Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie i mam do was pytanko jakie macie maxymalne obroty silnika (chodzi mi o silnik mmz-D243) -82KM moj pronarek ma max 2500 obrotow. A na ile byly ustawiane pompy fabrycznie?? No i dodam ze moj od nowosci tyle ma (plomby nie zrywane, nic nie kombinowane):lol:

Opublikowano

nic nie jest dziwne, bo w mtz jest do groma wariantów skrzyni i przełożeń :lol:

Marcin, dziwny masz rozmiar opon, z takimi jeszcze w mtz i jego mutantach się nie spotkałem.

Opublikowano
moj idzie do 1850 jak narazie i przy tych obrotach wyciaga tylko 32km/h ale jak skonczy sie gwarancja i bedzie potrzeba to i podskoczy do 2200-2500obr a ciagnik to belarus 952.2 :lol:

jak to podskoczy?? masz zamiar podkrec mu obroty?? Moj to ma fabrycznie 2500:)

Opublikowano

PRONAR 1221A wkręca się na 2450 obr/min.

Opublikowano

Nic nie zmienialiśmy, więc seryjnie tak jest.

Opublikowano
1025 tez powyzej 2300 nic nie ruszane

i co juz dojdzie do ogranicznika przy pompie??

ja wam powiem ze nawet jak swojemu dam 2500obr to tragedii ze spalaniem nie ma

przeważnie tak na 2100obr sie robi :P

Opublikowano
i co juz dojdzie do ogranicznika przy pompie??

ja wam powiem ze nawet jak swojemu dam 2500obr to tragedii ze spalaniem nie ma

przeważnie tak na 2100obr sie robi :P

chyba jeszcze gwint na śrubie wysteje

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez PiotrKawka
      Witam, mam problem z kostką od świateł awaryjnych w pronar 1025a, potrzebuje pomocy w dopasowaniu 6 kabli, nie mam pojęcia w ktore piny jaki kabel wpiąć, miałem mały pożar w instalacji i odruchowo wszystko wyciągnąłem, nie wiem w jakiej były kolejności. Oczywiscie wypalony kabel ze zdjecia idzie do wymiany

• Przez JOHNDEERE5080M
      Witam.
      Zakupiłem ostatnio taką przyczepę moje pytanie ile wchodzi na nią pszenicy ziemniaków ile mieliście ton na niej. Powierzchnia ładunkowa to 12m3
      Pozdrawiam 
    • Przez Stodoła
      Pany jaki właściwy czujnik temp wody ten w głowicę wkręcany kupić, kupiłem dwa nowe ,sprawdzone na gotującej wodzie i max 60-70° pokazują. 
    • Przez Depex
      Witam Kolegów. Mam problem z moim Zefirem dotyczący metalicznych stuków z wydobywających się z okolicy sprężarki powietrza. Ma to miejsce po rozgrzaniu silnika. Wymieniono mi sprężarkę, to jednak nie pomogło. Teraz przyjdzie mi udowadniać, że tylko w moim egzemplarzu coś takiego ma miejsce i potrzebuję porównania pracy innych Zefirów. Zwracam się więc z prośbą do ich posiadaczy, aby nagrali pracę swoich Zefirów po ich uprzednim rozgrzaniu, najlepiej od strony sprężarki i przysłali na moją pocztę.
      [email protected]
      Z góry dziękuję za wszelką pomoc
    • Przez sandrii
      witam mam taki problem nie potrafimy odkręcić tej śruby a moze się to wybija? zawleczka wyciągnięta i nic klucz udarowy nie daje rady nawet 
      jest to śruba to drążka zmiany biegów 

• Dodaj nową pozycję...
v