Skocz do zawartości

Ile kosztuje nowy TC5050 i TC5060?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

NH TC 5040 heder 4,5m wózek stół do rzepaku około 300 tys zł netto

NH TC 5050 jak wyżej od 320 do 340 tys zł netto

NH TC 5060 jak wyżej od 340 do 360 tys zł netto

ceny zależne o dealera

na sezon 2014 bedzie prawdopodbnie modyfikacja serii TC 5000 zmiana kabiny i silniki tier 4 informacje nie oficjalnie

raczej zostają wszystkie model TC 5000 może być inna symbolika kombajnów

Tak ale w jakim wyposazeniu ?

posiadaja wózek,stół i sieczkarnie ?

Opublikowano

do Papier tak z sieczkarnia wózkiem do hederu , stołem do rzepaku tucholski z dwiema kosami napęd mechaniczny i dodatkowy trzeci siłownik...

ceny są że stycznie nie wiem jak jest teraz z cennikiem ,u dealerów w sieci Raitech

czy bedą przed sezonem 2013 promocje na kombajny ?

Opublikowano

powiem wam tak. w czerwcu gadalem z jednym z pracownikow new holland, ktory zajmuje sie sprzedaza i po cichu mi powiedzial, ze jestem w stanie wyciagnac tc5060 z separatorem rotorowym, hederem, wozkiem, rozcinaczem i stolem do rzepaku za 300 tys netto. Jedyny warunek to zamowienie kombajnu we wrzesniu. tc 5070 to 30 tys wiecej. odradzal zamawiac przed zniwami bo to wydatek ekstra 50-60 tys zlotych.

Opublikowano

powiem wam tak. w czerwcu gadalem z jednym z pracownikow new holland, ktory zajmuje sie sprzedaza i po cichu mi powiedzial, ze jestem w stanie wyciagnac tc5060 z separatorem rotorowym, hederem, wozkiem, rozcinaczem i stolem do rzepaku za 300 tys netto. Jedyny warunek to zamowienie kombajnu we wrzesniu. tc 5070 to 30 tys wiecej. odradzal zamawiac przed zniwami bo to wydatek ekstra 50-60 tys zlotych.

TE ceny między bajki możeśż włożyć. bez stołu i plus 50tys netto w starej kabinie można próbować.

Opublikowano (edytowane)

Panowie mam takie pytanie ile można dać za 5060 tc z roto separatorem stół tucholski heder 4,5 szarpacz słomy, wózek , opony 650 . ?? Coś diler Rolmax chce ok 370000 netto trochę za dużo co o tym myślicie?? Jakieś propozycje

Edytowane przez MarekUA
Opublikowano

Spokojnie kat181 to co jest na stronie NH a co jest w rzeczywistości trochę się różni, nawet jestem zdziwiony dla czego taka duża firma nie ma dogranej strony www na perfekto, oraz ciągłej aktualizacji ze zmianami produkcji opcji itp itd..

Opublikowano

Z tego co sie ostatnio dowiadywalem to stare modele mozna kupic, a sa tansze o 20-30 tys. zlotych w stosunku do nowych wersji. Z tego co mi mowiono i co czytam na niemieckich forach internetowych lepiej jest i tak zainwestowac w CX -a niz w TC-ta. Za 300 tys mozna tez sobie sciagnac juz na prawde dobrego uzywanego Claasa, ktory przerobi przynajmniej 2 razy tyle co 5050, ale jak kto woli.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja akurat wole mieć nową maszynę, na moje areały to świat a i usługi bym pewnie porobił. Zakup czegoś planowany jest najwcześniej na następny sezon (nie ten 2014) więc pewnie trzeba będzie się przyzwyczaić do tego że 5040 i 5050 juz w ofercie nie bedzie.

Opublikowano

prawdopodobnie na 2015 bedzie nowa seria 4 klawiszowe ale jakie modele nie jestem pewnien na Agro Show bednarach 2014 ma się pojawić

a aktualnie można kupić starą wersie 4 klawiszowych jak i z 5 klawiszowych z seri tc 5000

ale wielu moich sąsiadów decyduje się na używane kombajny a przoduje w kupnie Claas , John deere i dopiero NH

Opublikowano

Mnie wycenili Tc5060 w nowej kabinie ze stolem, wozkiem, rozdrabniczem, bez separatora heder 4,5 opony 620, + tam dadatki jak kamerki itp na 480 tys brutto z tym ze przy zamwieniu we wrzeniu maja najwekszy upust jakies 30tys

Opublikowano

Mnie wycenili Tc5060 w nowej kabinie ze stolem, wozkiem, rozdrabniczem, bez separatora heder 4,5 opony 620, + tam dadatki jak kamerki itp na 480 tys brutto z tym ze przy zamwieniu we wrzeniu maja najwekszy upust jakies 30tys

Kolego ta cena jak najbardziej realna za nowy model, ale plus do tego separator i opony 750. I wtedy jest to uczciwa oferta. Wiem bo pytałem kilku dilerów oczywiście najlepiej zamówić w październiku.

