Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie, mam zamiar powiększyć areał ziemniaków, a co za tym idzie rozglądam się za kombajnem. Jedyne ograniczenie to ciągnik. Niestety w c330 nie ma hydrauliki i zostaje tylko zetor 7711. Problem w szerokości opon, które nie będą się mieściły pomiędzy rzadkami. Myślałem nad Bolkiem. Bardzo prosiłbym o poradę odnośnie wyboru kombajnu.

Opublikowano

Nie chodzi o naprawienie hydrauliki, a o wstawienie jej na nowo, co się mija z celem. Areał będzie oscylował w ok 2-3 ha. Myślę na bolko, ponieważ przy Annie trzeba będzie jeździć po rządkach :( Bardzo prosiłbym o opinie związane z Bolko, ewentualnie jakieś inne propozycje :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ZimowyZolnierz
      Witam w katalogu części naszego Zetora występują 4 świece żarowe w głowicy, natomiast fizycznie mamy świece płomieniową w kolektorze. Czy to oznacza że głowica jest nieoryginalna czy w starszej wersji z mostem zetorowskim po prostu tak jest? Oraz mam mega problem z rozruchem, w mrozy jak złapie początkowo chodzi na jeden cylinder, pora się szykować do remontu?
    • Przez KlaudiaRolniczka
      Witam, uprawawam ziemniaki na glinie klasa ziemi to przeważnie 3 klasa i jest troszkę brył. 
      Moje pytanie brzmi czy lepiej jest zrobić ziemniaki po sadzeniu  formownicą czy obsypywac radelkiem kilka razy w roku. 
      Co daje lepszy efekt i plon? 
    • Przez karban
      Witam, nawozimy nasze rośliny i żywimy nasze zwierzęta. A jak posilamy się my rolnicy?
      Czy rano najpierw jesz Ty czy Twoja krówka czy świnka? Skąd czerpiecie energię w postny piątek? Drugie danie łyżką czy widelcem? Co ze sklepu, a co z gospodarstwa?
      Podzielcie się swoimi przemyśleniami.
    • Przez Azor07
      Jaki wybrać krokodyl do zetora 7245 ? Jakiej firmy i jaka szerokość będzie najlepsza?
  • Dodaj nową pozycję...
v