 680 i 702 cena 5.85 wagi i ceny brutto byk 820 8.4 650 8.1 wagi i ceny brutto URBANEK na brud byk 7 krowa 8 %

Opublikowano

Ale krowa, byk?

Sprzedawalem w tamtym tyg byki mm, zawsze na wbc oddawalem A teraz pośrednikowi bo na rzeźni słabą cenę mi dawali, po 8.80 brutto. 6% skity  Mialy po 700-770 kg brutto.waga moja.

Nie były złe ale miałem i dużo ładniejsze,z niezaduzych krów stąd ta waga .. nabite już były mięsem, 5 szt R i jeden U na moje oko. 

Opublikowano
Dnia 16.10.2018 o 08:20, ukaszProcho napisał:

Handlowalem z rakowem ceny slabe trzymają się tylko tabeli. Teraz odbiorca jest Terelak kolo Kielc płacą za jalowki mięsne do 8 brutto i 8 brutto za buhaja mięsnego strączke biorą 7%... co do wagi to nie mam i tak średnio mi się podoba ich waga 

Czyli byki tak samo jak Raków. Na jałówke i dobrego byka w Rakowie ceny nie mają, za to dobrze płacą za byki hf i opasione na maxa krowy no bo tabelka ; ) Waga pewnie jak wszędzie, pilnować trzeba.

Dnia 16.10.2018 o 08:20, nikolas29 napisał:

tychow lepiej

Trochę tak.

Dnia 15.10.2018 o 20:11, Gringo1 napisał:

Adam ty znas tych wszystkich handlirzy znajomy mówił ze przyjeżdzają do nich okolice belchatowa gdzieś z pod kielc tylko nie wiedział nazwy orientujesz sie kto tam moze byc i czy rzetelny

Gringo

A to nie Ostrowski tam się pojawił ?

Opublikowano

Dzis sprzedałem nowemu kupcowi, 5 byków, miałem go od szwagra mojego.

Firma sie nazywa Konrad Filipiak mialem czyste HF dał po 7 zł netto, waga powyzej 700 kg, ale sprawdziłem trzy sztuki wazylem wczoraj, placi mniej niz niek ktorzy ale waga ok, z kasa tez  problemow nie ma szagrowi placi do dwóch tygodni, ale jak chce kase na drugi dzien to zawsze mu zrobi tego samego dnia na zniwa. Polecam

z tego co mowil jezdza wszedzie, ja jestem z okolic radomska, a ode mnie jechal prosto na kalisz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v