Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Byłem oglądać wczoraj ft 675 (https://www.olx.pl/oferta/farmtrac-dt-675-perkins-z-turem-z-2011r-CID757-IDBzVX3.html#fda14e6dba) i mam kilka pytań:

1 Czy lewarek skrzyni biegów musi tak latać? tzn ma duży luz jak w starych autosanach, biegi wchodzą dobrze

2 Sprzęgło wysoko bierze, domyślam się że to raczej wina okładzin ale biegi i rewers wchodzą bez najmniejszego problemu

3 Hamulce trzeba wcisnąć do samego końca dopiero na ostro idzie, da się podregulować czy już nowe?

4 Siedzenie opada na sam dół aż blokuje się na reduktorze, mimo regulacji tym pokrętłem zero reakcji, do wymiany czy coś się urwało?

5 Stacyjka trzeba chwile przytrzymać  żeby zapalił, i jest tak jakby luźna można ją dokręcic?

Z góry dziękuje za każdą odpowiedź 

Opublikowano (edytowane)

Oryginał perkins. Dbając o ten silnik potrafi zrobić ladny przebieg bez remontu - dobijają do 20 tys mth. Nie słuchaj dzieci z jutuba czy Januszy co mają zero pojecia o tych ciagnikach. Z Indii z fabryki carraro jest skrzynia biegów. 

Edytowane przez Ursusc385
Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy pod przednią osłoną dachu kabiny macie zainstalowane lampy, jak widać na zdjęciu kable są wypuszczone. I drugie pytanie co robi się tymi zaznaczonymi przyciskami na panelu sterowania?

72684689_2290589874378356_8505524530284855296_n.jpg

72270945_769316596831380_3845461250070806528_n.jpg

Opublikowano

Te znaczki to wychodzi na to że wycieraczka włącz wyłącz  spryskiwacz płyny włącz wyłącz  f/set to zapewne jakieś kasowanie ustawianie tego wyświetlacza małego a ta lampa to h*j wie . Kable są wypuszczone to zobacz czy idzie napiecie jak właczysz  halogeny bedziesz wiedział czy jest podłączone czy nie ? Wiec co Kupiony jednak ?

Opublikowano

ogarnąłem wszystko tylko tym z tym f set to jakieś tam parametry się wyświetla: ilość godz przepracowanych i chyba napięcie aku a z przodu sa tylko kable wypuszczone nic poza tym. Tak kupiony, narazie się przyzwyczajam do jazdy bo ciężko tak z mf 235 się przerzucić 

Opublikowano

Panowie takie pytanie. Gdzie najczęściej w modelu 675 można sie spodziewać wycieku płynu. Ostatnio zauważyłem wyciek płynu chłodniczego. Pierwsze co biorę pod uwagę to wąż górny bo po obu stronach jest ulane. Nadmieniam ,że opaski są skręcone maksymalnie. orientuje sie ktoś jaki jest numer seryjny tego węża?

Opublikowano

No własnie nigdzie zbiorniczka wyrównawczego niema, w ferdku też mi wywalało płyn z węży (robi się za duże ciśnienie w układzie i wywala w najsłabszym punkcie) to korek tylko delikatnie przykręciłem i praktycznie chłodnica cały czas pełna, tu widzę że też trzeba będzie tak samo zrobić

Opublikowano

Witam. Przy czyszczeniu dmuchawy oraz tej przestrzeni wokół bezpieczników zwarło mi gdzieś kable i teraz działa jednocześnie kogut, lampy robocze przód tył oraz wycieraczka tył. Czy orientuje się ktoś co mogło się stać, z panelu sterującego nie mogę tego wyłączyć jedynie poprzez wyciągnięcie odpowiedniego bezpiecznika (przekaźnika) jestem w stanie to unieruchomić, reszta rzeczy z panelu działa normalnie dmuchawa itp. Czy to ewidentna wina panelu sterującego i jeżeli tak to czy da rade to zregenerować czy tylko nowy?

Opublikowano

Odkrec osłony boczne weź wd40 psiknin na te sploty na tej płytce u mnie też zaśniedziałe były to miałem kogut łapy robocze przednie tylnie i świeca żarowa i jeszcze długie się świeciło wszystko na raz . A jak nie masz wd to trzeba to poruszać jest to pod panelem wszystko zlutowane w ta płytkę zielona więc delikatnie ale poruszaj

Opublikowano

Ok problem rozwiązany, cały panel dałem znajomemu elektrykowi, okazało się że jakiś tranzystor był spalony. Teraz wszystko działa jak należy 

Opublikowano

U mnie prądowy dotykał masy i masa szła z napięciem i wszystko działało  jak szalone :D ale dwa dni bo ropinałem wszystkie kostki  czyściłem aż tam znalazłem błąd tylko to  moja wina bo ja normalnie karcherem myłem w środku pod ciśnieniem :D 

Opublikowano

Rozwalają mnie takie pytania... No ciężko rozebrać i sprawdzić? Jak cieknie to na pewno coś się ROZSZCZELNILO, a jak nie działa to pewnie padł czujnik temp albo kable nie łączą no wy myślicie ze przez internet wam ktoś to naprawi? 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 1.04.2020 o 21:49, nagorskidawid napisał:

Jaka może być przyczyna cieknącego płynu z nagrzewnicy? I jeszcze jedno pytanie czemu nie działa wskaźnik temperatury wody? Farmtrac 675Dt

Jak powinny być podłączone kable do tego czujnika?

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem ? Tam gdzie kupiłem zawożę i robią mi przegląd tak jak wcześniejsze:

Samemu mam sprawdzać te rzeczy jak nie mam o tym pojęcia ? Dlatego pytam czy orientuje się jaki koszt takich serwisów po 5 latach, na co zwrócić szczególna uwagę, proszę o jakieś rady a nie czemu samemu nie robię przeglądu (luz zaworowy, wirnik rozrusznika nie wiem nawet jak by to robic :D)

Schowek-1.jpg

Edytowane przez lukasz493