Skocz do zawartości
rzeznik45678

Jak zabić byka??

Polecane posty

mickas092    377

Ogłuszyć najlepiej.... na co go zabijać?? Chory vs na mięsko??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No na mięso....

 

Przecież byki generalnie są chowane po to żeby potem je zabijać i przerabiać na kiełbasy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

farmermf    78

Sznurek na rogi, młotek 2kg i strzał w sam środek głowy szybko 2 razy i nóż pod gardło ale uważaj jak źle ogłuszysz to z myśliwego możesz zostać ofiara.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mickas092    377

No na mięso....przecież byki generalnie są chowane po to żeby potem je zabijać i przerabiać na kiełbasy

 

Tak tylko robią to zwykle zakłady mięsne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Massey1993    15

Prądem najlepiej :rolleyes: tylko gorzej jak się nieumiejętnie to zrobi możesz tylko go rozwścieczyć wtedy nie chciałbym być na jego miejscu trzeba dobrze go zabezpieczyć żeby nie mógł się ruszyć.

A tak z innej bajki masaż robiąc u mnie wyroby opowiadał historie jak świnie gazem zabili dysze do pyska i udusili ja a później jak opalali to świnia wybuchła :D


kupię przyczepę wywrotkę 4,5t, sprzedam ursus c330m 1991r, rozsiewacz KOS na podnośnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dobre dobre :rolleyes: To mięsa nie musieli mielać :D:) :). A co do zabezpieczenia to jak zabijali u kolegi to związali mu nogi i przywiązali go do ładowacza obornika tego stacjonarnego. Parę sekund i byk leżał :) Ale ładowacz i tak ruszył :) :)


-U-R-S-U-S- ciągniki z duszą ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    165

Siekierka jak najcięższa,strzał w główkę,no i nożyk (ostry !) pod gardziołko-nie próbować tępym !(miałem kiedyś taki numer parę lat temu-że wchodzę do obórki a tam jałówka oddaje ostatnie tchnienie-miałem w kieszeni cholernie tępy nóż-no i musiałem dobić biedaczkę-naprawdę nie polecam tego doświadczenia...)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kiedyś to się "obuchem" w łeb dawało. Dzisiaj najbardziej bezbolesne i humanitarne jest prądem.


ArturKowalewo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2110    531

Ile ten byk ma miesięcy??


Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

Zabicie byka to łamanie prawa .

Grozi za to postępowanie prokuratorskie i sprawa sądowa,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    165

Niedługo dłubanie w nosie będzie też tym zagrożone-pierd.....na UE biggrin.gif -dawajmy sobie odbierać wszelkie prawa...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MarcinPykuS    64

Od 2012 nawet świni nie będziesz mógł sobie zabić w gospodarstwie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    165

Za to ponoć można bezkarnie ubić jednego urzędnika UE rokrocznie-byleby nie przekraczać unijnych norm głośności biggrin.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

Z zabiciem świni to jest tak

Zgłaszam do rejonowego lekarza weterynarii planowany termin uboju, lekarz rejonowy zgłasza to do powiatowego.

Lekarz powiatowy może (ale nie musi) w ten dzień przyjechać i skontrolować warunki uboju.

Lekarz rejonowy musi zbadać mięso (odpłatnie)

Pozostaje jeszcze odpłatne przekazanie odpadów poubojowych do zakładu utylizacji.

