Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanko odnośnie sprężarki:

chcę dobić powietrza np do przedniego koła. Podpinam wąż do ciągnika i do wentylka, włączam sprężarkę i pompujemy. Pięknie ładnie pompuje ale jednocześnie nabijając powietrza w koło nabija też w butle i szybciej nabije mi butle jak koło a jak nabije pełną butlę to przestaje pompować na koło - o co chodzi ?

Opublikowano (edytowane)

Musisz pamietac by wkrecic wąż do powietrza gdy niema powietrza w butli do tylko w takim przypadku przełącz sie do końca zawór ;) . Jesli tak robisz i nadal się tak dzieje to znaczy że gdzieś się zacioł ten zawór i trzeba go naprawić lub wymienić:o

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

tak robię że podłączam gdy nie ma ciśnienia i objawy są jak wyżej. Chyba muszę się poradzić serwisu. A jeszcze co zaobserwowałem. Gdy już nie chce pompować na wąż (gdy jest nabite ciśnienie w butli) to wybija mi powietrze otworem - tym poniżej co się przykręca wąż do ciągnika.

Opublikowano

tanie rozwiązanie dla osób nie mających obciążników na tylnych kołach. Bierzemy obciążniki (te pierścieniowe) z kół c-360 i zakładamy do farmtraka. Trzeba tylko przewiercić nowe otwory na śruby. Obciążniki pasują idealnie i super przylegają do felgi - niczym oryginał.

Opublikowano (edytowane)

BARDZO WAŻNE PROSZE O POMOC

dzień dobry koledzy mam dylemat ;)

kupiłem sobie Ft 675 dt oraz do niego belarke metal fach z rotorem czy on da sobie rade przy niej? czy w miare zwinnie będzie szło belowanie i jakim biegiem można było by podejąć do belowania takim ciągnikiem? jaki płóg by można do niego było dobrać zeby było dobrze gleby słabe 5 klasa i jaki bieg ? i przy jakiej kosiarce by się sprawdził i jaki bieg ? mam jeszcze pytanie jak jest odłączany przedni napęd ? automatycznie ? czy mechanicznie?

z góry dziękuje za odpowiedz

Pozdrawiam:)) :rolleyes:

Opublikowano (edytowane)

Farmatrac 675DT obciążniki na przut 260kl +1400zł na tył206kl +1000zł,gumy przut 12,4-R24 tył 18,4R30 +1900zł,dolne ramiona tuz z hakami +800zł i sam traktor 120000zł ceny wszystko bez negociaci . Case JX70 takie same gumy ,obciążniki,haki dodatkowo ma klime i po negociaciach 123000zł no i jak powiecie kupić farmtraka czy casa ,różnicy w cenie, myśle po negociaciach famtraka chyba nie będzie

Opublikowano

ja dzisiaj zakupiłem tylko czekam na ładowacz to za ciągnik 119 tys brutto z obciążnikami na tył z lepszym ogumieniem z podgrzewaczem cieczy i takie duperelki dostałem to w gratisie z turem i osprzętem 141 tys brutt chwytak gratis dorzucił ale proponowali mi z drugiej strony polski w tym samym wyposażeniu o 7 tysi taniej

Opublikowano (edytowane)

Napisz na priv do mnie, bardzo dużo za tego farmtracka chcą od Ciebie. A po co przepłacać za to samo.

Opublikowano (edytowane)

Roltech w kielcach mi dał taką cene. też mam do niego tura hydramet t-16 udzwigu 1650 kg ale strasznie wszystko masywne jak do tego ciągnika. kosztował mnie 28500zł z tym że to było z szuflą 2m bardzo głęboka, chwytak do bel, krokodyl 1,5m na 2 siłowniki i amortyzator.

Opublikowano

mi założą tura z Sokółki udźwigu tez chyba 1600kg z amortyzatorem na tura do czekać się nie mogę coś już 2 tygodnie czekam już tydzień po terminie bo miał być ciągnik z turem do 30stycznia ciągnik jest a tura brak mnie zestaw kosztował 141 tysi z ładowaczem z łyżką 1,60 z chwytakiem i z tym wszystkim co pisałem a roltech chciał mi to samo załatwić o 10 tysi taniej ale to dla mnie za daleko drugi koniec polski i umowę miałem już podpisaną z kimś innym