Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie w wiekszosci problem gromadzenia sie zboza na hederze i podawanie w wiekszych ilosciach jest zaduża odległosc miedzy podajnikiem slimakowo-palcowym a podłogą hedera , przerwa ta powinna wynosic około 10mm.

Opublikowano

Witam. Podepnę się pod temat.  Czy ktoś miał przypadek opadniętego hedera względem podajnika?  ja mam około 1,5cm opadnięty heder i powstał próg między nim a podajnikiem pochyłym. Czy jest jakaś regulacja czy trzeba kombinować?

Też mam problem z zatrzymującą się masą z prawej strony hedera, może to wina wysłużonej kosy która nie docina....lub  tego że wysów  motowideł jest tylko na jednym tłoku i się krzywi motowidło... sam nie wiem..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez karol210589
      Mam pytanie do praktyków. Co w czasie suszy polecacie i robicie? Mocznik dolistnie? Czy rsm dolistnie bo też podobno można to tak stosować 
      Chodzi mi o wzmocnienie zbóż głównie pszenżyto i żyto. Są słabe oczywiście z powodu suszy. I chce je jakoś wzmocnić 
      Również czekam z drugą dawką rsm na zboża bo czekam na deszcz. Temat był gdzie już zakładany jednak chciałbym o konkretne rozwiązania które praktykujecie. Z góry dziękuję za pomoc
      Będę stosował to naturalnie z siarczanem magnezu i mikroelementami
    • Przez Rafał11
      Witam, mam takie pytanie jestem młodym rolnikiem i jeszcze nie mam doświadczenia w obsłudze kombajnu i chciałbym się dowiedzieć czy da się sprawdzić stan skrzyni biegów bez rozbierania. Wiem jakie te skrzynie są w bizonie  i chciałbym sprawdzić czy w trakcie żniw się nie rozsypie. Z góry dzięki za pomoc.
    • Przez Rolniczek95
      Witam Moje pytanie brzmi jak sprawdzic sprawnosc akumulatorow hydraulicznych? Zwazylem jeden i 3.2 kg a drugi 3.8 kg i tez chcialbym sie zapytac czy ten ciezszy nadawalby sie jeszcze do uzytku bo na tabliczce pisze 4kg ?
    • Przez Rolniczek95
      Panowie i panie  mam problem z uszczelkami do skrzyni biegów do rekorda, macie jakieś namiary na sklep, producenta który robi takie uszczelki? Wiem że sam mogę zrobić takie uszczelki, ale czy jest sens kupować materiał który kosztuje 40 zł wycinanie itd
  • Dodaj nową pozycję...
v