Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie,

Niedawno nabyłem ładowarkę Weidemann 912 DM z trzycylindrowym silnikiem Mitsubishi. Chciałbym zapytać o kwestię napędu. Wiem, że maszyna powinna mieć napęd na 4 koła. Jednak w moim egzemplarzu zauważyłem, że ciągnie tylko przód. tzn po podjechaniu do pryzmy z wysłodkami nie jestem w stanie wbić całej łopaty, bo przód bardzo szybko traci przyczepność i kółka się w miejscu kręcą (jest ok), a tył nic. Po prostu jak by nie miał mocy i kóła się nie kręcą. Czy ktoś ma może pomysł co może być nie tak?

Kilka pobocznych pytań

- jaki olej silnikowy (oraz jaka ilość) do niej lejecie (dodatkowo przydałoby się kilka info o filtrach itp.) i co ile zmieniacie? (10W40 powinien być ok racja?)

- jaki olej hydrauliczny co ile zmiana, czy fuchs agrifarm hydratec HVI 46 bedzie ok?

- posiada ktoś katalog części do tej ładowarki, lub wie gdzie można taki nabyć? Widziałem katalogi na stronie weidemanna jednak nie znalazłem mojego typu ładowarki.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Edytowane przez r0bs0n_rulez

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrzeju207
      Witam! Panie i Panowie mam problem z miniładowarką. 2 lata temu kupiłem ją od handlarza i teraz zaczęła się sypać... Mianowicie padła pompa hydrauliczna, ukręciła się półoś napędowa i zmieliło ząbki w piaście koła. Problem w tym że nie mogę znaleźć części do niej. W modelu 916-917 jest wał napędowy przekazujący napęd z jednej osi na drugą, u mnie są tylko hydromotory tak jak w modelu 912 - 914 oraz wogóle inny kształt półosi napędowych względem modelu 916 a 912. Moje pytania są następujące: - czy ktoś posiada katalog części do modelu 912? Na stronie weidemann niestety są tylko katalogi do modelu 915, 916 i 917, - różnice między wersjami d/m, a d/p bo z tego co zauważyłem wersje d/m posiadają rozdzielacz za kierownicą a d/p z prawej strony przy kierowcy, - jaki rodzaj pompy hydraulicznej posiadały tego typu maszyny mianowicie czy były to tylko pompy zębate podwójne czy pompa tlokowa i zębata? Znalazłem pompę hydrauliczną na stronie hylmetu tylko nie wiem czy jest to pompa jedynie do obsługi hydrauliki czy też napędu Link :http://hs.hylmet.pl/pompa-podwojna-do-ladowarki-weidemann-912-916-917-1202dr-1302dm-1502dr-p-297.html Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam
    • Przez ceston
      Witam ostatnio podczas jazdy wyskoczył mi napęd tak że się wcale nie włącza. Postanowiłem rozebrać skrzynkę rozdzielcza od napędu i poszukać tam usterki po zdjęciu okazało się że tam jest wszystko w porządku ale zauważyłem że wałek kardana mogę kręcić ręką a koła stoją w miejscu złożyłem skrzynkę nie podlaczajac do niej walka i faktycznie koła jadą wałek stoi. Podniosłem przód do góry i kręcąc kołem chciałem zobaczyć czy drugie będzie się kręcilo w drugą strone. Niestety zero reakcji kręcę kołem a drugie stoi. Os jest Krzyżakowa nie stozkowa. Macie pomysły co mogło pójść.
    • Przez kuba93711
      Witam ostatnio przydarzył mi się problem z przednim napędem. Sprawa wygląda tak że kontrolka normalnie się zapala i gaśnie ale napęd jest cały czas załączony. Sprawdziłem tylko czy prąd podaje na cewke no i niestety nie dochodzi. Wygląda na to że to główny podejrzany ale nie wiem gdzie dalej szukać przyczyny z tym brakiem prądu. 
    • Przez bizonsuperzo56
      witam wszystkich posidaczy case international mam do was pytanie czy mieliscie taki problem jak ja odnosnie mam case 856xl otoz po wlaczeniu przedniego napedu slychac nie pokojace dzwieki w przystawce podczas jazdy takie jakby pukanie jakby zab byl wykrychniety .... i dlatego do was pytanie co tam moglo sie stac ????
    • Przez Lukecki
      Witam, jak w tytule, pod obciążeniem dźwignia wyskakuje (cofa się) 
      Odjechaliśmy tylnym mostem no i chcemy jakoś zdjąć te dolne przesuwne koło napędzające WOM (ta tulej) no ale tych widełek nie ma jak zdjąć, tak samo widełki przeszkadzają żeby wysunąć tą tulej, jak to zdjąć? Zdejmować Podnośnik i odkręcić cały WOM z koszem? 
  • Dodaj nową pozycję...
v