Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy chciałem się zapytać czy ktoś z was jeszcze ryzykuje siew pszenicy ozimej? ja dzisiaj i jutro skończę zasiewy. odmiana to skagen, stanowisko po gryce. Jak myślicie ma ona szanse urosnąć i wydać przyzwoity plon?

Opublikowano

Czasami wiosną jest zbyt mokro na sianie jarki, a ta siana w grudniu już sobie rośnie. Plon i opłacalność grudniowej teoretycznie powinny być wyższe. http://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/zboza/siew-pszenicy-ozimej-w-listopadzie,60748.html

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez RolnikMateusz1
      Witajcie..
      Mam problem a mianowicie czy znacie jakieś tanie opryski na chwasty ??

Oczywiście mi sie rozchodzi o pszenicę ozimą
      Możecie tez dawac aukje co sa na allegro:)
      Bo chciałbym kupic tylko nie zabardzo wiem jaki..

Pozdrawiam.
      I czekam na odpowiedzi.
    • Przez adamek1113
      Witam
      Chciał bym posiadzić pare arów cebuli zimowej z dymki Senshyu yellow lub Shakespeare. Jaką z tych odmian polecacie i w jaki sposób wykonać sadzenie tj. na jaką głębokość posadzić i w jakich odstępach o raz kiedy. Chyba że już za późno. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    • Przez jakga
      Witam jaki polecacie nawóz na pszenice ozimą na wiosne  psenica to Tobak i bamberka dzieki za odpowiedz i pozdro
    • Przez grara
      owies około 50t, tegoroczny, 570zl/t
      pszenica około 30t, tegoroczna,  740zl/t   do uzgodnienia     mazowieckie, Radom
      https://www.olx.pl/oferta/pszenica-CID757-IDs5qdf.html
      Pozdrawiam
    • Przez PatrykReich
      Witam, kupię pszenicę jarą do siewu, (+/- 10 ton)   najlepiej odmiana arabella, z woj. Opolskiego. Możliwość transportu po mojej stronie. Proszę o kontakt w komentarzach lub pod numerem telefonu: 601402755
  • Dodaj nową pozycję...
v