Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam., Przeszukałem forum i czegoś takiego nie znalazłem a jak już jest taki temat to przepraszam.

Chciałbym sie dowiedzieć jakie są najsilniejsze ciągniki ale te które są produkowane do tej pory? no i oczywiście jaką mają moc?

Opublikowano

Pod tym filmikiem jest taki oto komentarz:

" Biggest tractor was and still is the Big Bud 16V747, 760HP, 59,000KG working weight,4.27 meters tall."

Poszukaj na FP w tej kategorii i poczytaj komentarze.A jeszcze były a może jeszcze są traktory DTU(Deutsche Traktoren Union) miały 8 kół i koło 600KM

Opublikowano
największy jaki widziałem to Challenger MT975B. oto film o nim

hehe fajnie jak go tankował tyle sie nastał , takiego to podłączyc do dystrybutora i iść się przespać na 2 h i wrócić to moze sie zaleje do pełna..hehe :o;) :lol:

Opublikowano

Niezły ten Challenger MT975B tylko ma dwie wady:

1) po pierwsze kogo stać na taką maszynę w Polsce ???????? może kilku rolników w skali kraju

2)po drugie ile trzeba mieć ha żeby taka maszyna mogła wydajnie pracować??????????

A poza tym to jest świetny na żadną z naszych dróg nie wejdzie bo jest wyrażnie za szeroki.

Nawet nie chcę myśleć ile kosztuje obsługa serwisowa tego traktora giganta. :lol:

A co do versatile to link macie tu http://www.versatile-tractors.com/ i niestety ale nie widziałem maszyny o mocy 1001km.

Opublikowano

wg mnie nie warto silnika na czarno tylko na siwo bo nie bedzie widac przeciekow, a jak jest maly przeciek i go nie widac do go nie usuniesz a tak bedziesz widzial wszystko, ja mam w 30-tce czrny silnik jest niezbyt, ale to orginal i na razie go nie zmieniam

Opublikowano

Ja kiedys na necie znalazlem zdiecie przegubowego case z 6 gąsienicami i zawaliscie mial dlugi silnik na masce pisalo 450 ale cos mi sie wydaje ze jak na rozmiary to troche zamalo. CIagnik wyglada zabujczo komin ma wysoko w gore wybity :lol:

Opublikowano

Bo według mnie to są kanadyjskie a nie rosyjskie traktory. I już ich chyba nie ma jako marki bo przeją ją Case IH i teraz funkcjonują pod marką New Holland

Opublikowano

czesc wiecie co ja widzialem duzo wielkich ciagnikow bedac w kanadzie i stanach widzialem z bliska wielkie maszyny rence mi opadly jak zobaczulem gonsienice w tych maszynach pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AdrianFanDeutz
      Gdzie mozna kupic ile kosztuje obciaznik do ciagnika na przedni tuz waga jaka mnie interesuje to ok 800kg
    • Przez Dastan
      W zimie poskładałem silnik Cumminsa, robiona głowica, pompa paliwa, wtryskiwacze, nowe pierścienie blok honowany. Przyczyną remontu była zatarta panewka. Od początku dwa cylindry po odpaleniu bardzo kopcą na jasny gryzący dym dopóki się silnik nie zagrzeje potem to nie występuje. Dodam że przed remontem tak nie było.  Pompa ustawiona na znaki. Silnik ma przepracowane 30mtg i dalej to samo, a liczyłem że muszą się pierścienie dotrzeć, ale nie jestem pewny czy to to bo oleju nic nie ubywa. Jak to zdiagnozować? Może źle pierścienie założone? Ale to by brał olej? Kąt wtrysku?
    • Przez KatarzynaJeziorkowska
      dzień dobry,

jestem pośrednikiem kredytowym i pozwoliłam sobie napisać do Państwa z propozycją finansowania skierowaną do Waszej grupy zawodowej a mianowicie - kredyt dla rolników poz zastaw ziemi na max 15 lat
      max kwota BRAK
      pod zastaw hipoteczny
      uproszczone procedury - do 500 tys na oświadczenie o osiąganym dochodzie
      na okres 15 lat
      szybka decyzja
      bez wpisu do bik
      spłacamy inne zobowiązania do 500k na uproszczonej procedurze, powyżej polisa i zestawienie faktur(bez faktur i przelewów;)) konsolidujemy inne zobowiązania wpisane na hipotece
      w każdej chwili możliwa wcześniejsza spłata bez żadnych dodatkowych kosztów hipoteka możliwa i na domu i na ziemi, itd, itp   zapraszam do kontaktu dkfinanse.spzoo@gmail.com tel 695 588 952 w swojej ofercie mam produkty zarówno dla osób z dobrymi bazami bik jak i złymi cała Polska   pozdrawiam   Katarzyna Jeziorkowska DK Finanse sp. z o.o. wpis do KNF RPK037045
    • Przez Fugeo
      Poszukuję sprawdzonych lamp roboczych ledowych na tył ciągnika.  Na chwilę obecną będą założone dwie. Preferowane z wbudowanym złączem typu AMP. Pierwsze jakie znalazłem to takie:
      https://elmoto.pl/lampy-robocze/4562-lampa-robocza-led-4000-lm-owalna-amp-wesem-kat-60-5905445633354.html
      Mogą być? Mają odpowiednią moc, strumień świetlny i kąt?
  • Dodaj nową pozycję...
v