Skocz do zawartości

Jaki najlepszy miernik??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Bardzo ostatnio interesuja mnie mierniki do mierzenia pól. Chciałbym posiadac go dla własnych potrzeb. Jaki w rozsądnej cenie polecilibyście mi. Co trzeba mieć do takiego urządzenia?? Proszę o odpowiedż

Opublikowano

masz na mysli gps ? to bardzo pomocne urzadzenie przydaje sie bardzo w obliczenach ha i nawgacji po polu mam taki sprawdza sie świetnie :) mojemu wujowi i sasiada zmierzyłem łaczni w tym roku 190ha :)

Opublikowano

Też posiadam Garmina (map 60) mierzy zarówno małe jak i duże działki dosyc dokładnie podstawowy warunek to dobry zasięg (antena musi byc) po za tym u nas jest teren równy nie wiem jak w górach by sie sprawdzał. ja daje 4+ do gospodarstwa lepszego nie trzeba.

Opublikowano

ja posiadam również Garmin 60, sprawdza się w moim gospodarstwie. Większe powierzchnie mierzę tylko raz, natomiast mniejsze działki mierzę 2 lub 3 razy i obliczam średnią. W ten sposób staram się eliminować ryzyko przekroczenia 3% pomyłki w powierzchni pola.

Opublikowano

Witam

Według mnie lepszym rozwiązaniem jest kupno Pocket PC / Palmtopa i instalacja odpowiedniego oprogramowania. Urządzenie GPS, o którym mówicie daje małe możliwości w przeciwieństwie do tych przeze mnie wymienionych. Nie umożliwia wykorzystania go np. jako nawigacja samochodowa. Jest ono wykorzystywane tylko i wyłącznie do jednego zadania a potem cały rok leży w szufladzie.

Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem Pocket PC wraz ze świetnym polskim oprogramowaniem do pomiaru pól to proszę o kontakt na pw, gdyż posiadam na sprzedaż takie urządzenie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Okisz
      Witam wszystkich. 
      Ostatnio na fb wyświetla mi sie reklama nawigacji od Pawelecagro
      Równolegle prowadzenie rtk za 7900 netto.
      Wiem że to kolejny chińczyk ale moze ktoś widział to cudo w akcji?
      Może ktoś na Podkarpaciu użytkuje to?
      Dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi.
    • Przez rolstudent
      Cześć od jakiegoś czasu interesuje się programem AgopenGps. Czy są tu użytkownicy tego systemu. 
      Kolega @Jarczewski ma już chyba spore doświadczenie.
      Zqmowilem https://www.autosteer.cc/produkt/arudusimple-f9p-annmb/
      I trochę się tym pobawię w ramach hobby 
    • Przez grzybu1
      Cześć, czy ktoś posiada kabel zasilający do Teejet matrix 570, albo wie jak ma wyglądać taki kabel ? Mam nawigacje, ale jest zasilana przez komputer od opryskiwacza lemken. Nie mogę jej używać osobno. Dodatkowo czy ktoś taką nawigację łączył z komputerem od rozsiewacza np sulky vision, vision wpb ? W instrukcji obsługi od rozsiewacza prawdopodobnie jest opisana taka opcja. 
    • Przez Piotrass
      Posiada ktoś instrukcje obsługi po polsku do nawigacji Raven Cr12?
    • Przez cichy5540
      Witam. Kupiję ciągnik Massey Ferguson 7719 z Terminalen Datatronic 5 który będzie posiadał już adaptacje pod GPS. Pytanie moje jest takie, jaką nawigacje polecicie aby dokłądność była odpowiednia do siania, oprysków uprawy itd? Jakie są koszty ? Nigdy nie miłem nawigacji i nie chce strzelić gafy żeby nie płącić kosmicznych pieniędzy. Słyszałęm tylko że Sygnał RTK jest najlepszy ale też i drogi czy to prawda? 
  • Dodaj nową pozycję...
v