Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

chłopaki, mam problem, kupiłem pierwszy (używany) kombajn do pora i wczoraj go próbowałem.

Kombajn chce tak jakby sie złamać chodzi mi o wyorywacz z pasem, który wyciąga pora i podaje na taśmociąg poprzeczny zaczyna się odginać od ciągnika, znaczy sie od ramy głównej, a odchyla się od ciągnika.

Dorobiliśmy mocowanie boczne do ciagnika, do którego mocujemy siłownik którym ustawiamy głębokość kopania, tak jak nam poradził sprzedawca.

chciałbym uzyskać od was trochę pomocy, jak wy macie zamocowany kombajn po boku ciągnika, może o czymś nie wiem, bo nigdzie nie potrafię znaleźć jakichś bardzo dobrych fotek tych "konsoli"

Kombajn to Lauwers, a ciągnik MF 5425.

Edytowane przez piotr2691

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Manio221
      Mam pytanie znalazłem silnik do MF 2620 od kombajnu class senator typ silnika Perkins A6. 354,4 czy będzie pasował? Proszę o pomoc. Niby takie same typy silników  😉
    • Przez Julo03108
      Witam, czy da się wgrać menu w języku polskim w kombajnie Massey Feruson 34 lub Dronninborg? Jeśli się da to czy znacie osobe/ firme która zrobiłaby takie "czary" Jeśli wiecie coś na ten temat piszcie w komentarzach
      Z góry wielkie dzięki
    • Przez Cinkowski96
      Witam, poszukuję kombajnu do malin obecnie na 3 ha z planem zwiększenia do 8 ha. Mam do Was pytanie jakich kombajnów używacie w swoich gospodarstwach? Czy do zbioru malin można dostosować kombajny takie jak np. KPS czy Braud do winogron, czy trzeba inwestować większą gotówkę w kombajn typu Jarek czy Natalia. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
    • Przez ROBERTINHO
      Witam. Jaki kombajn zbożowy byłby dobry i sprawdził sie przy zbiorze suchego bobu?
      Kombajn najlepiej żeby miał heder w całośći 3m  a roboczej2.60-2.70 bo mam wąskie drogi dojazdowe na pole i taki byłby na styk dla mnie.
      kombajn kosiłby również kilka ha zbóż rocznie. Najlepiej gdyby to był kombajn sprawdzony już przez kogoś z was do celu omłotu suchego bobu.
  • Dodaj nową pozycję...
v