Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rudnik kolo Kraśnika ,ma tam johny,droninborgi czasami clasy.Ale wydaje mi się że nastawiony jest na nh, bo sprowadza je w bardzo dobrym stanie.Niedaleko jest jeszcze miejscowosc Polichna ,tam stoi troche sprzętu i clasyitp.Kolo Janowa jest jeszcze 2 sklady w Modliborzycach tam clasa jest od cholery tylko kosmos cena.

Opublikowano

Byłem w Polichnie i w Modliborzycach... W Polichnie za Claasa Dominatora 96 w Bardzo ładnym stanie(aby górną Tapicerkę(jak jest Klima) Podkleić) Na Napędzie Mechanicznym Zawołał Mi 85 Tysięcy... :/ A za 85 Tysięcy mogę Mieć Dominatora 78S Też w Mechaniku i to W Super Stanie a jak bym dołoży do 85 jeszcze Te 10 Tysiaków To już bym mógł mieć 98S i tez w Mechaniku... Później byłem w Potoku Wielkim ale To już inna Historia bo byłem za siewnikiem... Na Sam Koniec Zajechaliśmy do Modliborzyc Zobaczyć czy gościu ma jakieś siewniki... Jak obejrzeliśmy siewniki poszedłem na kombajny... Tacie się bardzo DF spodobały ale co tam DF Zaciągnąłem go na Claasy , Gościu miał dość fajnego Claasa Dominatora 96 Ale heder 5,10 To Sobie Daliśmy Spokój... Później poszedłem na Dominatora 78 z hedrem 3,60 z Zewnątrz wyglądał Bardzo ładnie ale jak wszedłem do kabiny to mało nie zemdlałem: Tapicerka Ledwie się trzymała, W Podłodze Wyrwana guma, Oberwana kolumna Kierownicy, Dalej na nic nie patrzyłem bo mi się od tego widoku zrobiło mi się niedobrze... Mam tylko Zdjęcie Tego z Polichny a tych z Modliborzyc nie mam...

Opublikowano

Ja polecam ci NH. Jest bardzo prosty oglądałem takiego w Gutanowie 8060 chyba i bardzo mi się podobał fajnie by było znaleźć takiego w dobrym stanie bo jest bardzo dużo takich NH całych we rdzy. Claas jakoś mi się niepodoba a to że ma silnik za kabiną i to jest problem wogule jak wchodzę do klasa to się boję niewiem dlaczego. Słyszałem że Claas ma bardzo słabe blachy i dlatego rdzewieją. Mi się podoba kombajn Laverda cały jest w ocynku naprawde fajna maszynka luknij tu http://www.allegro.pl/item721809294_kombaj...verda_3750.html ma nawet cofanie podajnika :D

Opublikowano

Ten w Gutanowie to sobie za drogo ceni... powiem że ma tego do cholery ale w połowie to złom... Byłem u niego to u połowy maszyn niema powietrza w kołach... a szczególnie mnie ten gostek wkurza jak pojechaliśmy do niego to jak chciałem ob-lukać sobie jednego fajnego JD(ciągnik) to mnie opieprzył żebym nie wchodził bo mu w drzwiach szyby powybijam... :/ U nas Gostek Młócił w żniwa Dominatorem 88SL... Od tamtej Pory Mi i Tacie Podoba się Claasy Dominatory... Dlatego Wybór padł Na Domiego 96 Bo Jak by nie to To na 100% Wybór padł by na jakiegoś NH :D Blachy jak Blachy... Jak się dba to się ma :D

Opublikowano
Ten w Gutanowie to sobie za drogo ceni... powiem że ma tego do cholery ale w połowie to złom... Byłem u niego to u połowy maszyn niema powietrza w kołach... a szczególnie mnie ten gostek wkurza jak pojechaliśmy do niego to jak chciałem ob-lukać sobie jednego fajnego JD(ciągnik) to mnie opieprzył żebym nie wchodził bo mu w drzwiach szyby powybijam... :/ U nas Gostek Młócił w żniwa Dominatorem 88SL... Od tamtej Pory Mi i Tacie Podoba się Claasy Dominatory... Dlatego Wybór padł Na Domiego 96 Bo Jak by nie to To na 100% Wybór padł by na jakiegoś NH :D Blachy jak Blachy... Jak się dba to się ma :D

Przy okazji pytam ma w Gutanowie Axial-Flowa 1440 czy już nie ma? Mnie nie opieprzała ale dziwnie na mnie patrzył jak oglądałem Laverde w kabinie :D

Opublikowano

A co Powiecie na Domiego 106? Większy, wydajniejszy(6 Klawiszy a nie 5) a także można już takiego nabyć za taką samą cenę jak Domi 96... ;) W tym roku nie wypali, Na razie chcemy kupić tura i Agregat Talerzowy, Uprawowo Siewny, A także przytrzymać trochę kasy do następnej zimy może wtedy się uda ;P

Opublikowano

Witam. Chciałby się dowiedzieć jaką wydajność ma kombajn zbożowy new holland 8050 i czy jest jakaś różnica pomiędzy new hollandem 1540 a 8050.

Dziękuję za odpowiedzi.