Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tendencja spadkowa ,miesiac temu 7,80, 2 tygodnie temu za identyczne sztuki juz 7,50, za tydzien kolejen sztuki to sie okaze. Narazie nie ma co płakac póki jest ponad 7 zl.

Opublikowano
12 godzin temu, benio1967 napisał:

ja dzwoniłem spytać o cenę przed nowym rokiem to bez zmian 8.50-8.70 brutto za mieszańce pow.700 kg

Dla mnie mieszaniec miesny to mieszanka bydła mlecznego z miesnym, za ktore zawsze płacili do max 8 zl. Za cene, która podałes płaca za 100% bydło miesne. 

Opublikowano
3 godziny temu, Fifarifa napisał:

Dla mnie mieszaniec miesny to mieszanka bydła mlecznego z miesnym, za ktore zawsze płacili do max 8 zl. Za cene, która podałes płaca za 100% bydło miesne. 

za typowo mięsne zapłacą ponad 9 zł brutto

Opublikowano

dzisiaj dzwonił jeden przedstawiciel to mówił ze cena lekko do góry poszła, z ubojem narazie cisza, byki w grudniu zostały wymiecione wiec mówił zeby sie jeszcze  troche wstrzymać ze sprzedaża

Opublikowano

Dnia 3.01.2018 o 08:44, benio1967 napisał:

Weż telefon do ręki i zadzwoń,spytaj i dopiero pisz-a waga jest stacjonarna 

byk mieszaniec załapie się najwyżej w U klasie, gdzie obecnie U klasa maksymalnie 14,2 przy wybiciu 56% to daje maks 8 zł, tak więc 8,7 brutto nie wiem w jaki sposób  można uzyskać robiąc to rzetelnie.

Opublikowano (edytowane)

Można prościej:

cena netto przy masie brutto: 14,2*0,55=7,81

i cena netto przy masie netto: 7,81/0.92=8,49 (zakładam potrącenie 8%-we, bo takie jest standardem w mojej okolicy).

Edytowane przez romualdR
  • Like 1
Opublikowano

no ok ale to naprawdę musi być byk okaz! do tego mieszańca najlepiej przelicza się licząc klasę R, U klasa to jest maks i musi to być naprawdę byk piękny no i przede wszystkim z luzu. Ja nie chcę się kłócić ani nic z tych rzeczy ale dla mnie 8,7 brutto za mieszańca jest nieosiągalna.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v