Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszytskich

Czy ktoś z użytkowników tej prasy ma problem z zapychająćą sie masą pod blachą przy gładkim walcu?

Cały mankament leży w gumie i płaskowniku na 6 śrób jest on widoczny po otwarciu klapy w środku tuż pod gładkim walcem. zobaczyłem że jest tam duża szczelina dosunołem gume do samego walca i suchej słomy juz mało o wciąga pod tą blache. ale sianokiszonka wiadomo wilgotniejsza jest tto wciśnie sie tam tyle masy ze pozniej z godzine trzeba to wyciągac nozem i haczykiem :( czy ktoś temu jakos zaradził? co zrobić zeby nie wciągało tam masy?

Opublikowano

fakt to z pewnościa mankament tych pras aczkolwiek napewno jest jakaś opcja zeby to poprawic

4 godziny temu, mlody43 napisał:

odkrec ta blache z guma.

próbowałeś tego? jak sie odkreci nie pcha sie tej bidy jeszcze więcej?

Opublikowano

Odkreć ta blache . 2 lata juz u mnie tak chodzi . Ona w ogole nie spelnia swego zadania a co wiecej szkodzi w moim przypadku wygialem sobie w pierwszych latach przeciwnoz i siatki nie obcinalo. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Witam, planuję zakup lawety do bel, wybrałem trzy i proszę o pomoc z której będę na pewno zadowolony, każda ma swoje plusy i minusy, więc proszę najlepiej z własnego doświadczenia.
      A lawety to PRONAR T022, URSUS T-665, Metal-Fach T014.
      Jeżeli już taki temat był to przepraszam, ale przeszukałem forum i nie znalazłem.
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
      Pozdrawiam
    • Przez warchest
      Sprzedam pszenna słome w małych kostkach z pod dachu ok 300 szt cena 4,5 zł szt woj mazowieckie nr tel 728 381 453
    • Przez ZYLA
      Witam. 
      Jestem zmuszony zmienić cały dach na wiekowej oborze. Chciałbym się poradzić jak to wykonać w miarę ekonomicznie. 
      Obora mała bo 8/15m, sklepienia brak i tak pewnie zostanie bo ściany i moja kieszeń nie utrzyma sklepienia betonowego. Chciałbym podnieść ścianę ze dwa pustaki i wylać wieniec. Na to położyć coś w stylu konstrukcji @czesio200 
      Pod tym, by odizolować więźbę przed oparem myślałem by podwiesić płytę obornicką, a może wy podsuniecie coś jeszcze tańszego co by się nadawało? Dwa kanały wentylacyjne by wystarczyły? 
      Co o tym wszystkim myślicie? 
    • Przez Piters182
      Witam, rozglądam się na nową przyczepą 6 tonową, taką z tańszych firm, więc mam na oku 2 producentów, więc którą byście wybrali  z tych 2 producentów, Metal-fach czy Pronar. Modele to Metal-fach T710/1 i Pronar 653/2. Wiadomo, cena tych przyczep jest do siebie zbliżona. 
    • Przez gregory-5000
      Sprzedam prasę Claas Rollant 160. W bardzo dobrym stanie. Zębatki łańcuch idealne. 
      Mało używana. 2004 rok .
      Zwijanie sznurkiem i siatką.
      Cena 15000 PLN. tel 602554693.
      Świebodzin woj. lubuskie.
      Sprzedam Clam
  • Dodaj nową pozycję...
v