-
Podobna zawartość
-
Przez Przemoooo
Siema nie wiem czy był temat o tej rasie ale nie znalazłem proszę o odpowiedzi i opinie o tej rasie jakieś zdjęcia itp pozdrawiam.
-
Przez mateo30
Witam serdecznie planuje zakup bydła limousine i chowania na mamki na początek bym kupił około 30 szt jałówek 300kg i bym czekał do około 18 miesiąca życia jałówki do zacielenia, i tutaj mam parę pytań. Czy jak by sie ocieliły i były na pastwisku do około 300kg jałówki i byki razem(odsadki) czy te byczki 300kg nie bedą skakać na jałówki małe te 300kg i nie pokryją ich oraz czy ten rozpłodnik nie bedzie skakał na te małe ?. Czy jeden rozpłodnik wystarczy na 30 jałówek ?. A moze zrobic 2 pastwiska na jedynym by były mamki z 300kg byczkami a na drugim mamki z małymi jałówkami.
-
Przez XkajkopterX17
Witam, jestem zainteresowany zapoczątkowaniem hodowli owiec mięsnych na areale 21ha. Jakie wymagania posiadają takie owce w praktyce ? Czy wystarczy im małe pastwisko i siano na zime ? Czy jagnięcina jest opłacalna ? Słyszałem że kraje zachodu lubią importować od nas te mięso. Owce mieszkały by w oborze i posiadały by wybieg w postaci pastwiska za oborą o powierzchni 0,7 ha
-
Przez donweter1989
No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
-
Przez Michał123
Dzień dobry, czy ktoś hoduje krowy rasy zachowawczej? Chciałbym poznać opinie na ich temat: ile dają średnio mleka, jak jest z odpornością, czy cielaki mają dostateczne przyrosty aby opłacało się je opasać? Jaka rasa jest najlepsza pod tymi względami?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Wybór prasy zwijającej
Jałówki
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się