Corrino

New Holland i Case

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Corrino    0

Czy to prawda że te ciągniki są bardzo awaryjne? ..... rozsypują się sprzęgła?.....Pozdrawiam

kolego każde traktory się psują, z czasem napewno skrzynia może odmówic posłuszeństwa, ale po rozsądnym przebiegu. myslisz że jak kupisz JD albo fenda to masz super niezawodny traktor? nie sądze. mam trochę doczynienia z case i muszę powiedziec że skrzynie nie są wcale aż tak mocno awaryjne, a niektóre konstrukcje są naprawdę leciwe. pozdro

Casejx95    0

Ja też mam do czynienia z Casem a dokładnie jx 95 którego ma mój wujek i powiem Ci że to naprawdę dobry traktor

przez ponad 2 lata użytkowania i 2900 Mth nie było wielkich awarii jedynie brobne usterki skrzynia nigdy się nie

zepsuła a i ze sprzęgłem fakt po tych sianokosach był drobny problem ale wynikający z pracy przy ładowaczu i cały czas :lol: pozdr.

Robie zdjęcia jedynie moich maszyn i ciągników !!!!

Wiadomość z agroFakt.pl

yarecki12    2

Mamy od nowości 3 nh. Małego 70 koni 5700 mth, tm 155 4000 mth, tm 175 5500 mth i w żadnym nie było problemów ze skrzyniami, ani ze sprzęgłem, dopiero teraz przy prawie 6000 mth zaczęło lekko się ślizgać sprzęgło, ale ten ciągnik jeszcze trochę na nim pojeździ bo nie ciąga maszyn ani ciężkich przyczep tylko opryskiwacz i różne lekkie sprzęty. Podobnie w zetorze forterra, ponad 5000 mth i żadnych problemów ze skrzynią.

bialy1989    6

mam mały problem w td80 bo olej dostał się na sprzęgło i się ślizga. Tarcza może być do wymiany. całe sprzegło to koszt 3 tyś złotych. Ale myślę że to pojedynczy przypadek. Osobiście polecam NH ale te z mniej skomplikowanymi skrzyniami biegów. pozdr

Nikita_Bennet    312

Sąsiad ma nh 95td chyba kilka latek.

Opona przednia wymieniona.

Sprzęgło robione.

Szybę chyba wybili albo wyjęli.

Teraz albo akku poszło albo rozrusznik.

Ciągnik dostaje i to ostro z tego co wiem bo jeżdzą nim różni kierowcy.

pzdrwm Nikita_Bennet
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
                                                              Sir A C. Clarke

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez ejczbio
      Witajcie. Potrzebuję porady przy wyborze ciągnika oczywiście używanego. Budżet mam do 250tys ale oczywiście wolałbym wydać mniej. Rozważam dwa modele jak w temacie. Co byście polecili? JD ma większą pojemność i większy moment obrotowy, co może przelozyc sie na uciąg w polu. Macie jakieś doświadczenia z tymi modelami? Przebieg w jaki celuje to nie więcej niż 8tys mtg
    • Przez hobbys
      Witam, znalazłem Fendt 108LS w Niemczech u handlarza który napisał w opisie w ogłoszeniu iż silnik jest trochę nieszczelny mianowicie do wymiany uszczelka pod głowicą, czy warto się pchać w coś takiego? i drugie pytanie jaki byłby koszt naprawy z częściami oraz koszt usprawnienia ładowacza bo teraz jest niekompletny..
      fendt-farmer-108-ls-9003662-01_0x0.jpg.webp fendt-farmer-108-ls-9003662-02_0x0.jpg.webp fendt-farmer-108-ls-9003662-03_0x0.jpg.webp fendt-farmer-108-ls-9003662-04_0x0.jpg.webp fendt-farmer-108-ls-9003662-09_0x0.jpg.webp
    • Przez Piotrek120
      Witam tak jak w opisie poszukuje ursusa,może ktoś coś ma lub poleci.
    • Przez karat7
      Jaki ciągnik 80-105 KM  byście polecili do ładowacza, obsługa chlewni i zwożenie słomy. Zastanawiam się nad proxima 100 HS,  jd 5090M,  case farmal 90 c, valtra A 105, nh T5s , mf 5709 M.
    • Przez Seba127
      Witam, zastanawiam się nad najbliższą modernizacją i myślę nad nowym traktorem (bo stary w starym strasznie elektronika się sypie ).
      Co byście polecili z nowych traktorów w przedziale 150 - 180 km.
      Jakie skrzynie biegów polecacie ? z góry dzięki  
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj