Skocz do zawartości

Opłacalność produkcji czosnku

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, Quis napisał:

Wydaje mi sie ze drutowiec Ci tego nie zrobil. To gnije od grzyba a drutowiec je zgile resztki

Opryskałem topsinem z tydzień temu. Mogę tez jeszcze opryskać amistarem czy wstrzymać się? Albo polecacie jakiś inny środek? 

Opublikowano
23 minuty temu, Quis napisał:

Ja juz jestem po topsinie i infiniti jeszcze poleci sigum po oglowieniu. W tygodniu 3 dawka azotu i ostatnia

a ile lisci u Ciebie ma czosnek? mozes zpokazac jakies zdjecia?

Opublikowano
9 godzin temu, ahten napisał:

a ile lisci u Ciebie ma czosnek? mozes zpokazac jakies zdjecia?

Nie mam zdjec ale juz sie ogarnal i ladnie rosnie. Chyba 5 jak sie nie myle, w tydien poszedl o dobre 10 cm do gory. 

Opublikowano
Dnia 14.05.2021 o 16:51, Teedy6 napisał:

IMG_20210508_131707.jpg

IMG_20210509_124012.jpg

A u mnie to jednak byl przymrozek? 

Co z tymi liscmi zoltymi? Co sie dzieje? 

Korzen zdrowy. 

IMG_20210513_161242.jpg

Nie zawsze liście żółte oznaczają że czosnek choruje albo coś bo bierze , żółte liście mogą być ponieważ jest np zimno albo ma niedobór jakiegoś pierwiastka np ,siarki która wpływa na tworzenie chrolofilu w czosnku a jej brak powoduje właśnie żółknięcie liści i zahamowanie wzrostu

Dnia 13.05.2021 o 06:54, mikolaj9598 napisał:

Opryskałem topsinem z tydzień temu. Mogę tez jeszcze opryskać amistarem czy wstrzymać się? Albo polecacie jakiś inny środek? 

Sprubój huwa -sanem  tylko teraz to chyba biosteran ,i dobrze by było po zastosowaniu go, później opryskać jakimiś biopreparatem np humus activ

Opublikowano
Dnia 16.05.2021 o 11:24, LEREDA napisał:

Nie zawsze liście żółte oznaczają że czosnek choruje albo coś bo bierze , żółte liście mogą być ponieważ jest np zimno albo ma niedobór jakiegoś pierwiastka np ,siarki która wpływa na tworzenie chrolofilu w czosnku a jej brak powoduje właśnie żółknięcie liści i zahamowanie wzrostu

Sprubój huwa -sanem  tylko teraz to chyba biosteran ,i dobrze by było po zastosowaniu go, później opryskać jakimiś biopreparatem np humus activ

Dzięki za pomoc. 
w piątek opryskalem switch 62,5 wg i zobaczymy co będzie się działo. Jak efektów nie będzie to wtedy zadziałam tym preparatem co napisałeś. W dodatku u mnie ciagle pada wiec to tez pewnie ma wpływ na szara pleśń 

Opublikowano

Witam,oferuje usługowe kopanie czosnku zimowego,wiosennego i Hiszpańskiego nowym zestawem z 2021r New Holland T4.65 oraz kombajn JJ.Broch Ciągnik ma regulowany rozstaw kół od 120-180cm koła są przystosowane do międzyrzędzi dzięki czemu nie uszkadzają roślin. Kombajn jest na podwójnej ramie dzięki czemu można kopać 3 lub 4 rzędowy czosnek w przejeździe.Uslugi wykonuje na terenie całej Polski.Oferuje konkurencjne ceny oraz wystawiam fakturę vat w razie potrzeby.Zainteresowanych proszę o kontakt w celu zapisania się na wolne terminy.

diwad8900 napisał:

Witam,oferuje usługowe kopanie czosnku zimowego,wiosennego i Hiszpańskiego nowym zestawem z 2021r New Holland T4.65 oraz kombajn JJ.Broch Ciągnik ma regulowany rozstaw kół od 120-180cm koła są przystosowane do międzyrzędzi dzięki czemu nie uszkadzają roślin. Kombajn jest na podwójnej ramie dzięki czemu można kopać 3 lub 4 rzędowy czosnek w przejeździe.Uslugi wykonuje na terenie całej Polski.Oferuje konkurencjne ceny oraz wystawiam fakturę vat w razie potrzeby.Zainteresowanych proszę o kontakt w celu zapisania się na wolne terminy. Pod nr 573194760

Opublikowano
diwad8900 napisał:

Witam,oferuje usługowe kopanie czosnku zimowego,wiosennego i Hiszpańskiego nowym zestawem z 2021r New Holland T4.65 oraz kombajn JJ.Broch Ciągnik ma regulowany rozstaw kół od 120-180cm koła są przystosowane do międzyrzędzi dzięki czemu nie uszkadzają roślin. Kombajn jest na podwójnej ramie dzięki czemu można kopać 3 lub 4 rzędowy czosnek w przejeździe.Uslugi wykonuje na terenie całej Polski.Oferuje konkurencjne ceny oraz wystawiam fakturę vat w razie potrzeby.Zainteresowanych proszę o kontakt w celu zapisania się na wolne terminy pod nr tel 573194760

Opublikowano

Ja miałem bardzo podobny, poszedł topsin+BMgS+ siarczan magnezu i mikro+ biostymulacja. Po tygodniu znowu grzybówka+ te same odżywki i liście zrobiły się zieloniutkie, aż granatowe 

Opublikowano
7 godzin temu, Marcin napisał:

Ja miałem bardzo podobny, poszedł topsin+BMgS+ siarczan magnezu i mikro+ biostymulacja. Po tygodniu znowu grzybówka+ te same odżywki i liście zrobiły się zieloniutkie, aż granatowe 

Topsin dawałem dwa tygodnie temu, drugi raz pryskales Topsinem po tygodniu ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Konrad328 napisał:

Topsin dawałem dwa tygodnie temu, drugi raz pryskales Topsinem po tygodniu ? 

A co jest napisane na etykiecie? Ile razy mozna stosować topsin? 1 raz czy się mylę?

Opublikowano
4 godziny temu, krzyszto_f97 napisał:

A co jest napisane na etykiecie? Ile razy mozna stosować topsin? 1 raz czy się mylę?

Nie mylisz się, tak jest napisane. Stąd moje pytanie do Marcina co stosował drugim razem.