Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no prosze cie, nie kompromituj sie juz bardziej, jesli ktos ma do koszenia 300ha to nie bedzie kupowal kombajnu z mala przepustowoscia tylko z najwieksza na jaka go stac, bo nie od dzis wiadomo ze plony z pola trzeba sprzatnac jak najszybciej

roznica w mocy polega na ustawieniu pompy(co juz pisales na forum), po drugie chyba mowisz o tych pierwszych 514stkach co wyjechaly z fabryki? byc moze mialy one silniki ustawione tak jak w 512stkach

nie jestes w stanie na sluch sprawdzic czy kombajn ma 100 czy 115 KM :)

Opublikowano

na słuch nie ale pracując takimi kombajnami można stwierdzić czy danemu egzemplarzowi brakuje mocy czy nie, poza tym to nie jest tylko moja wiedza, w mojej wiosce jest 8 fortschritów na 3 bizony, do sklepu http://www.fortschritt.com.pl/ mam zaledwie 20km i znam ich osobiście, kombajn obsługuje sam i sam go naprawiam stąd te informacje.

Poza ty mnie mam zamiaru kontynuować tej chorej konwersacji która zamiast wymiany poglądów i doświadczeń ma charakter personalny.

Opublikowano

dokładnie nie powiem wydajności w liczbach ale 514 jest prawie jeszcze raz mocniejszy od bizona 56 a 512 konstrukcyjnie prawie taki sam ale dużo wolniej nimi jeżdżą , jeśli chcesz kupić to tylko 514

Opublikowano

witam .512 to parametry bardzo podobne do zo56 podajniki ,zbiornik,moc silnika,itd,ale gorsze napędy hederu i kosy. Ale 514 to już inna bajka , można spokojnie porównac z Rekordem.....

Opublikowano

napęd kosy rzeczywiscie czasem jest uporczywy ale wystarczy mala przeróbka i spokoj. Napęd hederu jest na łańcuch a nie jak 514 na pasek ale to akurat dla mnie nie robi różnicy bo mam 512 i nigdy z tym nie miałem problemu.