Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nie dziękuję, obrączek jeszcze nie nosimy :P

"Rolnik polski" nie jest gatunkiem na wyginięciu ;)

Opublikowano

Macie racje, mi tu chodziło o panią zajmującą się gospodarstwem i rolnictwem.

Z drugiej str trochę śmiesznie wygląda, jak mężczyzna ma gospodarstwo a żona zero kontaktu z tym. Tam także potrzeba damskiej ręki :) . Ja przynajmniej nie umiałabym wyjść za rolnika i nie wcinać się do gospodarstwa :P .

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Czyli wyszłaś za rolnika i swoją pracą go wspierasz? Jak tak, to macie przed sobą świetlaną przyszłość, wzajemnego wsparcia nawet w pracy nic nie zastąpi.

Coś mi mówi, że i Ty łamiesz powielane tu stereotypy kobiety, która tylko na kasę leci, na samochód i inne tam ble ble ble.

Panowie sceptycy i pesymiści wstydźcie się.

Edytowane przez KRISTOFORn
Opublikowano

Ja związku małżeńskiego jeszcze nie zawarłam. :) Mieszkam na wsi, wiem jakie są realia i codziennie patrze na swoich rodziców.

Według mnie jeśli facet ma gospodarstwo to o nie trzeba dbać tak samo jak o dom, więc jeśli dziewczyna myje okna w domu to tak samo mogłaby umyć np w oborze, to będzie tylko i wyłącznie o niej dobrze świadczyło. Przez to nikomu korona z głowy nie spadnie. Podobnie jest z karmieniem zwierzaków itp.

Jak się chce to można wszystko pogodzić i tak zaplanować że i gospodarka, dom rodzina i dzieci będą miały się jak należy.

Sama wiem po sobie, z rodzicami prowadzę gospodarstwo, dodatkowo studiuję, jeżdżę konno i uczestniczę aktywnie w wolontariacie.

Tu problem nie tkwi w pracy a w mentalności. Bo w Polsce rolnik uważany jest za kogoś gorszego, głupszego itd itd. Sami to dobrze znacie. A potem takie panny przesiąkną tym i mimo tego że na wsi się urodziły, podwórka zamiatały to chcą za wszelką cenę to zniszczyć i udawać kogoś innego, byle tylko jakoś się "uwolnić od wsi".

Dbać można o siebie wszędzie i być kobietą z krwi i kości. :)

Ale się rozpisałam i przynudzam. :P

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No to wychodzi na to, że źle zrozumiałem jeden z komentarzy w Twojej galerii

Dobrze Panowie możecie sobie tylko pomarzyć o tej miłej Pani bo to jest moja Kobieta :P więc mogę wam tylko powiedzieć że właścicielka jest o wiele ładniejsza od konia :P:D

Przepraszam za pomyłkę.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ech, nie będę dalej dobierał się do Twojego / Waszego życia prywatnego, wystarczy mi własne, a w kwestii mentalności to nie poznałaś jeszcze wyjątkowych userów - asów w dyskusjach o wyższości jednych nad drugimi.

Nie chcę wywoływać wilka z lasu i nie napiszę o kogo chodzi :P

Opublikowano

A to może pochwalmy się fotkami swoich żon czy dziewczyn.Dla mnie dziewczyna musi być mądra i zaradna a także pracowita i być za swoim mężem czy chłopakiem.

Z regóły ładne lalunie to wiemy jakie są.

Opublikowano

Myślę że nie jest to dobry pomysł... zapewne waszym kobietom by się to nie spodobało, a większość pewnie wstawiałaby fotki skopiowane bez zgody z profili swoich koleżanek... był już konkurs pt."miss AgroFoto" wszyscy pamiętamy jak to wyglądało i czym się to zakończyło :)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Chyba żartujesz.Sami nie ujawniamy własnego wizerunku, a ty oczekujesz, że żona, dziewczyna czy tam sympatia na to się zgodzi?

Jak masz kogoś ślicznego to po pierwsze Tobie ma się podobać a nie mi, po drugie nie ma reguły w tej kwestii,

Piękno to kwestia gustu, a z tym się nie dyskutuje.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Rolnik jak rolnik żonę kiedyśwygrzmoci na sianie czy słomie w stodole:P

Opublikowano (edytowane)

@kristoforn, ja tam jestem zwolennikiem ujawniania kim się jest na forum... bo wtedy przynajmniej wiadomo z kim się rozmawia... ;) no uważaj, uważaj, bo jeszcze wywołasz, asów dyskusji... ;)

@Olecka, jak dla mnie to kobieta nie musi pracować w gospodarstwie... i tego nie oczekuje od wybranki, oczekuję tylko akceptacji tewgo kim jestem i czym się zajmuję.. ja razem z tatą zajmuję się gospodarstwem.. a mama pracuje poza nim i nie ma nic wspólnego... i jakoś to się kręci... więc ja nie rozumiem szukania na siłę dziewczyn które będą pracować na gospodarstwie.. a i jeszcze jedno... wiesz że obora oborze nie równa?? ;)

EDIT:

@Pol1, taa... chyba w swoich fantazjach "to" robi... :P

Edytowane przez FINN
Opublikowano

Po prostu trzeba szczerze odpowiedzieć sobie na pytanie , czy szukamy darmowego parobka , czy kobiety która będzie ozdobą waszego boku?

Zgadzam się z FINN co do ujawniania się. Jest temat przedstaw sie itd. tylko nie wszyscy tam sie wpisują.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Kolega FINN miał co innego na myśli, Na swoich profilach powinniśmy pisać prawdę i swoje zdjęcia tam umieszczać, a nie z czyjegoś FB.

Tylko czy ja umieszczając pełne informacje o sobie będę bardziej wiarygodny? Polegam na wierze w prawdziwość tych danych, czasem i ja daję się nabrać. Niestety :(

@bezeta10 kogo Ty szukasz skoro tak piszesz?

Do tej pory nawet nie myślałem takimi kategoriami.

Opublikowano

Tylko mase z nas zamiast w swojej galerii wstawiać swój sprzęt itd to wstawia czyjś z YouTube , filmy i sprzet a potem jaki to hojrak co on to nie ma.

Opublikowano

Kolego kristoforn drugiej połowy , z którą bede mogł porozmawiać , podzielić sie przemyśleniami , wyjść do kina , teatru, na kolacjie , nie napisze ze do dojenia krów bo niestety nie posiadam tak owych .

Znając zycie biedne kobiety wychodzące za mąż i decydując sie na mieszkanie na wsi skazują sie na powolną agonie , nie mówie , ze zawsze bo sa i normalni , ale wiekszość , spotka sie z kolegą butelka jedna druga prtzychodzi na walony i na jej głowie pozostaje dom , dzieci , i praca w gospodarstwie.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

No chyba nie chcesz powiedzieć, że na wsi mieszkają sami pijacy.