Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Tomek12

Elektryka Kleine 5002

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Tomek12    11

potrzebuje rady i zdjecia kostki (znajduje sie w skrzynce nad wyorywaczem za raczkami do sterowania) gdzie polaczone jest sterowanie kombajnem moze byc jaki kolwiek model kombajnu kleine

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

To może napisz z czym masz problem, żebyśmy wiedzieli jak Ci pomóc.wink.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Grześ    3

Na ja też bym się przyłączył tylko że mi chodzi o ten sygnalizator zapchania podnośnika korzeni. Dokładnie to nie mam klaksonu ale to nie problem tylko nie mam co gorsza tego czujnika na kole do góry tylko mam tam podciągnięty przewód. W skrzynce nad ogławiaczem jest jakaś kostka którą rozmontowałem(jest kilka oporników, coś w stylu tranzytora ale bez regulacji) ale nic tam nie wygląda na spalone. Jest do owej skrzynki wejście prądu, masa na obudowie, 2 przewody do czujnika i 2 przewody do sygnału oraz jeden na którym było 0,2 V. Dziwne jest to że jak podłączę prąd to sygnał nie trąbi tylko zrobi takie pyk. Nawet jak złączę przewody od czyjnika albo pulsacyjnie je łączę i rozłanczam nic to nie zmienia zały czas na sygnał idzie 12,3v.

Może szłoby wykombinować jakiś czujnik ruchu z regulacją kiedy ma się załączyć tzn od jakiej wartości obrotów ma puścić prąd na sygnał?


The Truth Is Out There

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5002    0

Witam, a ja mam takie pytanie - czy kombajn ten można podłączyć do ciągnika, który ma "+" na masę i czy nie będzie to miało negatywnego skutku na instalację elektroniczną? Z tego co się orientuję to kombajn ma "-" na masę, a ciągnik to ursus C-330

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sadek    534

Ja aby nie ryzykować zmieniłbym połączenie w wtyce (problem jeżeli instalacja nie jest odseparowana od ramy kombajnu bo wtedy to problem i zamiana nic nam nie pomorze), w kombajnie Neptun Z-413 instalacja zawierała diody prostownicze (przeciw przepięciom) w razie ewentualnej zmiany polaryzacji napięcia trzeba by było zmienić polaryzację diod i wszystko by grało. Nie wiem jak to się odnosi do instalacji w Kleine.


"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Grześ    3

No będzie problem jak kolega pisze lepiej zamień we wtyczce kabelki i pasuje po co ryć po skrzynkach. Uciągnie ci go ciapek?

No rozgryzłam mój problem lekka przeróbka i wszystko działa teraz szukam mikroprzełącznika do sterowania. Jest ale wszędzie niedostępny.


The Truth Is Out There

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez celeron59
      witam podczas wlaczenia swiatel mijania albo dlugich bezpieczmiki sie grzeja co moze byc
    • Przez Gospopawrol123
      Witam. Czy ktoś wie czy są światła robocze do ciągnika do wtyczki 3 pinowej bądź do tej do świateł od przyczepy itd?  Gdzie bym mógł je kupić?
       
    • Przez adrianeo13
      Dzień dobry, od kilku dni poszukuję odpowiedzi na chyba bardzo skomplikowaną kwestię dotyczącą renault ergos 90. Otóź po załączeniu rewersu silnik charakterystycznie rzęży dodam że, przed zmianą oleju nic takiego nie miało miejsca  co dodaje sprawie zaciekawienia. Wielu już wypowiadało się na ten temat, elektrozawór może a może za gęsty olej a może coś z elektroniką a może komputer wariuje. Nie można dojść do jakiegokolwiek ładu. Powiem Wam więcej, dwa dni temu przyjechał do mnie mechanik i wkuwając się w odpowiedni kabelek sterujący układem który charakterystycznie "rzęzi i wyje" i zakłądając mi mały przycisk wyłącza ten dźwięk  wtedy kiedy załączam rewers już nie rzęzi i nie wyje... Panie i Panowie! o co chodzi?!
    • Przez Kusmierek11
      Witam . posiadam sieczkarnia john deere 6750. Od pewnego czasu podczas koszenia kukurydzy zaczynała się gotować woda. Chłodnica była wyczyszczona woda do pełna. Postanowiliśmy wyjąć termostat. Po kilku minutach zapaliła się kontrolka (nie mam instrukcji obsługi więc nie wiem do czego służy) i sieczkarnia samoczynnie zgasła. Teraz kręci kręci i nie chce odpalić jasnoby nie dochodziło paliwo. Dodam że pokazuje błąd 72E. Proszę o szybką pomoc  


    • Przez radek5314
      Nie dziala mi 1 kogut z 2 w kombajnie sa zalaczane 1 przyciskiem i bezpiecznik robi sie cieply po wlaczeniu co moze byc przyczyna od czego zaczac sprawdzic?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.