Skocz do zawartości

Tuning samochodów

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jaką pojemność ma to EVO? 2.0 czy rozwiercany jest?

Musze podbić stawkę

:huh: .

Mi w zupełności wystarczyłoby 814 KM :lol:. Spalanie chwilowe pewnie ponad setkę.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Generalnie ciężko będzie konkurować z @mirasekiem, bo silnik 4G63T jest uznawany za jedną z najmocniejszych dwulitrówek świata. tongue.gif

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Wankl nie jest złym silnikiem, jestem zadowolony z niego, z frajdy jaką daję ale ma 2 wady. Paliwożerny i co jakieś 100-150tyts km trzeba wymieniać krawędź wirnika.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Tak z ciekawości. Ciekawe czy RX można na gaz przerobić?

Można, było w całej polsce 2 delikwentów którzy wbrew opinii innych zagazowali Wankla. Efekt? Taki sam w oby przypadkach, po przejechanu 5tys km silnik do wymiany. Na forum rxklub jest spory temat o gazowaniu wankla. Jeden z tych delikwentów zagazował roczną mazdę z przebiegiem niespełna 10,000km po 15 musiał wymieniać silnik

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Raczej idiotyzm.

Znam kolesia który tuninguję Wankle zwiększając tylko maksymalne obroty. Seryjnie 10 tys on kręcił do 18 tys

Opublikowano

Pamiętam z "Powtórki z rozrywki" skecz o tym jak to Polacy skonstruowali silnik Winkla :D ....Mi sie najbardziej podoba i tak silnik elektryczny jako jednostka napędowa-4 koła,4 silniki o potężnym momencie obrotowym-quattro,AWD,ESP i co tam jeszcze realizowane właśnie przez silniki .

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

Drogi Jarku, ale co z tego jak trzeba ten owy prąd jakoś wyprodukować. biggrin.gif Moim zdaniem lepszy będzie samochód w którym to silnik zasilany bioetanolem będzie generatorem prądu. smile.gif Bioetanol, jak wiadomo można z powodzeniem pędzić, w ziemiance za stodołą, z buraków, zbóż, ziemniaków. tongue.gif Całą linie produkcji można zasilać również generatorem na etanol, ba nawet ogrzewać wodę ciepłem pozyskanym na drodze chłodzenia generatora. wink.gif

Edytowane przez Profil usunięty
Gość Profil usunięty
Opublikowano

2.2T R5

To jest dopiero piękny dźwięk, można godzinami słuchać.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Audi chce wrócić do korzeni oferując Quattro, czyli krótszy model A4 Coupe którym jest A5. Tym samym odtworzyć gamę z modelu 80. Tyle dowiedziałem się z kwartalnika Audi.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

no coz w wanklu nie ma zadnych ograniczen ku temu ;)

natomiast silnik ten ma duze szanse odrodzic sie przy zasilaniu wodorem, nie ma lepiej nadajacemu sie ku temu silnika spalinowego.

Mechanik ze mnie żaden, mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego najlepszy byłby wodór?

Edytowane przez HubertOjdana
Opublikowano

@Bobek-ja pisałem tylko o jednostce napędowej-a to w jakim kierunku rozwinie się owej jednostki zasilanie to już inna bajka-zapewne w takim w którym interes będą miały wielkie koncerny paliwowe a czy to będą akumulatory,ogniwa paliwowe czy bioetanol to Bóg jeden wie.

Opublikowano

Dobre :D -a dla mnie chyba najbardziej podoba się dźwięk samochodu taki jak to bodajże Tuwim pisał-"radio to taki piękny wynalazek-przekręcasz gałkę ...i cisza"-nawet obecne V6 mogłoby być cichsze-kompletnie mnie dźwięk aut nie kręci.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Włącz sobie suszarkę. Dźwięk podobny.

Jaki masz model suszarki? Chętnie bym sobie taką kupił :lol: .