Opublikowano

Osadkowski z Oławy, co do separatora 20 tys netto wiecej i ponoc separator najlepiej brac juz do TC 5070 bo w TC 5060 moze km nie wystarczyc tzn pojechac pojedzie itd ale moze odbic sie to na wydajnosci bynajmniej tak mi mowiono a macie jakiegos tanszego dealera? bo nie ukrywam troche duzo te 480 za to co mi zaproponowano ale mysle ze jeszcze bym cos urwal tym bardziej ze bralbym kombajn opryskiwacz i pług u tego dealera takze jakis wiekszy rabat mysle bym wyciagnal :)

Opublikowano

@Rafall90 To drogo a wiesz jaka cena jest na stara serie a ,można kupić Tc 5040 i 5050 i jaka cena?

jest w nowej generacji TC czujnik wilgotności ziarna jak jest cena?

Opublikowano

Osadkowski z Oławy, co do separatora 20 tys netto wiecej i ponoc separator najlepiej brac juz do TC 5070 bo w TC 5060 moze km nie wystarczyc tzn pojechac pojedzie itd ale moze odbic sie to na wydajnosci bynajmniej tak mi mowiono a macie jakiegos tanszego dealera? bo nie ukrywam troche duzo te 480 za to co mi zaproponowano ale mysle ze jeszcze bym cos urwal tym bardziej ze bralbym kombajn opryskiwacz i pług u tego dealera takze jakis wiekszy rabat mysle bym wyciagnal :)

Głupoty gadają że 5060 będzie miał problem z silnikiem przy separotorze, mój zasuwa aż miło, a wydajność bardzo podnosi, a na dużych górkach to też problemu ze mocą nie miałem, tylko że jak miałem ponad pół zbiornika to z 2 nie chciał ruszać.

Opublikowano

@Pawel26 TC 5040 i TC 5050 mozna bedzie normalnie dalej kupic tylko ze w starych kabinach noew kabiny sa od TC5060 z tym ze mozna tez jeszcze w starej kabinie takie kupic jakies 20 tys mnej niz w nowej kabinie, a TC 5040 nie wiem jak cenowo ale pytałem o TC5050 kilka miesiecy temu to wycenili mi na 458 tys brutto ale to Wrońscy i w nowych TC jest czujnik wilgotnosci ale za dopłata o ile dobrze pamietam jakies 4 tys netto.

@tomek73 długo juz masz ten kombajn? Mógłbys powiedziec jak z wydajnoscia z separatorem i przy jakim plonie?

Opublikowano

2 sezon, wykoszone ponad 250 ha.Wydajność od 12 do nawet 15 t/h, czyli pszenica 6t to 2 ha w godzinę powinny pójść, ale dużo zależy od odmiany, a dokładnie od słomy, bo na przykład na jednym polu w tamtym roku miałem muszelkę i scagena, w muszelce szedł 6km/h a w scagenie max 3,6 km/h słoma bardzo duża mocna i nie dałem rady, zaraz czujniki wariowały. Z podorywką na scagenie też miałem problem ze słomą. Spala około 18l/hektar.

W rzepaku mniej spala dwa lata temu miałem słaby rzepak to ponad 3ha robił po glifosacie, suchy, plon z 3 t,

W tamtym roku rzepak 3 dni po reglone, z łodyg woda leciała, plon 5,2 t/ha to 2,8km/h czyli około 1 ha na godzinę.

Te 15 ton w pszenicy to uzyskałem na usłudze, w pszenicy co sypała około 5 t/ha ale nie zbyt zadbana na grzyba, bardzo lekko szła, sam byłem w szoku, nawet do 8km jeździłem, czujniki nic nie pokazywały.

Co bardzo ciekawe, kombajn w nocy dużo lepiej chodzi i szybciej kosi, lepiej domłaca, jest szybszy, tylko trza uważać bo kosa może niekiedy nie docinać. Bynajmniej JD 1075 i 2066 stawały i do domu zjeżdżąły, a mi lepiej się kosiło.