Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Prądem najlepiej :rolleyes: tylko gorzej jak się nieumiejętnie to zrobi możesz tylko go rozwścieczyć wtedy nie chciałbym być na jego miejscu trzeba dobrze go zabezpieczyć żeby nie mógł się ruszyć.

A tak z innej bajki masaż robiąc u mnie wyroby opowiadał historie jak świnie gazem zabili dysze do pyska i udusili ja a później jak opalali to świnia wybuchła :D

Opublikowano

Dobre dobre :rolleyes: To mięsa nie musieli mielać :D:) :). A co do zabezpieczenia to jak zabijali u kolegi to związali mu nogi i przywiązali go do ładowacza obornika tego stacjonarnego. Parę sekund i byk leżał :) Ale ładowacz i tak ruszył :) :)

Opublikowano

Siekierka jak najcięższa,strzał w główkę,no i nożyk (ostry !) pod gardziołko-nie próbować tępym !(miałem kiedyś taki numer parę lat temu-że wchodzę do obórki a tam jałówka oddaje ostatnie tchnienie-miałem w kieszeni cholernie tępy nóż-no i musiałem dobić biedaczkę-naprawdę nie polecam tego doświadczenia...)

Opublikowano

Z zabiciem świni to jest tak

Zgłaszam do rejonowego lekarza weterynarii planowany termin uboju, lekarz rejonowy zgłasza to do powiatowego.

Lekarz powiatowy może (ale nie musi) w ten dzień przyjechać i skontrolować warunki uboju.

Lekarz rejonowy musi zbadać mięso (odpłatnie)

Pozostaje jeszcze odpłatne przekazanie odpadów poubojowych do zakładu utylizacji.

Chyba niczego nie przeoczyłem ,

ALE I TAK JEŚĆ SIĘ JUŻ ODECHCIAŁO.

Opublikowano

Prądem owszem można zabić ale wtedy na dobrym mięsie zostają czerwone krwinki, krew

 

byk waży ok 650 kg ale z tego co wiem to na uboju zabijają radykałem(radical), zwierzę wchodzi do klatki tam czeka na niego rzeźniki i przykłada mu pistolet czyli ten radykał do głowy po czym byk pada i zostaje powieszony na hakach masarskich do wykrwawienia.

kurde, ale z tymi świniami to zajeb**cie opowiedaliscie...hehehe

no ale tak niestety są traktowane zwierzęta na ubojniach, nie pier*olą się z nimi....

Opublikowano

Pisz to ku przestrodze tym którzy zgłaszają w agencji obój gospodarczy

 

Obój to chyba instrument dęty biggrin.gif -a obój gospodarczy to zapewne ubicie byka metodą "na dmuchanego"-znaczy ubój za pomocą dymania byka w wiadomą cześć owego byka ?biggrin.gif

Opublikowano

Zabicie byka to łamanie prawa .

Grozi za to postępowanie prokuratorskie i sprawa sądowa,

 

To lepiej patrzyć jak zdycha i oddać dobre mięso do utylizacji :rolleyes:

Wtedy lewa kombinacja z kolczykami i po kłopocie, tylko aby ktoś Cię nie podp... to będzie dobrze :D

Opublikowano

Prądem owszem można zabić ale wtedy na dobrym mięsie zostają czerwone krwinki, krew

 

byk waży ok 650 kg ale z tego co wiem to na uboju zabijają radykałem(radical), zwierzę wchodzi do klatki tam czeka na niego rzeźniki i przykłada mu pistolet czyli ten radykał do głowy po czym byk pada i zostaje powieszony na hakach masarskich do wykrwawienia.

kurde, ale z tymi świniami to zajeb**cie opowiedaliscie...hehehe

no ale tak niestety są traktowane zwierzęta na ubojniach, nie pier*olą się z nimi....

Ten radykał to to co przebija kaszke??

Opublikowano

Rejestrowałeś tego byka czy przeznaczyłeś go od narodzin że będzie na swój użytek? Jak by nie miał kolczyków to nie trzeba było się włóczyć po różnych lekarzach. Tylko wtedy to tez za bardzo legalne to by to nie było.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

    • Przez tymtus
      Co sądzicie o kastracji bydła mięsnego? W Europie nie jest to rozpowszechnione, ale prawie cała reszra świata jednak stosuje tą metode, pozwala to na o wiele tańszy koszt wyprodukowania wołowiny, oraz zmiejsza szanse kazirodztwa, oraz ułatwia prace nam, rolnikom. Bardzo wygodna jest metoda bandingu, która polega na zakładaniu specjalnych gumek na moszne cielaka, po czasie jądra po prostu odpadają. Zestaw do takiego zabiegu, to koszt 50zł, jest dostępny w polsce, chociaż z samą praktyką bandingu się nie spotkałem. Co Wy o tym sądzicie?
    • Przez s_z_k
      czy ktoś orientuje się jakie wybicie mogą mieć byki zebu? 
    • Przez GrubyRolnik123
      Witam
      kupię 50 sztuk bydła 1-2 miesięcznych, szczegóły w wiadomośći prywatnej na agrofoto.pl
      ✅✅✅✅✅✅
       

    • Przez szczygel18
      Witam niebawem zamierzam kupi większą ilości cielaków najlepiej mięsnych chodzi mi tu o byczki ale mogą to być również mieszańce prosił bym o jakieś namiary rolników bądź pośredników za pomoc będę bardzo wdzięczny...
       
      Myślę ze nie tylko mi to będzie pomocne...
    • Przez ŁukaszOla
      Witam , mam pytanie jak sprzedać byki lepiej na żywa czy poubojowo 
       

×
×
  • Dodaj nową pozycję...
v