Chyba niczego nie przeoczyłem ,

ALE I TAK JEŚĆ SIĘ JUŻ ODECHCIAŁO.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    165

GoRal1-szczerze ?-pier.ol to wszystko serdecznie i nie daj się zwariować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
GoRAL1    63

Pisze to ku przestrodze tym którzy zgłaszają w agencji ubój gospodarczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Prądem owszem można zabić ale wtedy na dobrym mięsie zostają czerwone krwinki, krew

 

byk waży ok 650 kg ale z tego co wiem to na uboju zabijają radykałem(radical), zwierzę wchodzi do klatki tam czeka na niego rzeźniki i przykłada mu pistolet czyli ten radykał do głowy po czym byk pada i zostaje powieszony na hakach masarskich do wykrwawienia.

kurde, ale z tymi świniami to zajeb**cie opowiedaliscie...hehehe

no ale tak niestety są traktowane zwierzęta na ubojniach, nie pier*olą się z nimi....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jaro    165

Pisz to ku przestrodze tym którzy zgłaszają w agencji obój gospodarczy

 

Obój to chyba instrument dęty biggrin.gif -a obój gospodarczy to zapewne ubicie byka metodą "na dmuchanego"-znaczy ubój za pomocą dymania byka w wiadomą cześć owego byka ?biggrin.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
samczyk1991    82

Zabicie byka to łamanie prawa .

Grozi za to postępowanie prokuratorskie i sprawa sądowa,

 

To lepiej patrzyć jak zdycha i oddać dobre mięso do utylizacji :rolleyes:

Wtedy lewa kombinacja z kolczykami i po kłopocie, tylko aby ktoś Cię nie podp... to będzie dobrze :D


Wieczny kawaler ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rafal180    2

Prądem owszem można zabić ale wtedy na dobrym mięsie zostają czerwone krwinki, krew

 

byk waży ok 650 kg ale z tego co wiem to na uboju zabijają radykałem(radical), zwierzę wchodzi do klatki tam czeka na niego rzeźniki i przykłada mu pistolet czyli ten radykał do głowy po czym byk pada i zostaje powieszony na hakach masarskich do wykrwawienia.

kurde, ale z tymi świniami to zajeb**cie opowiedaliscie...hehehe

no ale tak niestety są traktowane zwierzęta na ubojniach, nie pier*olą się z nimi....

Ten radykał to to co przebija kaszke??


Więc dziewczyno powróć tu... ja tak proszę z całych sił Ooooooooooooooo
-------------------------------------------------------
Pozdrawiam wszystkich zakochanych i znawców tematu!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nhcr    4

Rejestrowałeś tego byka czy przeznaczyłeś go od narodzin że będzie na swój użytek? Jak by nie miał kolczyków to nie trzeba było się włóczyć po różnych lekarzach. Tylko wtedy to tez za bardzo legalne to by to nie było.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez valduk
      Oferujemy byczki miesne 10-11 miesieczne do dalszej hodowli,takze HF 2-3 tygodniowe,odbior na Litwie
    • Przez MarcinC360
      Jak w temacie, proszę o odpowiedzi :rolleyes: Zamierzałbym trzymać byki tak do 500kg-1 rok.
       
      P.S.
      U mnie kiszonki nie wchodzą w grę.
    • Przez debrzyna
      Przepatrzyłem wszystkie tematy w tym dziale i nie znalazłem nic o tym systemie ,Trzyma ktoś z was bydło w tym systemie i mógłby się podzielić informacjami
    • Przez Piotrrak
      Dzień dobry, długo zastanawiałem się nad hodowlą drobiu i jednak zdecydowałem że to nie dla mnie. Zdecydowałem się postawić otwartą oborę na około 40 sztuk bydła mięsnego w 2 lub 3 grupach wiekowych. I teraz nie wiem czy kupić od razu simentale, czy może na start jakąś mniejszą/mniej wymagającą rasę typu angus lub hereford? Za wszystkie wskazówki dziękuję.
    • Przez leniek
      Witam
      Jestem zainteresowany zakupem cieląt. Znalazłem ogłoszenie w internecie o możliwości sprowadzenia cieląt ras mięsnych z Litwy i Łotwy. Czy ktoś z osób na forum może kupował już kiedyś takie cielaczki. Chciałbym wiedzieć czy są one w dobrej kondycji, czy nie chorują bo obawiam się kupować cielaków bez ich oglądania wcześniej. 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.