Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
TomekPL    2

Witam. Mam takie pytanie czy dźwignia miernika impulsów powinna mieć luzy czy powinna być sztywna?


Moje zdjęcia nie są chronione prawem autorskim, więc rozpowszechniać można a nawet jest to wskazane.
Zapraszam wszystkich właścicieli lub fanów Ursusów 1614 do grona moich znajomych
http://www.youtube.com/user/TomekPli1985

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

zabalex    0

sorki za wcześniejszy post pomyliłem z dżwignią pracy siłowa mieszana a to co jest na obrazie ruszało się może 5mm

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jasiu987    19
Powinna być sztywna, jest ona na 2 nitach na dole i niestety u mnie ma już na nich luz i podnośnik wariuje, a żeby ją wymienić trzeba rozebrać most w mak...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal666    0

Od czego jest ta dźwignia, teraz zdjąłem podnośnik i u mnie nie ma tej nakrętki i śruba jakby jest bardziej wykręcona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zabalex    0

To jest śruba od miernika impulsów powinna mieć kontrę i być sztywna 18 cm od tyłu podnośnika a zboku 7 cm

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michal666    0

Ona jest sztywna, tylko nie było tej nakrętki i teraz nie wiem na ile ją wkręcić i skontrować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Tomasz354
      Witam, mam poważny problem, podczas orania moim Lamborghini usłyszałem trzask i pług spadł na ziemie, po zdjęciu dekla okazało się,że łapa która jest na wałku ramion pękła na pół, teraz pytanie, gdzie takiego czegoś szukać ? Macie może jakieś pomysły ? jako ,że to Lambo, to pewnie w Same i deutz będzie to samo, chodzi o pozycje 10 z załączonego zdjęcia.
    • Przez ursus1991
      Hej.
      Posiadam duży problem  z podnośnikiem w 6610. Wygląda to wszystko tak, że jak podniosę maszynę to podnośnik cały czas pracuje i opuszcza jakieś 5 cm  i podnosi z powrotem w bardzo szybkim czasie, że aż buja całym ciągnikiem.  Dodatkowo czasami nie chcą działać przyciski od podnoszenia i muszę albo przytrzymać przycisk, albo czasami podnieść suwakiem. Czasami podnośnik podniesie do końca, a czasem trochę mu brakuje. Pod czas uprawy w polu ciągnik potrafi sam podnieść maszynę, czasami nawet robi to cały czas i muszę dusić ciągle w dół.  Hydraulika też potrafi się przywiesić. Dzisiaj podczepiłem siewnik na hydropaku i po którymś podniesieniu nie mogłem go opuścić. w którą stronę bym nie dał dźwigni to ciągnik próbował dalej podnieść siewnik. Co może być tego przyczyną? Olej i filtry są nowe. 
    • Przez pysz
      Wymieniłem pompę rozdzielacz i regulator siłowy na nowe i chwile działało a teraz opada i podczas opadania słychać takie pukanie dosyć głośne z okolic jakby tego regulatora silowego lub tłoka podnosnika. Ma ktoś może jakiś pomysł ?
    • Przez audia424
      Witam mam nastepujacy problem  . Po zapaleniu ciagnika podnioslem podnośnik do gory i opuscic juz niechce... Jaka może byc tego przyczyna..???
      Podnośnik byl podnoszony bez zadnego obciążenia 
    • Przez domel27
      Witam wszystkich. 
      Od pewnego czasu podnosnik w moim ares nie funkcjonuje tak jak powiniem a mianowicie gdy podnosze jakas maszyne i przełacznik ustawie w pozycji góra to maszyna idzie w gore ale gdy podniesie na max to pompa tak jakby nie odcina tylko slychac jak caly czas pcha olej i na wyswietlaczu nie pojawi sie 100 tylko np 99 . jak moze byc przyczyna czy to ehr czy moze jakis czujnik polozenia ramiom i jak to zlokalizowac? dzieje sie rowniez tak ze niby podniesiona maszyna na maxa a pokazuje wyswietlacz ehr ze np 96 i podczas trasportu gdzies sie cos wstrzasnie i przeskoczy na 99 czy 100 . kiedys cos takiego nie mialo miejsca i zawsze jak podniosl na maxa to pompa odcinala ze tak powiem i nie tloczyla caly czas oleju . z gory dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.