Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no nie wiem jak to jest ale teraz mam zrobione 18 mth pod korek zalany był i jeszce paliwa jest na pierwszej kresce za czerwonym polem czyli jesze 25 litrów ropy około i ciagnik chdzi z kosiarka 2 ,40 dysk i z prasa i przyczepa

Opublikowano

Saturn ,czy u Ciebie przedni napęd hałasuje jak skręcasz maksymalnie kolami ,czy także jak koła są prosto?

umnie naped hałasuje jak sie zaczyna powoli skrecac az do maksymalnego skrętu, a na prosto nie hałasuje ,dziś ma przyjechać ''serwis'' ;[ jadą od poniedziałku i mają usunąć to hałosowanie FT 675dt nie ma jeszcze roku -nie poto płaciłem zeby hałasowało i ciekło ;)

Opublikowano

U mnie nic nie cieknie tylko tak szumi (jak by metal przycierał ) jak się skręci maksymalnie kołami .Mój Farmtrac ma dopiero 40 mth ,też to zgłoszę jak serwis na przegląd przyjedzie . Koledzy w innym temacie o Farmreacach piszą ,że ten typ tak ma i nic się nie dzieje . Także nie wiem już co o tym myśleć :unsure:

Opublikowano

Hałasuje i halasowac bedzie. To nic innego tylko tarczki od automatycznej blokady przedniego napedu ocieraja o siebie i wydaja taki dzwiek. Carraro tak ma czy to w zetorze czy w ft czy w jakimkolwiek innym ciagniku. mozna to troche wyciszyc zalewajac gestszy olej do mostu. tak wogole to nie ma co sie tym przejmowac. Mosty Carraro sa praktycznie bezawaryjne.

Opublikowano

Jest może i ten charakterystyczny szum ale mi to np. nie przeszkadza i od tego nic sie nie rozleciało u mnie a uzytkuję Farmtraca 675dt prawie 1,5 roku ma na blacie 546mth by miał 600 ponad ale około 60 zrobił u mnie zastępczy bo mój po 183 mth pojechał na serwis bo pompa paliwowa padła wrócił pochodził z dwa tygodnie i znów pompa więc praktycznie miesiac miałem zastępczego ;) wieć przy drugiej wymianie pompy się wkurzylismy na firme troche ostrzejsza rozmowa była i podziałało i wymienila trzecią pompe paliwową razem z silnikem i teraz śmiga maszynka nic nie bierze ani oleju ani wycieków nie ma przy turze nieźle sobie radzi bez balastu mokre belki podnosze siły ma sporo zestaw 20 bel i idzie w górki w jedynej maszynie tylko w której braknie mu siły ma cięzko to belarce ja posiadam sokółkę metal facha z-652 i przy końcowym dobijaniu kiedy jeszcze dobieram masę chodz prasa wyglada na pełną (wskaźnik) to troche z obrotów zchodzi , ale ciagnik godny polecenia zwrotny mało pali zależy od jazdy a ja się przyznam że lubie mu troche depnąc gazu ;)

Opublikowano

a co może być przyczyną że przedni napęd się nie wyłacza u mnie się tak od paru dni dzieje kontrolka świeci cały czas jak włączy i wyłączony i wał się kręci ??????

Opublikowano

wał sie kręci i bedzie się kręcił a jak masz wajchę w pozycji wyłączonej kontrolka sie pali ?? to ciągnik ciągnie na 4 koła czy na dwa albo jak masz wyłączony kontrolka dalej się pali i hamujesz to szybko hamuje czy tylnie koła hamują i dostają poślizgu ??

Opublikowano

Wał od napędu zawsze się będzie kręcił, napęd rozłączasz i włączasz w przystawce która jest pod tylnym mostem, sprawdź czy napęd jest włączony poprzez hamowanie, jak kolega wyżej pisze. Być możliwe, że zaciął się tylko czujnik od kontrolki

Opublikowano

Witam! Proszę o radę, o jakiej szerokości wybrać bronę talerzową (będzie z wałkiem ) czy 2,4m czy 2,7m do Farmtraca 675DT? Z góry dziękuje za poradę :)

Opublikowano

niom we wszystkim tak wali w koszeniu i w transporcie co nie przekraczam w transporcie 20km prędkości bo aż strach jak jeszcze turbo sie włączy wogle masakra by była pewnie a przy orce 20l na hektar owalił ale to serwisu z mrągowa czy serwisu od sprzedawcy gdzie to zgłaszać najlepiej i żeby sie tym ktoś fachowy zajął

Opublikowano

niom we wszystkim tak wali w koszeniu i w transporcie co nie przekraczam w transporcie 20km prędkości bo aż strach jak jeszcze turbo sie włączy wogle masakra by była pewnie a przy orce 20l na hektar owalił ale to serwisu z mrągowa czy serwisu od sprzedawcy gdzie to zgłaszać najlepiej i żeby sie tym ktoś fachowy zajął

Dzwoń do Mrągowa!

Opublikowano (edytowane)

Zgłaszaj to spalanie bo jest bardzo wysokie. W moim przy orce wychodzi ok 8 litrów na godzinę. A co do luzu sprzęgła to można go sprawdzić na pedale wciskając pedał rękom.

Edytowane przez Z7245
Opublikowano

Luz sprzęgła tak jak pisze w instrukcji to ciężko sprawdzić ja zrobiłem tak że sprawdzam na tym płaskowniku co wychodzi z obudowy sprzęgła na dole pod kabiną naciskam go i mam ten milimetr nim czuję że łożysko dostaje opór

Opublikowano

Jeśli chcesz coś taniego to weź Akpila, odkładnice ma wzorowane na V&N, jak coś droższego to może Kverneland? Pługa z Unii lepiej nie bierz bo źle przykrywa