Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
;) kto raz miał Claas-a trudno się przesiąść na coś kombajnopodobnego,u mnie pracuje wydajnie i nie zawodnie starając się oto bym był z niego zadowolony Dominator 80 :D
Opublikowano

Jestemy z tatą posiadaczami kombajnów firmy claas już drugi rok i raczej w perspektywie wielu lat to się nie zmieni;)

W poprzednim roku żniwowałem dominatorem 68 a w tym roku wymieniliśmy na claasa mege 350.

Zadowolenie komfort pracy wydajność i spokój;)

Opublikowano

Dzięki Kamil.Ten mój mercator wygląda tak jak mercator 70 - takie same pokrywy na silnik , tak samo obudowane od zewnątrz podajniki kłosowy i ziarnowy.W mercatorze 60 te podajniki sa schowane pod jedną pokrywą,chyba ze to rzeczywiście 60-tka wygladająca jak 70=tka.No i ktoś wcześniej pisał, że 50 i 60 mają okrągłe wizjery do zbiornika a 70 już owalne i takie sa u mnie.Oglądałam wczoraj w internecie 60 i 70 .Zbiornik pomiesci ponad 2 t pszenicy,silnik 6-cio cylindrowy 105 KM

Opublikowano

kupiłem class compact 25 i boje się bo ma delikatny napęd i w dodatku zębatki w kołach smarowane są tylko smarem i jest pełny obrót luzu w przekładni kierowniczej czy można ten luz skasować

Opublikowano

ja mam marcura 6 sezonów,brakuje mi tylko sieczkarni,odpukać na razie śmiga bez zarzutów

Opublikowano

Wiec w tym roku zakupiłem pierwszego claasa lexion 440 z 1998r jak na razie 2 paski wymieniłem wiadomo oleje itd troszkę przy hederze jak się będzie sprawował się okaże jeśli ktoś posiada taki kombajn proszę o kontakt. posiadam również prasę claas variant 280 i ogólnie nie mogę narzekać

Opublikowano (edytowane)

Ja mam Mercatora 75 i Dominatora 85

Dla zainteresowanych

Witam mam dziś do sprzedania instrukcje obsługi w języku polskim do kombajnów CLAAS MERCATOR: 50,60,70,75,S

Instrukcje są w języku polskim.

W tych instrukcjach zawarte jest "całe abecadło dotyczące obsługi tych modeli kombajnów zbożowych".

Jeżeli nie wiesz jak powinny być ustawione np. sita to ta książka jest dla CIEBIE!!!

Instrukcje podzielone są na działy:

-Wskazówki ogólne

-Przed uruchomieniem

-Regulacje podstawowe i omłot

-Tabele (tabele:sit ,omłotu,środków smarnych,przeglądów)

-Jak młócić każde zboże

-Silniki

-Dane Techniczne

Instrukcja są w wersjach książkowych mają po 150 stron, są w formacie A5, zawiera szczegółowe rysunki i ilustracje.

Posiadam również katalogi części do kombajnów Claas:

Mercator 50,Mercator 60,Mercator 70,Mercator 75,Mecator S

pozdrawiam

KONTAKT

E-mail:[cenzura]

Tel.[cenzura]

Od tego jest giełda!

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

U mnie młóci Commandor 228 i przyznam, że sprzęt jak najbardziej ok. Wcześniej kosiłem New Hollandem TF 44 i nie narzekałem na niego. W przypadku Claasa urzeka mnie silnik Mercedesa V 10, który jest nie do zdarcia (oczywiście należycie użytkowany) no i większa wydajność (większa szerokość kombajnu, większa moc i wydajniejsza separacja na rotorach). Preferuję i polecam rotorowce, zwłaszcza dla siejących kukurydzę i nie tylko. Lepsza wydajność niż na klawiszach przy tej samej szerokości kombajnu:)