Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich jestem nowy i mam takie pytanko do was czy opłaca się kupić mf3080 bo planuje kupic takiego na wiosnę z tatą i nie wiem czy dobrze zrobimy bo każdy tak narzeka chciałbym kupic go do 40 tyś. zgóry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

zależy w jakim stanie bo one są teraz od 30 do 40 tyś ale to już musi być super

a nie myślałeś o nowszym modelu coś 31xx ciut droższe ale młodsze i może skrzynie nie siadają (sąsiad robił właśnie w 3080 skrzynie ale on ma tura i dał 40 3 lata temu, a drugi kupił 3090 za 33000 z 2 lata temu i siadła mu pompa paliwowa tylko)

a o innych markach nie myślałeś ?

Opublikowano

w tym momencie mamy 15ha ale planujemy sie troszke rozwinąć ale o niczym innym nie myślałem bo wydaje mi się że jest w nim duży konfor pracy w tym momencie mamy c360 ale jest zajeżdżona strasznie

Opublikowano

Powiem tak, bardzo komfortowy ciągnik, duża ilość biegów i do tego EHR. Jak na moje super traktor, ma mnóstwo potrzebnych w pracy bajerów (wuj posiada 3050 i jescze go do końca nie poznał). Może warto pomyśleć nad jakimś prostrzym ciągnikiem, który nie posiada tyle elektryki? Silnik także na spory plus! Bardzo oszczędny

Opublikowano

My w swoim gospodarstwie posiadamy Massey'a 3095.Naprawdę super ciągnik.Oszczędny,mocny i komfortowy.Skrzynia porostu super.Ciągnik bezawaryjny.Elektronika też spisuje się nie naganie. Nie słuchaj tych wieśniaków którzy mówią,że się psują bo wcale tak nie jest.Patrząc po cenach cześci zamienych są sporo droższe,ale ile brdziej wytrzymałe niż do np.Ursusa i ile razy się mniej zepsuje... .POLECAM

Opublikowano

farmer120ha popieram cie w 100%.Ci co piszą ze sie psuja to albo jezdzą ursusami i zetorami i zal im du.. ściska ze nie mają takiej wygody i komfortu jakie oferowala w tych latach seria 30..

Opublikowano

ja też popieram 2 ostatnich użytkowników a Ci którzy narzekają tak na nie to albo nie słyszeli o nich lub kupili poniżej 30tyś i wiadomo ze jak taka cena to coś może być zepsute

Opublikowano

Kolega ma 2 MF 3080 oba z turami walczą na 300 ha, kupione były z niemiec jeden miał 13 tyś mth o drugi 12 tyś mth. Tymi traktorami jeżdzą pracownicy dająim tak po garach że aż ich szkoda, niestety jak to bywa że zawsze sie cośpsuje ale nic poważnego. Jak narazie kolega nie narzeka na te MFy

Opublikowano

dzięki za opinie a jakimi maszynami pracujecie przy tych ciągnikach??

Na przykład jaki ciągniki wy byście proponowali do 40tyś.

Bo z tego co ja widziałem na allegro to te MF 3080 za te pieniądze to są bardzo dobrze wyposażone w porównaniu do innych ciągników. :lol:

Opublikowano
Dnia 28.12.2009 o 14:47, marian892 napisał:

Kolega ma 2 MF 3080 oba z turami walczą na 300 ha, kupione były z niemiec jeden miał 13 tyś mth o drugi 12 tyś mth. Tymi traktorami jeżdzą pracownicy dająim tak po garach że aż ich szkoda, niestety jak to bywa że zawsze sie cośpsuje ale nic poważnego. Jak narazie kolega nie narzeka na te MFy

Kolega dalej użytkuje te ciągniki na 300 hektarach? Uprawia bezorkowo? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v