Skocz do zawartości

T25 remont silnika - jakie części kupić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rob i zdawaj relacje, bo mnie też to samo czeka, jedynie głowice zostawiam, jedna rok temu kupiłem, wiec tylko będzie docieranie zaworów, a w stare wymiana prowadnic i wymiana gniazd zaworowych 

Opublikowano

No będę powoli przybierał się do remontu o ile mróz nie popsuje planów Tym razem remont chcę zrobić idealnie więc dlatego tyle pytam

Mam polską pompę wtryskową (a dokładnie zetora) i wtryski od fergusona (cztery dysze) więc jestem ciekawy jak to wszystko po remoncie będzie współgrać

Opublikowano

Pompa to jakiś składak Część wtryskowa pochodzi od zetora a regulator od c-360

Wszystko tu opisałem

Było tam też sporo fotek ale nie wiem dlaczego zostały usunięte

Co do wtrysków to kupiłem jakieś ze średniej półki Okazało się że w ogóle nie dało się ich ustawić Gość co ustawiał mi wtryski powiedział abym kupił od fergusona bo pasuję idealnie a poza tym lepiej rozpylają dawkę paliwa bo mają cztery otworki

Opublikowano
Dnia 8.01.2018 o 20:30, andrzejz78 napisał:

I ja tak też planuję zrobić tylko że dam uszczelkę No chyba że mi się odmieni :)

uszczelka nic ci nie da:) ja dokręcałem głowice na dwa razy kluczem do 100 a pózniej do 110Nm i jest OK:)

Opublikowano
6 godzin temu, volvo napisał:

fajnie ale bez oryginał odstojnika jakoś tak pusto...

E tam pusto Zawsze coś można tam wsadzi a poza tym lepiej teraz utrzymać czystość ;)

W oryginalnym odstojniku siatki nie miałem jakieś 30 lat Kiedyś jak się ścieła parafina to ojciec wyjął ją i tak było tyle lat Paliwo leję czyste zawsze przez sitko więc tam nie miało co się zebrać Z racji tego postanowiłem usunąć ten "baniaczek" a dałem na to konto odstojnik od C-360 Zawsze łatwiej czyścić no i wszystko widać 

Opublikowano
Dnia 12.01.2018 o 22:53, Mikua napisał:

Rob i zdawaj relacje, bo mnie też to samo czeka, jedynie głowice zostawiam, jedna rok temu kupiłem, wiec tylko będzie docieranie zaworów, a w stare wymiana prowadnic i wymiana gniazd zaworowych 

Gniazd w głowicy T25 się nie wymienia. W dwóch zakładach pytałem jakiś czas temu i żaden nie chciał się podjąć bo mieli przypadki że po czymś takim wypadły.

3 godziny temu, krzysiek131286 napisał:

uszczelka nic ci nie da:) ja dokręcałem głowice na dwa razy kluczem do 100 a pózniej do 110Nm i jest OK:)

Też nie jestem przekonany do uszczelki pod głowicą. Nie wiem kto i kiedy zaczął je stosować ale zawsze było bez uszczelki i nie było problemu.

Uszczelki są miedziane a głowica aluminiowa - taka para reaguje ze sobą i właśnie nie wiem czy nie jest to celowy zabieg żeby przyspieszyć rozszczelnienie połączenia.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.01.2018 o 16:35, andrzejz78 napisał:

Części dotarły Nie jestem specjalistą ale według mnie wyglądają dobrze Zawory w głowicach zalałem ropą i jak na razie sucho jest

8755512300_1515166135_thumb.jpg 7308002700_1515166136_thumb.jpg 5873460600_1515166136_thumb.jpg 2092161500_1515166136_thumb.jpg 1245219400_1515166137_thumb.jpg

W komplecie pierścieni jeden uszczelniający jest inny (krawędzie ma ścięte)  Domyślam się że jest to pierścień chromowany i należy go zamontować jako pierwszego od góry

2204177900_1515166471_thumb.jpg 9721400700_1515166471_thumb.jpg

Czy jego też montować tym dziwnym napisem do góry?

Kolego ile płaciłeś za te głowice? jakiej produkcji?

Edytowane przez krzysiek131286
Opublikowano

102zł + vat czyli jakieś 125zł

Co do produkcji to nie zastanawiałem się  za bardzo Niby miały być oryginały ale jak już wcześniej chyba pisałem to nie wierzę w tych czasach w oryginalność części do starych maszyn

Opublikowano
3 minuty temu, andrzejz78 napisał:

102zł + vat czyli jakieś 125zł

Co do produkcji to nie zastanawiałem się  za bardzo Niby miały być oryginały ale jak już wcześniej chyba pisałem to nie wierzę w tych czasach w oryginalność części do starych maszyn

pytam dlatego ze natknąłem sie dzisiaj na to ogłoszenie z tego sklepu