Skocz do zawartości
rzeznik45678

Jak zabić byka??

Polecane posty

Wiadomość z agroFakt.pl

farmermf    78

Sznurek na rogi, młotek 2kg i strzał w sam środek głowy szybko 2 razy i nóż pod gardło ale uważaj jak źle ogłuszysz to z myśliwego możesz zostać ofiara.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mickas092    325

No na mięso....przecież byki generalnie są chowane po to żeby potem je zabijać i przerabiać na kiełbasy

 

Tak tylko robią to zwykle zakłady mięsne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Massey1993    15

Prądem najlepiej :rolleyes: tylko gorzej jak się nieumiejętnie to zrobi możesz tylko go rozwścieczyć wtedy nie chciałbym być na jego miejscu trzeba dobrze go zabezpieczyć żeby nie mógł się ruszyć.

A tak z innej bajki masaż robiąc u mnie wyroby opowiadał historie jak świnie gazem zabili dysze do pyska i udusili ja a później jak opalali to świnia wybuchła :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dobre dobre :rolleyes: To mięsa nie musieli mielać :D:) :). A co do zabezpieczenia to jak zabijali u kolegi to związali mu nogi i przywiązali go do ładowacza obornika tego stacjonarnego. Parę sekund i byk leżał :) Ale ładowacz i tak ruszył :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    163

Siekierka jak najcięższa,strzał w główkę,no i nożyk (ostry !) pod gardziołko-nie próbować tępym !(miałem kiedyś taki numer parę lat temu-że wchodzę do obórki a tam jałówka oddaje ostatnie tchnienie-miałem w kieszeni cholernie tępy nóż-no i musiałem dobić biedaczkę-naprawdę nie polecam tego doświadczenia...)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

Zabicie byka to łamanie prawa .

Grozi za to postępowanie prokuratorskie i sprawa sądowa,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    163

Niedługo dłubanie w nosie będzie też tym zagrożone-pierd.....na UE biggrin.gif -dawajmy sobie odbierać wszelkie prawa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    163

Za to ponoć można bezkarnie ubić jednego urzędnika UE rokrocznie-byleby nie przekraczać unijnych norm głośności biggrin.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

Z zabiciem świni to jest tak

Zgłaszam do rejonowego lekarza weterynarii planowany termin uboju, lekarz rejonowy zgłasza to do powiatowego.

Lekarz powiatowy może (ale nie musi) w ten dzień przyjechać i skontrolować warunki uboju.

Lekarz rejonowy musi zbadać mięso (odpłatnie)

Pozostaje jeszcze odpłatne przekazanie odpadów poubojowych do zakładu utylizacji.

Chyba niczego nie przeoczyłem ,

ALE I TAK JEŚĆ SIĘ JUŻ ODECHCIAŁO.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    163

GoRal1-szczerze ?-pier.ol to wszystko serdecznie i nie daj się zwariować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

Pisze to ku przestrodze tym którzy zgłaszają w agencji ubój gospodarczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Prądem owszem można zabić ale wtedy na dobrym mięsie zostają czerwone krwinki, krew

 

byk waży ok 650 kg ale z tego co wiem to na uboju zabijają radykałem(radical), zwierzę wchodzi do klatki tam czeka na niego rzeźniki i przykłada mu pistolet czyli ten radykał do głowy po czym byk pada i zostaje powieszony na hakach masarskich do wykrwawienia.

kurde, ale z tymi świniami to zajeb**cie opowiedaliscie...hehehe

no ale tak niestety są traktowane zwierzęta na ubojniach, nie pier*olą się z nimi....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    163

Pisz to ku przestrodze tym którzy zgłaszają w agencji obój gospodarczy

 

Obój to chyba instrument dęty biggrin.gif -a obój gospodarczy to zapewne ubicie byka metodą "na dmuchanego"-znaczy ubój za pomocą dymania byka w wiadomą cześć owego byka ?biggrin.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
samczyk1991    82

Zabicie byka to łamanie prawa .

Grozi za to postępowanie prokuratorskie i sprawa sądowa,

 

To lepiej patrzyć jak zdycha i oddać dobre mięso do utylizacji :rolleyes:

Wtedy lewa kombinacja z kolczykami i po kłopocie, tylko aby ktoś Cię nie podp... to będzie dobrze :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rafal180    2

Prądem owszem można zabić ale wtedy na dobrym mięsie zostają czerwone krwinki, krew

 

byk waży ok 650 kg ale z tego co wiem to na uboju zabijają radykałem(radical), zwierzę wchodzi do klatki tam czeka na niego rzeźniki i przykłada mu pistolet czyli ten radykał do głowy po czym byk pada i zostaje powieszony na hakach masarskich do wykrwawienia.

kurde, ale z tymi świniami to zajeb**cie opowiedaliscie...hehehe

no ale tak niestety są traktowane zwierzęta na ubojniach, nie pier*olą się z nimi....

Ten radykał to to co przebija kaszke??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nhcr    4

Rejestrowałeś tego byka czy przeznaczyłeś go od narodzin że będzie na swój użytek? Jak by nie miał kolczyków to nie trzeba było się włóczyć po różnych lekarzach. Tylko wtedy to tez za bardzo legalne to by to nie było.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Elvis1090
      Witam, tydzień temu kupiłem na próbę 2 cielaki z Łotwy. Przed kupnem przejrzałem forum i natrafiłem na kilka negatywnych opinii mimo to postanowiłem zaryzykować i kupić (cielaki kusiły wyglądem). A więc jeden z cielakow jest czerwony z białą głowa drugi brązowy z czarnym paskiem na grzbiecie, budowa ładna, noga gruba cielaki szeroki i długi waga ok 70kg, mimo opinii że chorują narazie niema żadnych problemów. Po przywozie zaszczepilem Je na płuca (z polskimi też tak robię). Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze 10szt tylko obawiam się że nie urosną za duze, Czy ktoś z forumowiczow choduje podobne cielaki z Łotwy i podzieli się informacja jaka wagę osiągają.
      Z góry dziękuję za pomoc.
    • Przez mantas
      Mam na myśli kupowanie młodych byczków, odchowywanie i sprzedawanie, jest to opłacalne czy nie?
      Jak ktoś coś wie to proszę pisać, i proszę o pomoc w rozpoczęciu takiej hodowli
    • Przez MrRadny69
       

      Kupiłem cieleta z Włoch, podobne do simentali. Cielęta nie choruja dobrze zra ale nie rosna. Czy spotkal sie ktos z takim przypadkiem.

      Słyszalem od jednego czlowieka ze jest taka rasa wlasnie we wloszech ktora rosnie do 300kg czy to prawda??
       
    • Przez KarolGo
      Kupię byczki jak w tytule mm mięsne i ncb 10szt Bydgoszcz Sępólno Kraj. i okolice. Rolnicy i handlarze piszcie priv 
    • Przez Lolek909
      Witam. 
       
      Jestem młodym rolnikiem i posiadam w swoim gospodarstwie 10 byków . Ostatnio czytałem że chodowla byczków  do 150-350 kg jest opłacalna . I oto pytanie . Jak bym kupił np. 10 byczków po 50 kg i chował je do 150-350 kg i poił je preparatem mleko zastępczym to czy jakaś firma je odemnie kupi? Nie będą mieli jakiś problemów że mam 10 byczków i mają one 150-350 kg a nie mam  w gospodarstwie ani jednej krowy  . Prosze o odp. 
×