Skocz do zawartości

Jak zrobić poziomowanie????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobić poziomowanie w turze z drugą sekcją w c-360?Nie chodzi mi o jakiś idealny poziom ale żeby się w miarę samo poziomowało.Czy jest to możliwe wogóle i jak się do tego zabrać.pozdrawiam

Opublikowano

jest mozliwe, ale duzo roboty by bylo. najlepiej zrobic tak jak jest w oryginalnych turach. ja mam samorobnego tura zrobionego na bazie TURa 5 i poziomowanie jest identycznie zrobione, wydaje sie trudne do zrobienia ale jak masz wszystko co trzeba to raczej dasz rade, tylko druga sekcja musi byc na 2 silowniki bo inaczej chyba nie wyjdzie.

Opublikowano

ja bym zrobil tak ze do sworznia ktory trzyma cylinder dorobil mocowanie z przyspawana okolo 60 cm rurka,potem bym spasowal jakis pręt odpowiedniej dl i umocowal go przy sworzniu ktory trzyma tlok.Pret swobodnie przesuwa sie w rurce wtedy ustawiasz widly czy tam lyche poziomo do podloza i znaczysz na precie i juz,jak znak pokryje sie z rurka to masz poziom,\

edit..chyba nie o to ci chodzilo;p,niestety nie moge usunac posta wiec musi zostac,pzdr :)

Opublikowano

Problem w tym że sprawa była nie przemyślana i 2 sekcja jest już na jeden siłownik.Chyba pozostanie jedynie to zaznaczenie poziomu i może z czasem się człowiek przyuczy bo na samym początku nie ma wyczucia za bardzo :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Czym się różnią te dwa typy mocowania osprzętu? Z tego, co się orientuję, to osprzęt do ramki sms ma haki dokładnie nad otworami pod sworznie zabezpieczające. Osprzęt do ramki euro ma szerzej rozstawione haki, czy może węziej rozstawione otwory pod sworznie?,a może jeszcze inne wymiary się nie zgadzają? jak to wygląda z praktycznego punktu widzenia? który rodzaj mocowania jest lepszy?
    • Przez Arturo1610
      kupię ładowacz czołowy mx t10 lub t12 do ciągnika mccormick imc albo od case mx c. moze ktoś wie gdzie mógłbym coś takiego dostać bo na olx ani nigdzie indziej nie mogę znaleźć takie adaptacji pod ten ciągnik
    • Przez velFoka
      Witam. Czy ktoś wie do czego służy te wejście w rozdzielaczu O1?

• Przez MałyRolas
      Mam problem z szybkim zakresem biegów w fadrome. A konkretnie to z jego brakiem. Chodzi o te biegi przy fotelu nie te przy kierownicy. Kojarzy ktoś co może być tego przyczyną? I czy da się coś zrobić bez wyjmowania skrzyni?
    • Przez panmino
      Hej, czy myślicie że da radę pracować łyżką na takiej ramce na przednim tuzie? Chciałbym tym robić jakieś roboty ziemne, korytowanie przesuwanie skarpy itp,  dla których trochę szkoda ładowacza bo delikatny mam. Ma ktoś doświadczenie z pracy z taką ramką?
      Ramka: adapter euro ramka przejściówka TUZ  z siłownikiem.

• Dodaj nową pozycję...
v