Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jaki pług jest lepszy? Starszy z kwadratową ramą, czy nowy, nieużywany? Jest jakaś różnica w orce. Mam zamiar kupić 4 skibowy ab100 i się zastanawiam jaki jest lepszy. Będzie pracował z mf 3080.

Opublikowano

ja mam nowego Kvernelanda AB100 i bardzo dobrze sie sprawuje ale nie widze roznicy miedzy AB100 a staryszm modelem po za tym ze ten starszy nie ma regulacji szerokosci orki. AB100 ma 1m odleglosci medzy korpusami wiec dobrze sie sprawuje w wysokim sciernisku itp.

Opublikowano

Ja płace na dzis dzien symboliczna sume bo 24 tys, cena zarezerwowana z grudnia 2008, z tego co sie orientowalem to na dzis dzien Contractus chce 28500 do oddania, a cena katalogowa to 32 tys.

Opublikowano

w mojej okolicy sa dwa takie pługi za 28000. A gdyby sprowadził sobie ze skandynawii to by taniej wyszło?

NAJTANSZY ZACHODNI TO KUHN

a kuhn ma jakieś pługi zagonowe?

jezeli kupisz unie tez bedziesz zadowolony tym bardziej ze teraz wzoruja sie na kwernelandzie

to lepiej kupić unie czy kvernelanda?

Opublikowano

no dokladnie. super orka wyglada po kvernelandzie no i bardzo leciutko idzie ten plug. tylko troche mnie denerwuje ustawianie szerokosci orki. najlepiej brac z hydrauliczna regulacja bo ja mam zwykla srube rzymska i ciezko sie ustawia.

Opublikowano

Wiesz ile chcieli z zalozona hydraulika w nim, do tej ceny dolozyc trzeba 4 tysie. Ja koluje oryginalny silownik ze skandynawii za 300 zl z przewodami. Glowie chodzi o ustawianie orki, pierwsza skiba moze byc i na srubie.

Opublikowano

pierwszej skiby w ogole nie ruszam no chyba ze nie chce dorzucic to raz przekrece i git no ale z ta szerokoscia orki to masakra i tez myslalem nad silownikiem, nie daleko mnie ma gosc sklep z oryginalnymi czesciami do plugow, agregatow uprawowych i scierniskowych i maszyn zielonkarskich wszystkich marek i mial wlasnie ten silownik, uzywany ale dosc drogo bo chyba 600 zl chcial.

Opublikowano
pierwszej skiby w ogole nie ruszam no chyba ze nie chce dorzucic to raz przekrece i git no ale z ta szerokoscia orki to masakra i tez myslalem nad silownikiem, nie daleko mnie ma gosc sklep z oryginalnymi czesciami do plugow, agregatow uprawowych i scierniskowych i maszyn zielonkarskich wszystkich marek i mial wlasnie ten silownik, uzywany ale dosc drogo bo chyba 600 zl chcial.

To koles handluje uzywkami ?? Szukam właśnie takiego siłownika, zamienników raczej bym nie stosował, ale oryginał uzywke....masz jakies namiary na tego typa? e-maila czy co ?

Opublikowano
Henius91

spkojnie da rade. na rozstawie 4x40 da rade. zalezy jakie masz opony, jak w miare dobre to powinien sobie poradzic.

Mi chodzi czy na rozstawie 4x51 da rade. Opony z przodu mam nowe a z tyłu sa w dobrym stanie

Opublikowano

@dyczkowski napisalem ze mial :D juz niestety go nie ma. sam bylem nim zainteresowany.

Pawel, na rozstawie maksymalnym to MF moze miec nie male problemy. no ale przeciez zawsze mozesz regulowac szerokosc.

Opublikowano

kverneland to jeden z nielicznych plugow ktore bardzo lekko ida w polu. dla porownania unia tur idzie bardzo ciezko. ale jednak to bedzie pol metra roznicy przy maks rozstawie wiec MF moze miec problemy ale nie ma sie co zastanawiac.

Opublikowano

tak jak kolega pisal kwerneland ma naj lzej orzace plugi i unia zciagnela wzor z nich do swoich i ta odkladnica nazywa sie ZX jak chcesz namiar na kierownika serwisu unii i podyskutowac z nim o rodzaju pluga to pisz na pw pozdrawiam

Opublikowano
kverneland to jeden z nielicznych plugow ktore bardzo lekko ida w polu. dla porownania unia tur idzie bardzo ciezko. ale jednak to bedzie pol metra roznicy przy maks rozstawie wiec MF moze miec problemy ale nie ma sie co zastanawiac.