Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja biorę

330+rotacyjna 1,65m od 80 do 120 zł

330+koparka elewatorowa 90zł

A inne prace po ok 60zł lub 70zł :)

Opublikowano

Witam,

Panowie ile liczyć za orkę zestawem CASE JX 90 (89KM) + pług 4 skibowy, zawieszony, obracalny ZETOR Junior Roto.??? Raczej cena za godzinę niż od hektara.

Pozdrawiam

Opublikowano

ja placilem za godzine koszenia kukurydzy Claasem Jaguarem plus NH 6050 i Case mx 120 oba z rozrzutnikami forszaja po 650 za godzine czyli tanio :)

PS.

a zapomialem dopisac za skoszenie 5 ha kukurydzy wzieli prawie 2 tysia jak dla mnie to byla polowa kasy ktora musialbym wylozyc za koszenie stara sieczkarnia forszaja bo takie zawsze u mnie lataly(a kukurydza byla ladna )

Opublikowano

@rafik256 jaką masz wydajność???na hektar trudno powiedzieć, na godzinę ok 150-200zł, w zależności ile MF pociągnie prze 1h ze zbiornika.

znajomy za Claasa jaguara bierze 400zł za 1ha.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jak cenicie się za siew?

U mnie w okolicy to tak po 130-140zł/ha.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez Anetka1
      po ile kupujecie nasiona zbóż kwalifikat
    • Przez Pawel93puma
      Witam. Odnośnie kopania ziemniaków to czy znacie jakieś firmy świadczące usługowe kopanie ziemniaków profesjonalnym sprzętem? Najlepiej z woj.MAZOWIECKIEGO a konkretnie Ciechanów , Płońsk ok 10 ha do roboty,
    • Przez Piters182
      Witam. Mam pytanie odnośnie ceny takiego ciągnika ile kosztował nowy, co prawda ten model nie jest już dawno dostępny jako nowy, ale gdy był w tych latach produkcji jako nowy, to jaką miał cenę w wyposażeniu podstawowym, standardowym??
    • Przez KrychxU
      Witam Państwa, wraz z ojcem myśleliśmy jak poprawić dochód naszego gospodarstwa. 
      Areał jaki obrabiamy to ok. 30 ha, z czego dobre 5 to łąki etc. 
      Mamy w posiadaniu Bizona z050 od 19 lat, sprzęt jak na swój wiek kosi dobrze, gubi znikome ilości ziarna ale obkasza rocznie do 40 ha. 
      Myśleliśmy nad zmianą Bizona na Claasa Dominatora 88/98/108, z głównym nastawieniem na pomoc (oczywiście odpłatną) sąsiadom. 
      Tylko jest jeden zasadniczy problem, większość gospodarzy w okolicy ma swój kombajn, a jeśli nie ma to mają swoich stałych usługodawców, np. Bizon Rekord, New Holland tc 5.70, Claas Tucano 320, Deutz Fahr xx. Są to sprzęty godne uwagi i co najważniejsze nowe więc normalne będzie to że mają większe zainteresowanie. 
      Co do zakupu Claasa, na pewno kosił by ok 30 ha na usłudze, może więcej. 
      I teraz główne pytanie, czy warto się pchać w takie coś? 
      Znam gospodarza co ma 100 ha i kombajn najmuję, może udało by mi się z nim dogadać. 
      Czekam na wasze sugestie, pozdrawiam. 
      Ps. Zdjęcie z internetu, nie mojego autorstwa 

• Dodaj nową pozycję...
v